Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: siemens kulaklık adaptörü
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2470458

beyler uğraşmak istemeyenler alabilir....
kendin yapınca daha kıymetli oluyo Big Grin
eee orası öyle tabi......
bu alet bizim sx1lere uyuyormu ve orda yazdığı gibigibi 3,50ytl mi?bu çıkışa hertürlü jack fiş takılıyormu saonra sx1in çıkışlarını yakmayalım ben bikere yapmaya düşündüm ama çıkışları yakarım die kokrtum gerekli açıklamatayı yaparsanı çok sewinirim
bu kulaklik portunu ben kendim yaptim kardes korkma.cikişi yakarim diye 1 sene korktum:)bi gaza geldimmmm simdi sx1 5+1 e bagliyom.inletiyo.normal kulakliklara da oluyo tabi.ses stereo,telefon sx1 olunca insan havali mi oluyo ne????.normal 1 siemens kulaklik alip kendin yapabilirsin biliyosan port takmayi(cikis fisi)
o zaman bağlantı şemasını belirtte isteyen burdan bakarak yapar...
1.bi tane siemens kulaklik aliyoruz
2.bunun sag ve sol hoparlorunu,kulakligin mikrofonunun bulundugu kutusunun biraz ilerisinden makasla kesiyoruz
3.bu iki kablodan 2şer tane sari ve kirmizi galvanizli tel cikacak bu tellerin ucunu isitiyoruz ki galvaniz gebersin.teller hazir simdi.
4.bi tane kulaklik cikis jack i buluyoruz(kulaklik cikisi olan bir radyodan lehimle sokebilirsiniz bunu.sokerken dikkat kirmayin)bilmeyen arkadaslar,bu,kulakligin fisini taktigimiz parca yani
5.bu jack in ustunde 3 tane,lehimle telleri tutturacagimiz yerler var
6.jack in kulakligi taktigimiz fis tarafini yukari tarafa dogru tutuyoruz.
7.ustteki lehim yerine sarinin birini lehimliyoruz
8.sagdakine diger sariyi lehimliyoruz
9.soldakine de kirmiziyi
10.diger kirmiziyi bosta birakiyoruz(ucu diger kablolara degmesin)
11.bu jack i o microfonun bulundugu plastik kutuya sigiyorsa yerlestiriyoruz.(orjinal kulaklik kutusuna sigmayabilir fakat ben bunu orjinal olmayan bi kulaklikta denedim sorunsuz)kutuya yerlestirebilenler icin hayirli olsun.
eger sigmiyorsa;
12.sigmiyorsa lehimleri korumak amaciyla,lehimlerin etrafini siliconluyoruz.
bulabilirsek baska bi kutuya koyuyoruz. hayirli olsun siemensciler(bana da!)
bi de arkadaslar aldiginiz kulaklik radyoyu calistirmayabilir sx1 lerin orjinal kulaklik antenli oldugu icin.benimkinde de anten yok .orjinal kulakliga da kiyamadim.bence siz de kiymayin.ama efeler gibi mp3 dinliyoruz

not:bunu uygulamada sorumluluk tamamen size aittir.

arkadaslar anlatabilmisimdir insallah biraz zor bi konu bi de karisik yaa.keske soyle bi biaraya gelebilsek de uygulamali anlatabilsem:)bu upload isini bi ara ogrenmem lazim ya.merak ettiginiz olursa sorun ustadlar.

sx1 ci adama sx1 im bile feda olsun(eski/yeni hint ata sozu)
Teşekkür ederim...
resimden daha ayrıntılı olmuş bence.
sagol cem kardes.de pek cesaret eden olmamis heralde.zor ve muallak bi iş oldugundan olsa gerekSmile
Ne demek canım. Cesaret deyince gaza geldim şimdi. Ben biraz daha cesaret isteyenini yaptım.

[Image: adaptoraw3.jpg]

Direk içeriden montaj Smile

NASIL YAPILIR

[Image: 1ry7.png]

(amatörce çizdim) Big Grin

ama girişler rengini ayırdığım yeşil ve kırmızı yerlere bağlanacak.

Galvaniz olan kablolardan biri bir kırmızıya.diğeri diğer kırmızıya.
Galvaniz olmayan (ground) yeşil olan pin e monte ediliyor.
Monte etmemin sebebi eski bir 5+1 bağlantı kablosu buldum ( dişi stereo giriş ) o bütünlüğü bozmamak ve sağlam olması için yaptım.

Bu arada telefona giren soket kabloya tükenmez kalem yayı ile sağlamlaştırılmıştır Big GrinBig GrinBig Grin

Made in Turkey Big Grin
tebrik ederim seni HiJacker!
bence de en makul olan bağlantı bu...
bunu yapmalıyım,
evet evet budur işte!
Ankara'daki arkadaşlar sipariş alınır Big Grin

Cidden Ankara'da olupda montajını yapamıyacak arkadaşlar bana ulaşsın.
Malzemeleri sizden montaj bizden Big Grin
Tamamen ücretsiz yerinde montaj Big Grin
[Image: thumb.jpg]

o alet işte bu...orjinal yapimim.foto koyamamiştim daha once.onceden kablo vardi portla fis arasinda simdi iptal ettim onu ikisini birlestirdim.ustundeki markayi gordunuz mu?o da benim urunumSmile
arkadaşlar, hepinizin ellerine sağlık
güzel alternatifler...
sağol HiJacker. Anten, kulaklık ile mi sağlanıyor yoksa bunun için ayrı pin var mı? Bir de mikrofon lütfen. Ayrıca ben renk körüyüm kırmızı ve yeşilleri bir araya koymuşsun Wink ama neyse ki kardeşim bana gösterdi. Fazla mı oluyom ne?
ya dusundumde kullaklık soketi yerıne sarj veya usb soketı olurmu dıye soruyım dedımde bnde cunku bundan 2 tane varda Big Grin sımdı kullaklık ıcın telefoncularla ugrasmak ıstemıyomda ama olmassa ugrasıcaz bu durumda ya seve sve yada ... Smile sx1 aşkı baska oluyo Big Grin
Radio patchini atınca bu adaptör anten görevi görüyor. Wink

acarr bu patch sende varsa yada up3 yüklüyse usb kablosu veya adaptör işini görür.
cok saol kardesım gece denıyım barı o saatte kafam daha yerınde oluyo daha rahat yaparım gece bıde ilaçlarımı içmem rahat rahat yaparım Smile
[Image: image01eg9.th.jpg][Image: imageqw8.th.jpg]

hangi kabluyo nereye takcam Big Grin bi yardım edinde yapıyım sağlam stereo yan sanayi kulaklığımı fedda ettim walaha bu iş için Smile
[Image: image07kg4.th.jpg]

biraz daha ayrıntılı foto Big Grin
Yanlış yerden kesmişsin gibi geldi bana ...

kökünden mü kestin naaptın Big Grin yalnızca kulaklık çıkışlarından bağlantı yapman yeterli olurdu.bu türlü bişey anlamadım ..
HiJacker Wrote:[Image: adaptoraw3.jpg]
Direk içeriden montaj Smile

bu şekilde yapmak istedim...

benimki
[Image: image08eg0.th.jpg]
bu kotu anımda yanımda ve yardım butun kardeslerıme cok tesskur edıyorum ozellıkle HiJacker ve cmert kardesıme ayrı teskkurler sonun yaptım artık bırcık askım sx1 ım calısıyo ve yenıden ona kavustugum ıcın cok mutluyum allah dusmanım basına vermesın bole bı olayı

bnde 2 kullaklık aldım bugun onalardan yapıcam ınsallah bu sefer becerırım artık bunuda yuzme gozume bulastırmam Smile
Heh işte tam düşündüğüm gibi ..
switch, mikrofon kısmını da kolye yaparsın artık Big Grin

dostum sen naaptın yaa , hiç ordan kesilir mi o ! işin iş artık ...
acarr Wrote:bu kotu anımda yanımda ve yardım butun kardeslerıme cok tesskur edıyorum ozellıkle HiJacker ve cmert kardesıme ayrı teskkurler sonun yaptım artık bırcık askım sx1 ım calısıyo ve yenıden ona kavustugum ıcın cok mutluyum allah dusmanım basına vermesın bole bı olayı

hadi geçmiş olsun, her sorun bi tecrübe Big Grin
Pages: 1 2 3
Reference URL's