Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Cebe virüs tehdidi...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Mcafee'nin Türkiye dağıtıcısı Intellect tarafından yapılan açıklamada, ''Oltalama-Phishing'' diye bilinen ve şu ana kadar e-postalarda aktif olan virüsün ''SMiShing'' adı verilen yeni türünün, SMS versiyonu ile gündemde olduğu bildirildi.

Açıklamada, bazı cep telefonu kullanıcılarının ''Arkadaşlık sitemize kaydınızı onaylıyoruz, günde 2 dolar ödemeniz var. Ödemediğiniz takdirde siparişiniz iptal edilecektir'' şeklinde bir SMS mesajı ile karşılaştıkları, alınan SMS'nin bir web sitesine yönlendirdiği, siteye yönlenen kullanıcıların farkında olmadan ''Truva atı-Trojan'' olarak adlandırılan virüsü web uyumlu telefonlarına indirdikleri, bundan sonraki sürecin cep telefonu sahibinin kontrolünden çıkarak saldırganların kontrolüne açık hale geldiği vurgulandı.

Kaynak : http://www.internethaber.com
sx1cilere virüs işlemez ya bi en kötü bi fw atarız telefona ne virüs kalır ne de başka zararlı bişi sorun yok yani
Korkmuyorum virüsten mirüsten. Gelen gelsin berkant ın dediği gibi. Kapı gibi cmert atarız 10 dkk sonra eski tas eski hamam Big Grin

Zaten Kaspersky yüklü
Yok arkadaşlar ben bunu zaten SX1 cilere yazmadım
diğer siemens kullanıcıları için kardeşlik adına yazdım
onların FW durumunu bilmiyorum bu yüzden tedbirli olsunlar diye Smile
aynen dıkkatlı olmaları gerek cem abıyede tesekkurler Big Grin
bluetoot'u acık bırakmadınmı virus kapmaz
Reference URL's