Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Önemli Uyarı!!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
ben erkanh arkadaşımızdan özür diliyorum.. net ortamı bazı şeyler tam ifade edilemiyor.. suç bende.. lütfen ilgili mesaj yazmayın...
sorun yok problem yok hepimiz sx1 kardeşiyizWink
Heh şöyle ya Smile
budur iste!olayin cozulmesine sevindim azizim
+1
Paylaşıma aynen devam Big Grin
Bu Onemli Bilgiyi Bizlerle Paylaştığınız için Teşekkür Ederim.. ^.^

Dipnot: 120 ye Çeker ^.^
Evet sözkonusu açıklamaları biliyoruz. OMAP 310 bazı cihazlarda 120 Mhz'nin üstünde 144 Mhz hız ile çalışabiliyor. Ama bu kullanıldığı cihazın donanımsal yapısı ile de ilgilidir. SX1'in işlemciyi besleyen güç faktörleri 120 MHZ'in üzerine çıkıldığında aşırı ısınmaya ve ilk mesajda yazdığım sorunlara neden olabiliyor(!) demiş. "Hiç sorun çıkarmayabileceğini de yazmıştık"

Bunu şöyle örnekleyebiliriz. PC overclock ile ilgilenen arkadaşlar daha net anlayacaktır. Örneğin ben de P4 3.0E (Prescott) işlemci ABIT-AI7 uGuru Board Zalman'ın V7000CU bakır soğutucusu var. Ben bu konfigürasyon ile günlük stabil 3.6 Ghz kullanabiliyorum. (Sıcaklık 34 derece Santigrat) Kışın işlemci hızını 3.8 Ghz'e de çıkarabiliyorum. Ama uzun kullanımda stabiliteden uzaklaşıyor. Aynı işlemciyi default P4 Orjinal soğutucusu ile 3.2'in üzerine çıkartmaya çalıştığımda sistem açılmıyor. Ne voltaj ne de diğer faktörler fayda etmiyor. 3.1 ile açtığımda da sıcaklık 44 Santigrat derece dolaylarında oluyor..

İlgili arkadaşlara duyurulur.
SiemensMania Wrote:Evet sözkonusu açıklamaları biliyoruz. OMAP 310 bazı cihazlarda 120 Mhz'nin üstünde 144 Mhz hız ile çalışabiliyor.
bende rus sitelerde sx1 için en uygun o/c nin 144 mhz olduğunu okumuştum..o yüzden 144 mhz kullanıyorum sx1 imde..sonuçlarmı?? daha hızlı sx1 vede batarya performasında herhangibir değişiklik yok..gece gündüz açık 3 günü çıkartıyor..(kurcalamazsam tabii Smile ) ama işlemcinin daha çok çalıştığı vede daha fazla ısındığıda doğrudur..kendimi bu tip işlemcilerin overclock a açık olması vede 144 mhz in omap 310 tipi işlemciler için sınır hız olabilmesi vede bu sınıra kadar işlemciye yada devrelere zarar vermiyor olabilir diye avutuyorum Smile inşaallah yanılmıyorumdur..
eger yanılıosan (ki bunu en ii kaan abi bilir)
yakında bi yanık kokusu gelicek anlamına gelio sanırım sx1 indenBig Grin
bu arada herkeste aynısımı oluyor bilmiyorum ama sx1 speed prosunda benim sx1 için sınır 186 mhz 192 de makine kitleniyor..
erkahn Wrote:eger yanılıosan (ki bunu en ii kaan abi bilir)
çok şükür henüz benim telde hissedilir derecede ısı artışı yok..ben bunu mantıken işlemci hızı arttıkça ısınmanın artmasıda doğaldır anlamında söylemiştim..tabii ki yazın teli cepte taşımakta ayrı bir risk..
ocu77 Wrote:
erkahn Wrote:eger yanılıosan (ki bunu en ii kaan abi bilir)
çok şükür henüz benim telde hissedilir derecede ısı artışı yok..ben bunu mantıken işlemci hızı arttıkça ısınmanın artmasıda doğaldır anlamında söylemiştim..tabii ki yazın teli cepte taşımakta ayrı bir risk..

Çok ince bir alüminyum ya da bakır bir tabaka + ArcticSilver 5 ile üzerine yapıştırıp deney yapıcam. P4 soğutur gibi aktif soğutucu yerine pasif soğutucu ve testi bir de öyle deneyeceğim. Tabi voltaj tutarsızlıkları için ne yapabilirim henüz bilmiyorum. Yeni testin sonuçlarını 1 haftaya kalmaz açıklarım Wink İyi çalışmalar...
kolay gelsin
Yakında su soğutmalı işlemci falan upgrade edersin sen Big Grin
beyler bilmiyorum belki bileniniz vardır çoğunuzada inandırıcı gelmeyebilir ama işlemcisi fanlı cep telefonu üretilmiş bu arada pda da olabilir...tam hatırlamıyorum açıkçası..
bu arada sanki özel istek gibi oluyor ama 150 mhz için yapılan test 144 mhz içinde yapılabilirmi acaba? sonuçlarını gerçekten merak ediyorum..
kolay gelsin kaan abi
sonucları beklioruz
şimdiden saol
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's