Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Bedava müzik!!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Amerika'da internetten bedava müzik

ABD müzik devi Universal, kendine bağlı tüm sanatçıların eserlerini internetten ücretsiz dağıtmaya karar verdi. Karar, başta Apple olmak üzere, birçok şirketin tepkisini çekti. Universal, kararı "korsanlar da tüketicidir" prensibiyle aldı.

Müzikleri şimdilik sadece ABD'li ve Kanadalı internet kullanıcıları indirebilecek. Universal arşivini 'Spiralfrog' adlı yeni bir şirket üzerinden açacak. Sanatçıların telif ücreti sorunuysa reklamla çözülecek. Reklam geliri Universal, Spiralfrog ve sanatçılar arasında paylaştırılacak.

Dünya müzik piyasasının yüzde 25'ini elinde tutan Universal Music, 1 milyondan fazla eserin telif hakkına sahip. Ancak bu gelişme, internet üzerinde ücretli müzik indirilmesini sağlayan, başta Apple olmak üzere birçok şirketi rahatsız etti. Apple, bu piyasanın yüzde 70'ini elinde tutuyor ve kullanıcılardan ücret alıyor.

Kaynak : http://www.internethaber.com
mantıklı bi uygulama gibi gözüküyo

bükemediğin bileği öpeceksin Smile
Çok doğru bir teşhiste bulundun
Bazen düşünüyorum da, atalarımız bazen ne kadar güzel ve anlamlı sözler sarfetmişler...
bundan daha iyi bir açıklama olabilir mi? Big Grin
çok güzel olur
türkiyede de olursa iyi olur
vallaha amerikalılara helal olsun birde bizim sanatçılar böle iş yapsalar daha ii olur ayrıca orochi geldi
Hoşgeldin OROCHİ!
arkadaşlar...
Orochi yi belki tanırsınız...
Tanımayanlar için söylüyorum; kendisi cepforumdan arkadaşım
ve çok iyi paylaşımlarda bulunur.
Kendisine hoşgeldin diyorum
Nice sorunsuz paylaşımlarda buluşalım...
sağolasın cem kardeş umarım burdada ii işlerde bizimde tuzumuz olur herkese saygılar
ben imeshi kullanıyorum ama universal in yaptığıda her babayiğidin harcı değilWink
vallaha amerika lılara helal olsun birde bizim sanatçılar böle iş yap salar daha iyi olur
bence ABD müziklerin siteye vermesini ii etmiiş gibi bir çok işşize iş göründü
bu arada isveç de de müzikler yerel siteye verilmiş
burada hiçbir zaman bedava olmaz. Üstelik bizimkilerin çoğu şarkıcı, söyledikleri de şarkı bile değil.
Reference URL's