Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: İnanılmaz Duygulandım :)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Öncelikle herkese selamlar,

Gerçekten uzun zaman oldu. DH'deki hayal kırıklığının ardından ara sıra oraya ya da buraya giriş yapmadan göz attık Selimle birlikte. Takip ettik gelişmeleri. Geçen bir arkadaş MSN'den yakaladı. Çok yoğundum ismini şuan anımsamıyorum. bu yazımı okuyacağından eminim affetsin...

Başta CMERT olmak üzere o gün bugündür SX1'cileri yanlız bırakmayan ve ileriye daha ileriye mantığıyla yeni şeyler üreten bütün arkadaşları kutluyorum. Güzel işler çıkarttınız çocuklar. Özellikle CMERT seni kutluyorum. Çünkü araştırdın, uyguladın. Bunun ne kadar zor bir iş olduğunu ben ve Selim gerçekten iyi biliyoruz. Başka forumlardaki emek hırsızları gibi ordan, burdan, senden benden çalıp ta. Yanına isim ekleyip alın size FW diyenler çok oldu o gün bugündür. Herkes biliyor. Ha işe yaramadı mı tabiki hepsi işe yaradı. Ama kıymetlisi kendi elimizden çıkandır bunu unutmayalım.

DH dargınlığını çok büyüttüğümü söyleyenler oldu. Hatta bu iş SX1'imi satmaya kadar vardı. kabul ediyorum belki duygusal davrandım. Ama o an bunu yapmam gerektiğini düşündüm. Düşünsenize gecenin bilmem kaçlarına kadar yazıl geliştirmekle uğraşacaksınız, bir yandan MSN'de tonlarca arkadaşa patc yollayacaksınız, cevap vereceksiniz. MSN listeniz 500 kişi olacak ki bunların en az 300'ü SX1'ci bir kısmı diğer Siemens modellerinin kullanıcıları, bir yandan kendi mesleğinizi yapacaksınız ki (inanın gazetecilik yazılımcılıktan daha zor bir iş) Sonra bir kaç terbiyesiz kendini bilmez çıkacak abuk subuk konuşup incitecek. Evet incitmeyi başardılar. zaten tek başarabildikleri de bu uzun uzun anlatmaya gerek yok.

Neyse dostlar. FW16 SiemensTech ve benim yeni Black SX1'imde yüklü. İçinde Symbian 7 falan yok. Unutun onu o hayal. çünkü SX1'in donanımı kaldırmıyor. Evet güçlü bir işlemcisi var. Teknik olarak Nokia 66xx serisinden üstün bir alet ama Symbian 7 olmuyor işte. Niçin mi Çünkü Windows gibi unisex yazılmıyor bu zıkkım. Telefonun hardware'ine göre yazılıyor. Ama o ayarda bişey yapılamaz mı yapılır. Nasıl mı bunun için bir fw'yi baştan yaratmak gerekir. İşlemciden diğer kompanentlere giden 1-0 değerlerini bile ezbere bilmek gerekir. Joystick'i yukarı ittiğinizde işlemciden hangi kompanente ne kadar voltaj gidiyor bilmemne de bilmemne. Uzun iş.

Biz bu işle çok uğraştık, uzadıkça yılan hikayesine döndü. Bilmem kaç kere ekran yaktık, hoparlör patlattık, işlemci yaktık, tuş boardu yaktık. Hep cebimizden çıktı bunlar... (Bu arada desteğini esirgemeyen Selim SiemensTech) kardeşimin emekleri hiç bir zaman gözardı edilemez. Her seferinde sıfır yaptı telefonu. CMERT doğrusunu yaptı. Yeni bir fw yazmaktansa içine yeni şeyler entegre ederek geliştirmek SX1 için en mantıklısı. Teknoloji ilerliyor yeni işlemciler çıkıyor displaydeki pixel sayıları artıyor. 80'lik dede kaç saat antrenman yapabilirse bir gün SX1'de yeni çıkan programlara o kadar uyumlu olacak. Lütfen bu gerçeği bilelim ve bu aletten mucizeler beklemeyelim.

Siemens Mobile haklarını ve üretimini BenQ'a sattıktan sonra SX2 ya da benzeri Symbian'lı bir model hayal oldu. Yani çok sevdiğimiz smartphone'umuza bir kardeş gelmeyecek.

Java tabanlı teller de gelişime açık olmadıkları için hepimizi kasıyor. Ama yaşı yetenler bilir. Bir zamanlar Amiga'lar vardı. Microsoft ve IBM'in pompalamaları sonucu tüm o üstün özeliklerine rağmen 16 kanal ses çalan 64 bin renk gösteren o aletler bip bip öten 2 renk monochrome ekranlı pc'lere yenildi. Ticari hatalar yüzünden. Şimdi benzeri Nokia + Symbian ve BenQ + Sun Java Microsystem tarafından SX1'ei yapıldı/yapılıyor.

Ben bu nedenle SX1'i hep Amiga'ya benzetiyorum. İkisini de kullanıyorum. İnanın Amiga hala internette uçuyor Smile

Neyse bir sürü vaktinizi aldım ama çok doluydum. Yazılım konusundan elimi ayağımı çektim. Fw16'ı o kadar uğraştan sonra Selimle benim telefonumu götürüyor. Ama dediğim gibi Symbian 7 değil babalar gibi Symbian 6.1 ne farkı mı var? Zaten o farkların tümü CMERT'ın yeni fw'sinde de var. Bırakalım da FW16 hayali kutsal kalsın kim bilir belki kafam atar FW15 orjinale bile geçerim...

FW16 dışındaki tüm sorunlarınıza, yazılımsal ya da donanımsal elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.. Tabi hala sevenlerimiz, sayanlarımız varsa bi kaç ukala burada da çıkarsa 1 sene daha kayboluruz ortadan olur biter Smile

Herkese saygılar, sevgiler...
Siemens SX1 ' i Ilk Aldıgımda Afallamıştım. Tuşları Yanda Nasıl Alışıcam. Büyük Ekranlı Telefonlarda Nokia 7650 Sayesinde Sogudum Ondan Sonra SX1 i Aldım. 7650 Habire Göüp Duruyordu Acaba Dedim Bunda Aynı Durum Söz Konusu Olurmu?. Diye Düşündüm. Bakalım Dedim SX1 e Neler Yaptırabiliriz. Nette Gezinirken Sizlere Rastladım Uzun Zaman Once. Her zaman Takip Etmeye Çalıştım Tabii İşler Yogun Olunca Bir Kaç Ay Giremedim. Açıkcası SX1'i Hala Daha Kullanıyorum. Ve Bu Telefonu Sizler Bana Sevdirdiniz ve Sizlerin Bilgileri Sayesinde Telefonumu Guzelleştirdim. Ne Bileyim Ben Bilgisayar Delisiyim. Bu Telefonumuda Kendi Bilgisayarımdan Ayrı Tutamıyorum. Falla SiemensMania nın Açtıgı Konu ve Yazdıgı Yazıları Okuyunca Icimden Gelerek Bende Burada Düşüncelerimi Yazdım.

Ellerinize Beyninize ve Yüreğinize Sağlık Diyorum.
Her şey Gonlunuzce Olması Dileğiyle.
( Dipnot: Kötülük Unuttuldukca Söner. Kötü Olayları Unutalım Bir Daha Bahsetmiyelim ki Bize Bir Daha Bulaşmasın Smile )
dh de yaşananlardan sonra buraya kanalize olmaya karar verdik ama baktık ki asıl olması gereken kişi ortalarda yok.şaşırmıştım doğrusu.bunun altında yatan nedenleri bilmiyorduk tabi.öğrendik ki kırgınlık, küskünlük hat safhadaymış.neyse sonuçta bu mesaj sayesinde tekrar birtlikteyiz.
FW16 için hala umutlarını kaybetmeyenler için açıklayıcı bir anlatım olmuş.insanlar bu işi ne sanıyor anlamış değilim.ne kadar zor ve imkansız bir iş olduğu hakkında bir fikir sahibi olmuşlardır artık.
yolumuza FW15 in editlenmiş versiyonları ile devam edeceğiz.bu konuda çalışmalarım sürekli olacak.bundan kuşkunuz olmasın ...
SiemensMania hocam bugüne kadar yazılarınızdan çok şeyler öğrendim, anti-nokia gerçeğini benimsedim.imkanınım sınırlarını zorlayıp SX1 kardeşliğine yardımcı olmaya çalıştım.Bunun için size teşekkür ediyorum.bizlere örnek oldunuz.

Saygılar ...
kaan abiyi ben yakalamıştım
biraz konuştuk
bize yardımcı olmasını istedim yada en azından arada sırada foruma ugramasını
saolsun oda beni kırmamış
tekrar teşekkürler kaan abi
eywallah
tamam cmert kardes fw16 işini anladık merak etme hem senin edit li fwlerin herkesi mutlu ediyor edecektirde

fakat arkadasların telefonlarında fw16 yuklu

bu nasıl oluyor
cunku onlar bu yazılımı kendılerı yazıolar
turkıyede bu işi yapanda ilk onlardı zatenWink
İnanın bir sx1 e sahip olmaktan çok memnunum. Yeniliklere açık olan herşey hayatımda büyük bir yer tutmuştur. Şu an kullandığım FirmWare cmert imzalı. Çok memnunum.

Sx1 çok yönlü ve kullandıkça yeni şeyler yapma ihtiyacı aşılayan bir cihaz. Her an yeni birşey istiyor ve yapabileceğinden amin oluyorsunuz.

Şu an istediğim kendi fw imi kendim yapabilmek. Daha önce cehennem.org da Crack Academy bölümünde birçok kişi ile bilgilerimi paylaştım.

Burada forum yöneticilerine bir ricamı dile getirmek istiyorum.

Forumda yeni bir bölüm açılsın ve bu bölümde "cmert - brothers54 - nurani" gibi FirmWare yaratıcıları bilgilerini bizimle paylaşsın.

Tabiki Kendileride İsterlerse.
bana kalırsa sx1 tek sayfadan gıtsın
bole bıraz karısık oluo aslında
erkahn Wrote:bana kalırsa sx1 tek sayfadan gıtsın

erkahn'a katılıyorum. teknomag'e ilk geldiğimizde SX1 ve diğer Siemens modelerini birbirinden ayırmak için bir kaç başlık açmıştık. Hatta SX1 için bir yazılım, bir uygulama+oyun, bir de donanım topici vardı ama hepsi birbirine girmenin ötesinde sonradan herşey ana topic alanına açılmış yersiz bir kalabalık var. Sonic'ten rica ediyorum bir toparlama yapabilirse iyi olur şurayı bir düzene sokalım.
Bu "FW16" ne demek bir türlü anlayamadım.
symbian 6.1 yada 7.0 diyince akla bazı standartlar geliyor ama "fw16" diyince hiç bir şey gelmiyor aklıma. hiç bir zamanda gelmeyecek.
microsoft windows 2010 'u çıkaracağını söylese, aklınıza hangi özellikler veya gelişmeler gelir. 2010 diyince "haaa tamam şunlar var" diyebilirmisiniz ? tabiiki hayır
bende fw16 diyince hiç bir şey diyemiyorum. diyen varsa da çok merak ediyorum
bunu bilse bilse kaan abı bılır kullanan o cunkı

3310 Wrote:Bu "FW16" ne demek bir türlü anlayamadım.
symbian 6.1 yada 7.0 diyince akla bazı standartlar geliyor ama "fw16" diyince hiç bir şey gelmiyor aklıma. hiç bir zamanda gelmeyecek.
microsoft windows 2010 'u çıkaracağını söylese, aklınıza hangi özellikler veya gelişmeler gelir. 2010 diyince "haaa tamam şunlar var" diyebilirmisiniz ? tabiiki hayır
aynen tek sayfadan giderse cok seviniriz sevgili sonic Big Grin

SiemensMania Wrote:
erkahn Wrote:bana kalırsa sx1 tek sayfadan gıtsın

erkahn'a katılıyorum. teknomag'e ilk geldiğimizde SX1 ve diğer Siemens modelerini birbirinden ayırmak için bir kaç başlık açmıştık. Hatta SX1 için bir yazılım, bir uygulama+oyun, bir de donanım topici vardı ama hepsi birbirine girmenin ötesinde sonradan herşey ana topic alanına açılmış yersiz bir kalabalık var. Sonic'ten rica ediyorum bir toparlama yapabilirse iyi olur şurayı bir düzene sokalım.

İşte FW15 çıktığından beri insanlara anlatamadığımız yegane şey buydu sevgili 3310 kardeş; fw16'da şuanda zoom 8x, joystick hızlandırıcı, mevcut browser yerine opera, mp3 player'da equalizer desteği var.

Siemensin çıkardığı sürümlere bakın 05 version ki sanıyorum bunu birçoğunuz bilmez test sürümüydü. Peşinden 06, 07, 08 (Yabancı retail) 12, 13, 14, 15 hepsi bir önceki sürümün buglarını düzeltmenin ötesine geçmedi. Yani fw16 Siemens tarafından çıkarılsa içine cmert'in ya da diğer arkadaşların eklediği gibi programlar eklemeyecek sadece varolan bazı bugları düzeltecekti. Bizim gayretimiz farklı bişey yapmaktı. Yaptık da ama betaydı beta olarak kalacak ve dağıtılmayacak.

En azından ben ya da Selim böyle bir paylaşım yapmama kararı aldık. Ama bir başkası FW16 yapar ve paylaşır. Bu bizi bağlamaz. İyi bir proje olursa destekleriz. Örneğin biz SendoX firmware'ini SX1'e entegre edebilmek için çok uğraştık. Çünkü 6.1 kullanan bu iki telefonun hardware'i de birbirine çok yakın.

SendoX firmware'ini entegre edebilecek arkadaşın biri FW16_FINAL diye çıkartıp paylaşabilir. ANlatmak istediğim şu. Patchlerle değil arkadaşlar radikal bir değişim gerekiyor. bu konu da çalışalım hep birlikte.

İyi çalışmalar...
işte şimdi anladım Smile
SiemensMania Wrote:

İşte FW15 çıktığından beri insanlara anlatamadığımız yegane şey buydu sevgili 3310 kardeş; fw16'da şuanda zoom 8x, joystick hızlandırıcı, mevcut browser yerine opera, mp3 player'da equalizer desteği var.

Siemensin çıkardığı sürümlere bakın 05 version ki sanıyorum bunu birçoğunuz bilmez test sürümüydü. Peşinden 06, 07, 08 (Yabancı retail) 12, 13, 14, 15 hepsi bir önceki sürümün buglarını düzeltmenin ötesine geçmedi. Yani fw16 Siemens tarafından çıkarılsa içine cmert'in ya da diğer arkadaşların eklediği gibi programlar eklemeyecek sadece varolan bazı bugları düzeltecekti. Bizim gayretimiz farklı bişey yapmaktı. Yaptık da ama betaydı beta olarak kalacak ve dağıtılmayacak.

En azından ben ya da Selim böyle bir paylaşım yapmama kararı aldık. Ama bir başkası FW16 yapar ve paylaşır. Bu bizi bağlamaz. İyi bir proje olursa destekleriz. Örneğin biz SendoX firmware'ini SX1'e entegre edebilmek için çok uğraştık. Çünkü 6.1 kullanan bu iki telefonun hardware'i de birbirine çok yakın.

SendoX firmware'ini entegre edebilecek arkadaşın biri FW16_FINAL diye çıkartıp paylaşabilir. ANlatmak istediğim şu. Patchlerle değil arkadaşlar radikal bir değişim gerekiyor. bu konu da çalışalım hep birlikte.

İyi çalışmalar...

açıklaman için teşekkür ederim
fakat insanlar sadece fw16 diyor , şunu getirecek diyen yok. varsa da geliştirici kişiler değil ve kendi kafasında kurduğu şeyleri söylüyor. haliylede kafada bir şey canlanmıyor.(du)

bahsettiğin radikal değişimin olması dileğiyle...

fakat şunlarda kafaya takılan konular ;
zoom 8x : dijital zoom olduğu için bence bir önemi yok. sonuçta mevcut resmi büyütmektir dijital zoom.

joystick hızlandırıcı: joystick zaten yeterince hızlı. bunun farkı ne olacak ?

mevcut browser yerine opera : telde netfront3 kuruluyken operaya gerek varmı ? bence netfront daha iyi.

mp3 player'da equalizer desteği : böyle proğramlar zaten var.
sence bu farklar fw16 demeye yetecek kadar radikal değişiklikler mi ?

Patchlerle değil , radikal değişim : bence mühim olan netice, neticenin nasıl geldiği değil.işlemci hızı 150 mhz ve üstüne çıkıyorsa , c: sürücüsü 12 mb oluyorsa olay budur.
3310 Wrote:
SiemensMania Wrote:

İyi çalışmalar...

açıklaman için teşekkür ederim
fakat insanlar sadece fw16 diyor , şunu getirecek diyen yok. varsa da geliştirici kişiler değil ve kendi kafasında kurduğu şeyleri söylüyor. haliylede kafada bir şey canlanmıyor.(du)

bahsettiğin radikal değişimin olması dileğiyle...

fakat şunlarda kafaya takılan konular ;
zoom 8x : dijital zoom olduğu için bence bir önemi yok. sonuçta mevcut resmi büyütmektir dijital zoom.

mevcut browser yerine opera : telde netfront3 kuruluyken operaya gerek varmı ? bence netfront daha iyi.

Patchlerle değil , radikal değişim : bence mühim olan netice, neticenin nasıl geldiği değil.işlemci hızı 150 mhz ve üstüne çıkıyorsa , c: sürücüsü 12 mb oluyorsa olay budur.

işlemci hızı 150 mhz ve üstüne çıkıyorsa , c: sürücüsü 12 mb oluyorsa olay budur.

iyide biz bunu cmertin fw sinde yukluoruz direk
olmadı kedımız pacht yapıoruz???
öle diilmi?
3310 Wrote:fakat şunlarda kafaya takılan konular ;

150 Mhz ile ilgili açıklamamı önemli uyarı başlığı altında yapmıştım. netfronta gelince bazılarına opera daha pratiktir bazılarına netfront biz kullandığımız fw'yi kendimize göre tasarladığımız için operayı koyduk. Yaymayı düşünseydir bir anket yapar ne koyalım içine derdik ki ilk günlerde zaten bu doğrultuda açılmış bir anket sitede halen duruyor.

Mp3 player'da equalizer, böyle uygulamalar yok demedik. Arkadaşların fw içine entegre ettiği programlar da zaten piyasada yaygın olarak var ben FExplorer'ı bir Türk hnazırladığnı hatırlamıyorum.

FW16 demeye yetecek kadar hatta daha radikal değişimler çünkü SVN 16 siemens tarafından yazılsaydı ilk mesajımda dediğim gibi sadece SVN15 içerisindeki buglar düzeltilecekti; o zaman SVN16 yükleyecek ama hiçbiriniz itiraz edemeyecektiniz. Mesela ben bugün SVN16 kullanmasam emin olun SVN13 yüklerim cihazıma çünkü SVN15'e göre daha kaliteli. nedenleri tartışılır.

Bence artık hayalci olmayı bırakalım. Bu tür irdeleyici nedenlerle biz SVN16'yı yaymayı bıraktık.

İçinde şu da olsaydı, bu da olsaydı. Herkese göre SVN çıkmaz. Bunun ne imkanı var ne de 24 mb'lık bir firmware içine sığma şansı var. O halde herkes kendi zevkine göre firmware çıkarsın nasıl olsa herkes artık az çok anlıyor bu işten...

Dediğim gibi SendoX üzerine halen çalışıyorum. Üstelik sadece SiemensTecH7in desteğiyle. Onun dışındaki herkes şuda olsun, bu da olsun ötesinde bir faydada bulunmuyor.

İyi çalışmalar...
siemensmania sendox hakkında çalışıyorum demişsin iyi güzelde sendoxun bize ne + ları olacak biraz açıklar mısın
berkant10 Wrote:siemensmania sendox hakkında çalışıyorum demişsin iyi güzelde sendoxun bize ne + ları olacak biraz açıklar mısın

SendoX ile SX1 arasında donanımsal çok küçük farklar var. Bunun dışında pek çok açıdan birbirine benziyor iki cihaz. SendoX firmware'i SX1'e uygulanırsa benim gereksiz bulduğum tema olayı kökten çözülmüş olacak. çünkü sendo için yazılmış sorunsuz milyonlarca tema var pach falan gerekmeden direk *.sis dosyası olarak kurulabiliyor.
ok çok sağol o zaman artık senden sendox fw sini bekliyoruz siemensmania abi
berkant10 Wrote:ok çok sağol o zaman artık senden sendox fw sini bekliyoruz siemensmania abi

Kısmet berkant tek başına olmuyor bu işler SX1 firmware ile oyuncak gibi oynuyabiliyoruz artık hepimiz ama SendoX başlı başına bir kaos bunun için destek gerekiyor...
soldan soldan geliyorlar kaan dikkatli ol bir de sendox mudur nedir onun yüzünden kaybetmeyelim seni Big Grin
Frank Wrote:soldan soldan geliyorlar kaan dikkatli ol bir de sendox mudur nedir onun yüzünden kaybetmeyelim seni Big Grin

Eyvallah Frank nasılsın uzun zaman oldu. Ya birilerinin yardım etmesi lazım dostum vakit ayıramıyorum. zaten kendi işim oldukça yoğun fırsat buldukça uğraşıyoruz ama tek başına nereye kadar???
sıkma canını "taşıma su ile değirmen dönmez" tek başına nasıl taşıyabilirsin ki bu yükü ! ekibin olsa değil değirmen baraj kurarsın..
acele etme ve yapabileceğim birşey olursa söyle cmert'e yaptırayım Toungue
şaka bir yana buralardayım
iyi çalışmalar
Frank Wrote:sıkma canını "taşıma su ile değirmen dönmez" tek başına nasıl taşıyabilirsin ki bu yükü ! ekibin olsa değil değirmen baraj kurarsın..
acele etme ve yapabileceğim birşey olursa söyle cmert'e yaptırayım Toungue
şaka bir yana buralardayım
iyi çalışmalar

çorbada tuzum olmasına herzaman hazırım.yeterki SiemensMania hocam istesin Smile
Pages: 1 2
Reference URL's