04-14-2005, 11:12 AM
Pages: 1 2
04-14-2005, 04:30 PM
bence yüksek ses ve tema desteği ağır basıyor :rasta:
04-15-2005, 12:02 AM
ben tema desteği dedim ama pek de farketmez.. cunku zaten fw15 de de tema kullanabılıyoruz.. constract olsa daha guzel olur

04-15-2005, 05:53 PM
Arkmadaşlar bana göre en önemli özellikler
1-Hatsız kullanım: CX65'de bile olan, aktif hale geldiğinde telefonun şebeke ile tüm alakasını kestiği ve otobüste, uçakta rahat rahat kullanmamıza yarayacak çok önemli -ve basit- bir özellik.
2-Ekran ışığı ayarı: Yine CX65 bile olan pil ömrünü inanılmaz oranlarda arttırabilecek çok önemli bir özellik. (Ben kendi adıma SX1'in ekran ışığının ayarı olsa yarı yarıya kısarak kullanırım, 6600 ekranı kadar parlak olsun diyenlere hayretle bakıyorum.)
3-Video Kamera'da Gece Çekim Modu: Telefonlarımızın çok düşük çözünürlük ve kare hızlı da olsa video kamerası var ama açık-güneşli hava ya da profesyonel aydınlatma olmadan hiçbir işe yaramıyor. Yine SiemensMania arkadaşın elinden gelebileceğini düşündüğüm ve çok önemli bir özellik.
Kendi adıma Internal Messenger, Browser ya da Real Player'ı tamamen gereksiz buluyorum, sonuçta sonradan yüklenebilen uygulamalar.
8X Zoom ise yine ayrı bir gereksiz özellik bence. Nedeni ise ister 1X ister 2X ister 8X olsun Dijital Zum interpolasyonla yapılan bir şeydir ve fotoğrafın kalitesini düşürür. Zoom yapacağınıza objeye daha fazla yaklaşıp çekmenizi tavsiye ederim.
Zum için not: Video Kamera'ya zum eklenebilir çünkü video fotoğraf gibi anlık görüntü yakalama için değil bir süreci kaydetme amacı ile kullanılan bir şeydir ve zum çok önemli bir kamera hareketidir.
Dışgörünüm desteği: Series60SkinSupport ya da SendoX ile sağlanabilirse güzel ama C:|E:'ye patch gibi kurmaca yöntemlerle uygulanırsa bana göre gereksiz bir özellik. Patch yaptığımızda ortaya çıkan Agile, Resco, Sitris uyumsuzlukları ya da kartı çıkartamama gibi şeyler olacağına telefonumun standart görünüme sahip olmasını tercih ederim...
Yukarıda sıraladıklarım sadece benim fikirlerimdi, katılırsınız ya da katılmazsınız. Her türlü görüşe saygı duyarım ve FW16 geliştirici ve test ekibine başarı ile sabır dilerim
1-Hatsız kullanım: CX65'de bile olan, aktif hale geldiğinde telefonun şebeke ile tüm alakasını kestiği ve otobüste, uçakta rahat rahat kullanmamıza yarayacak çok önemli -ve basit- bir özellik.
2-Ekran ışığı ayarı: Yine CX65 bile olan pil ömrünü inanılmaz oranlarda arttırabilecek çok önemli bir özellik. (Ben kendi adıma SX1'in ekran ışığının ayarı olsa yarı yarıya kısarak kullanırım, 6600 ekranı kadar parlak olsun diyenlere hayretle bakıyorum.)
3-Video Kamera'da Gece Çekim Modu: Telefonlarımızın çok düşük çözünürlük ve kare hızlı da olsa video kamerası var ama açık-güneşli hava ya da profesyonel aydınlatma olmadan hiçbir işe yaramıyor. Yine SiemensMania arkadaşın elinden gelebileceğini düşündüğüm ve çok önemli bir özellik.
Kendi adıma Internal Messenger, Browser ya da Real Player'ı tamamen gereksiz buluyorum, sonuçta sonradan yüklenebilen uygulamalar.
8X Zoom ise yine ayrı bir gereksiz özellik bence. Nedeni ise ister 1X ister 2X ister 8X olsun Dijital Zum interpolasyonla yapılan bir şeydir ve fotoğrafın kalitesini düşürür. Zoom yapacağınıza objeye daha fazla yaklaşıp çekmenizi tavsiye ederim.
Zum için not: Video Kamera'ya zum eklenebilir çünkü video fotoğraf gibi anlık görüntü yakalama için değil bir süreci kaydetme amacı ile kullanılan bir şeydir ve zum çok önemli bir kamera hareketidir.
Dışgörünüm desteği: Series60SkinSupport ya da SendoX ile sağlanabilirse güzel ama C:|E:'ye patch gibi kurmaca yöntemlerle uygulanırsa bana göre gereksiz bir özellik. Patch yaptığımızda ortaya çıkan Agile, Resco, Sitris uyumsuzlukları ya da kartı çıkartamama gibi şeyler olacağına telefonumun standart görünüme sahip olmasını tercih ederim...
Yukarıda sıraladıklarım sadece benim fikirlerimdi, katılırsınız ya da katılmazsınız. Her türlü görüşe saygı duyarım ve FW16 geliştirici ve test ekibine başarı ile sabır dilerim

04-15-2005, 06:12 PM
Bence en büyük eksiklik tema desteği
Bir de symbian versiyonunun 7.0 olması çok güzel olurdu sx1 in s60 desteği tam değil . özellikle kamera ile ilgili programlarda pek belli oluyor.
bir de tasarruf modu olsa güzel olurdu.
Bir de symbian versiyonunun 7.0 olması çok güzel olurdu sx1 in s60 desteği tam değil . özellikle kamera ile ilgili programlarda pek belli oluyor.
bir de tasarruf modu olsa güzel olurdu.
04-16-2005, 01:21 AM
Quote:Originally posted by luxaeterna@Apr 15 2005, 03:53 PMtamamen katılıyorum.
Arkmadaşlar bana göre en önemli özellikler
ek bişey söylemeye bile gerek yok çünkü tamamen aynı düşünüyorum. kontrastı neden 6600la karşılaştrıyosunuz? sx1in ekranı yeterince iyi gelmyior mu? bence yeterli.
fotoğrafta zoom olayı da, dijital oldukça hiç bi özelliği yok. aynı olayı bilgisayarınızda (photoshop vs. kullanarak) yapabilirsiniz.
tema olayı ise dediğin gibi "bi ekranı değiştirmek" için o kadar çile hem bunu yapmakla uğraşanlara (patch için), hem de kullanıcılara gereksiz gibi geliyor. tabi bunlar benim kendi fikirlerim. herkes farklı düşünebilir.
04-16-2005, 02:14 PM
Hepsi olcak inşallah...Sabır... 
04-17-2005, 06:57 PM
Quote:Originally posted by nurani@Apr 16 2005, 01:14 PM
Hepsi olcak inşallah...Sabır...
Siemens mania özellikle şu pil ile ilgil ibir çalışma yapmanız lazım eski model siemens telefonlarda pil tasarruf modu gibi bir şeyler vardı. bunun gibi bir şey yapılabilir. Çünki SX1 telefonun tek eksiği bence batarya ömrü. Diğerleri sorun değil saygılar selamlar
04-18-2005, 01:13 AM
Mesela kullanılmadığında ekran tamamen kapansın falan değil mi 

04-18-2005, 10:43 AM
Quote:Originally posted by luxaeterna@Apr 18 2005, 12:13 AM
Mesela kullanılmadığında ekran tamamen kapansın falan değil mi
evet benim dikkat ettiğim olay örneğin gece 24:00 ile sabah 06:30 arası telefon sadece bizim gibi yatıyor. ama pil çalışıyor ve sabah kalktığımda pil bloğunun biri eksilmiş oluyor. Siemens mania ve siemens tech sen bu işi biraz düşün halledertsin sana güveniyoruz. Bu arada siemens'e yazdığın yedek parça ile ilgili maili aldım. Deyeceğim tek şey şu
Sizlerin ilgisinin yarısını gösterseler. Hiç bir sorun kalmaz.
04-18-2005, 05:02 PM
Tema desteği [ 22 ] [45.83%]
Sınırsız kamera çekimi [ 4 ] [8.33%]
Gece video çekimi [ 3 ] [6.25%]
8x Dijital zoom [ 2 ] [4.17%]
Web Browser [ 0 ] [0.00%]
Internal Messenger [ 1 ] [2.08%]
Contrast ayarı [ 3 ] [6.25%]
Ekran Işığı ayarı [ 5 ] [10.42%]
Yüksek ses
hepsiiii olsunnn.
)
Yüksek ses
hepsiiii olsunnn.
)04-18-2005, 08:46 PM
@timhat +1 

04-27-2005, 07:12 PM
Quote:Originally posted by timhat@Apr 18 2005, 03:02 PM
Yüksek ses
hepsiiii olsunnn.)
Timhat 2+
04-27-2005, 07:24 PM
Quote:Originally posted by timhat@Apr 18 2005, 03:02 PM
Yüksek ses
hepsiiii olsunnn.)
@timhat
@hasanyuceer
@nurani
+3

05-02-2005, 01:18 AM
yüksek ses,gece video çekimi ve tema desteği 

05-02-2005, 01:47 AM
luxaeterna Wrote:Arkmadaşlar bana göre en önemli özelliklersaydığın özellikler daha önemli bence temadan önce ses sonra pil sorunu,hatsız çalışma ve sonra tema sorunu halledilmeli sonuçta telefonda televizyon seyretmenin bi anlamı yok 6600dan soluk olsa rengi nolur ki bence öbürleri daha önemli kolay gelsin
05-24-2005, 11:09 AM
şu anda en cok istediğim tema desteği
06-20-2005, 09:17 PM
sinirsiz video kesinlikle lutfen :)olsun.eti olsun diye herseyi hatta tum onerilerini yaptlm olmlcak olmuyor
09-03-2006, 01:36 AM
hepsini isterim benim c 12 mb 

09-11-2006, 03:08 PM
Hepsi olsun yaws 
Olsun demekle olmuyor herkesin çalışması lazım (:

Olsun demekle olmuyor herkesin çalışması lazım (:
09-12-2006, 02:37 AM
her özellik küçük programlarla hallediliyor sx1 eksiksiz zaten. fw 15 RULES 

09-12-2006, 09:29 PM
saol tesekkur
03-15-2007, 03:23 PM
Adam gibi gece ve gündüz video çekebilen bir program olsun yeterli derim.
Birde videoları bizim telefon 3gp/75 kbit değerinde çekiyor.İzlerken karelenmeler çok fazla olmakta.
Arkadaşta kapaklı bir Sony W serisi telefon var.550i olması lazım galiba , yan açılan.Bir keresinde sınırsız çekim var diye ,onunkiyle çektik.Sonra bende kendime gönderdim.eve geldiğimde videoyu seyrettim.O zamana kadar gördüğüm en iyi 3gp çekimdi.Karelenme hiç yoktu, pürüzsüz bir görüntü.
Videonun boyutumu fazla diye merak ettim, baktım SX1 ile aynı ; 176x144.
Ancak 3gp/210 kbit değeri ile kaydetmiş.O kadar güzeldi ki ; keşke bizim telefonada böyle birşey yapılabilse...
Hocalar ; yani öyle bir video çekim olsun ki; gece-gündüz demesin 200 kbit gibi bir değerle çeksin.Bu mümkün olabilir diye düşünüyorum.
Birde kamera 640x480 ya , video çözünürlüğü 640x480 olabilirmi?176x144 ten kurtulamazmıyız?
Birde videoları bizim telefon 3gp/75 kbit değerinde çekiyor.İzlerken karelenmeler çok fazla olmakta.
Arkadaşta kapaklı bir Sony W serisi telefon var.550i olması lazım galiba , yan açılan.Bir keresinde sınırsız çekim var diye ,onunkiyle çektik.Sonra bende kendime gönderdim.eve geldiğimde videoyu seyrettim.O zamana kadar gördüğüm en iyi 3gp çekimdi.Karelenme hiç yoktu, pürüzsüz bir görüntü.
Videonun boyutumu fazla diye merak ettim, baktım SX1 ile aynı ; 176x144.
Ancak 3gp/210 kbit değeri ile kaydetmiş.O kadar güzeldi ki ; keşke bizim telefonada böyle birşey yapılabilse...
Hocalar ; yani öyle bir video çekim olsun ki; gece-gündüz demesin 200 kbit gibi bir değerle çeksin.Bu mümkün olabilir diye düşünüyorum.
Birde kamera 640x480 ya , video çözünürlüğü 640x480 olabilirmi?176x144 ten kurtulamazmıyız?
03-15-2007, 06:55 PM
bence en azından mavidiş üzerinden evlerimizdeki adsl bağlantısını kullanarak internete sorunsuz bağlanabileceğimiz bişey olsun. bahsedilen şeyler zaten cmert fw sinde var. ama internet bağlantısı hep gprs üzerinden....
cevapladıktan sonra dikkatimi çekti. konu zaten 2 senelikmiş.ben de sazanlık edip yanıt yazmışım. belkide kilitlense olası sazanlıklar en azından bu konu için engellenebilir.
cevapladıktan sonra dikkatimi çekti. konu zaten 2 senelikmiş.ben de sazanlık edip yanıt yazmışım. belkide kilitlense olası sazanlıklar en azından bu konu için engellenebilir.
03-16-2007, 02:56 PM
aynen yaa...2 senelik konuymuş..üstte görüp sw16 fln görünce "ahan da gol" demiştim ama boşa atlamışım....
Pages: 1 2