Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: SX1 Teknik Sorular -
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
tamamdır.ilginize teşekkur ederim
tesekkur ederim cevaplariniz icin
Sx1 im bazen telsim sim kartı reddediyor?
robotica Wrote:Sx1 im bazen telsim sim kartı reddediyor?

sim kartin deforme olduysa yada sim yatagin genişlediyse tam bi temas saglanmiyor olabilir...gerci sen de bilirsin bunuRolleyes
valla fugitif ben de senin düşündüklerini düşünmüştüm de sadece bir sorayım dedim. Smile bugün ikinci cep telefonum da sim kartı reddedince anladım ki sim kartım bozukmuş. Big Grin
robotica Wrote:valla fugitif ben de senin düşündüklerini düşünmüştüm de sadece bir sorayım dedim. Smile bugün ikinci cep telefonum da sim kartı reddedince anladım ki sim kartım bozukmuş. Big Grin

bozulan sim olsun abi bea...tele bişi olmasin daBig Grin
1-hafıza kartımı herangibir kart okuyucuya takınca kartı formatlayın diye uyarı veriyo,ama sx1de gayt düzgün çalışıo

2.simensdatasuite msjları kopyalarken,okuma esnaısnda program kapanıyo

3.arasıra tel resetleme yapıyo.

bunlara bi çözüm bulma imkanımız varmı?
1-SX1'de sorun yoksa, problem yok demektir.
2-Dostum datasuite'nin sitemizde bulunan 2 dosyadan oluşanı var onu kur dene
http://download.teknomag.com/index-dkatno-209.htm
Buradaki ilk iki sıradaki dosyaların ikiside kurulacak.
3-Diğer açtığın konuda cevabı verilmişti. işlemcinin aşırı ısınması sonucunda olur.
hızı düşürerek deneyebilşirsin sorun yinede devam ederse tekrar yazar sorarsın.
1.sx1de yok ama ben karttakileri kart okuyucu ile bilgisayara atmak istiorum,neden kart formtsız diye uyarı veriodur?
2-bunuda denedim,yine aynı problemi yaptı
3-ben işlemciye dokunmadım,standart hızlarda,orjinal fwde bile yapıo,
-Kardeş bazı şeyleri tek sebebe bağlamak mümkün değil, kart okuyucuna başka bir kart takarak dene veya senin kartı başka bir kart okuyucusu olan birinin Bilgisayarında dene taktığın yuvanın MMC olduğununa dikkat et vb.
-Ya programlar türkçe karakterin olduğu herşeyde sapıtıyorlar, aynı şey rehberdede oluyor, datasuitle rehberi okutup "outlook"a kayıt yapmak istediğindede oluyor rehberi okumuyor.
çok önemli mesajlar olurda kaydetmek istersen mesaj klasörünü PC'ye Kopyala yapıştır vb. yollarla al.
-SX1'in ?ötü sıkıştımı dediğini yapar FW'le falan alakası yok, ilk FW'dede vardı son FW'de de olacaktır. çok sık yapıyorsa donanımla alakalı olabilir sadece.
işlemci hızını indirdim, saatlerdir resetleme yapmadı eyw.

ama diğer konuda yardıma ihtiycaım halen var.

mail klasörünü pcye kopyaladım ama şimdiki telefonum sxg75 ve symbian diil,bu msjları nasıl okuyabiliceğm?
illaki symbian bi telmi lazım,sxg75e senkronize etmek imkansızmıdır?
Kardeş Telefonu kızıl ötesi ile PC'ye bağlantı yaptım Mesaj klasöründeki Bir mesajı, Resimdeki şekilde denedim, PC de çift tıkladım Not defteriyle açtı. PC'dekinide aynı yöntemle açar, kolay gelsin, sxg75'im olmadığı için, o konuda yorum yapamıyorum.
[Image: mesajsx1gp3.jpg]
eyw

evet açıo ama notepad çoğu harfi bozuk gösterio, belki word düzgün açar
zeus1907 Wrote:1-hafıza kartımı herangibir kart okuyucuya takınca kartı formatlayın diye uyarı veriyo,ama sx1de gayt düzgün çalışıo

2.simensdatasuite msjları kopyalarken,okuma esnaısnda program kapanıyo

3.arasıra tel resetleme yapıyo.

bunlara bi çözüm bulma imkanımız varmı?

1-kartında bölümleme yapmışsın ve birincil bölüm fat olmadığı için windows birincil bölümü formatlamak istiyor. ama işin tuhafı akıllı sx1 imiz bu durumda bile kartı görüyor
çözümü: paragon partition meneger ( yada drivebackup ) ile karta sağ tıkla , "change primary slot" yap. ve fat16 olan kısmı en üste getirip "yes" de. ve üstten apply tıkla...

2-?
3- bir ton sebebi var. baş ağrısı gibi yani
beyler bende bişey sorcaktım.gprs'e girince bir yere girdikten sonra bağlantı zaman aşımı diyo.bunu düzeltemezmiyiz
Quote:beyler bende bişey sorcaktım.gprs'e girince bir yere girdikten sonra bağlantı zaman aşımı diyo.bunu düzeltemezmiyiz

Ayarlar > Vars. erişim noktası > Seçenek > Düzenle > Oturum Modu > Sürekli

Wink
iyi geceler arkadaşlar
iki yıldır kullandığım orj fw yüklü bir sx1 var, joystick sola ve üste gitmiyordu açıp baktım lehimleri kopmuş neyse ince bi işçilikle hallettim, içini temizledim...
açtım soft-formatladım cillop gibi oldu.
15 20 dk boyunca kurcaladım, orjinal ayarlardaki yapılandırma ayarlarını siliyordum ki kilitlendi..
kapatıp açtım bi arkadaşla konuştum ondan sonra tekrar kilitlendi ama şimdi hiç açılmıyor Sad
aç-kapa tuşuna basınca ekrana güç geliyor yani hafif kararıyor ama 2 sn sonra yine kapanıyor
tekrar format denedim olmuyor ve fw update edemiyorum
sanırım ROM la ilgili bi sorun var

daha önce karşılaşan oldumu böyle birşeyle
ROM a müdahele edebileceğim bir yol bilen varmı
yada izmirde güvenilir bi siemens tamircisi bilen?
mrmemory Wrote:iyi geceler arkadaşlar
iki yıldır kullandığım orj fw yüklü bir sx1 var, joystick sola ve üste gitmiyordu açıp baktım lehimleri kopmuş neyse ince bi işçilikle hallettim, içini temizledim...
açtım soft-formatladım cillop gibi oldu.
15 20 dk boyunca kurcaladım, orjinal ayarlardaki yapılandırma ayarlarını siliyordum ki kilitlendi..
kapatıp açtım bi arkadaşla konuştum ondan sonra tekrar kilitlendi ama şimdi hiç açılmıyor Sad
aç-kapa tuşuna basınca ekrana güç geliyor yani hafif kararıyor ama 2 sn sonra yine kapanıyor
tekrar format denedim olmuyor ve fw update edemiyorum
sanırım ROM la ilgili bi sorun var  

daha önce karşılaşan oldumu böyle birşeyle
ROM a müdahele edebileceğim bir yol bilen varmı
yada izmirde güvenilir bi siemens tamircisi bilen?
Sorunun sanırım flash atınca düzelecektir fakat flashttan öncede test point yapman gerekir...Forumda ufak bir aramayla bulabilirsin.Ama kendin yapmanı pek tavsiye etmem
bence önce x55 ile e-gold atmayı dene. olmadı testpoint ile denersin...
merhaba arkadaşLar 2 yılı geçti sx1 alalı.
2 yıl içinde bozuldukça serwise weriyodum ama garanti bitince apışıp kaldım
sorunun şu meşhur bzzztt sesi
tel açılmıyo hard formatı denedim o da olmadı
nasıl düzeltebilrim yardım ederseniz ya da var olan bi konuya yönlendirirseniz sewinirim.
sağol iyi geldi bu
yarın hemen x55 kablosu alacağım
fiyatıyla ilgili bilginiz war mı
arkadşlar kusura bakmayın sabahtan beri sx1 in sorunun çözmeye çalışıyorum aam başaramadım.Allh rızası için yardım edin.Garantisi bitti. ve telefoncuya verebilecek yada yeni tel alıp bu illetten kurtulacak 1 kuruş para yoq cebimde o yüzden yardımlarınızı bekliyorm.Telefon hiçbirşekidle açılmıyor.*# no tuşu kombinasyonu ile format atılmıo yani ekrana hiç görüntü gelmioo.joistik+ no tuşu ile açtıgımda update ile ilgili bişey yazıyor elim o 2 tulşa basılı kaldıgı sürece ekranda o yazı kalıyor elimi çektigimde hop görüntü yine yoq.şarj olmuyor şuanda.ama zmn zmn açma tuşuyla (noya basarak)bi anda açılacakmış havasında ekran gelio sonra pat kapanıp televizyonalrdaki gibi uzun bi çizgi oluşuoo ve yine aynı sorun tel kapalı.Yapabilecegim bişey varmı lütfen söyleyin.Amatörce yada profesyonelce hiç farketöez yapabilecegim bişey varsa yardımlarınızı bekliyormmm..İlgilenen herkese çok teşekkürlers
cihazın boardlarını birbirinden ayırıp her entegreye flux ve ısı tabancasıyla ısı uygulamak gerekir.o da evde yapılacak bir işlem değil ....
cmert teşekkür ederimm bu söyledigini işlem için telefoncuya harcanacak parayla ilgili bi bilgin varmı bide yaptırıp satsam ne kadara alırlar acaba şimdden teşekkür ederim
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's