Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: x45-55-65-75 patching(hepsi tek proda)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
*BURADA*

beyler merhaba

bu yazı siemens x65 x75 serisi telefonlarına patch yapma, flash okutma, flash yazdırma işlemlerinin yapımını anlatır..

önuyarı;
bu işlemler amatör kullanıcılar içindir fakat telefonunuzun ölme riski var.. en kötü ihtimal bir servise 20 ytl verip fullflash attırabilirsiniz..
siemens cep telefonlarına replace kodlarıyla(patch yoluyla) müdahale edip bazı özelliklerini değiştirebilir, bazılarını iptal edebilir ve bazılarını ortaya çıkarabilirsiniz.. örneğin açılıştaki soruyu kaldırabilirsiniz, video kaydını sınırsız yapabilirsiniz, jpeg compressionunu düşürebilirsiniz, ekran dizimini tamamen değiştirebilirsiniz(modern tema), fontları değiştirebilirsiniz...vs. vs........ bu işlemleri sx1 kullanıcıları(türkiyedeki) senelerdir yapmakta fakat diğer siemens kullanıcıları arasında henüz yaygınlaşmamış.. bir sx1 kullanıcısı olarak
abimin telefonunu(cx75) kobay olarak kullandım.. ve bu bilgileri size sunuyorum.. umarım işinize yarar..

gerekli pro ve dosyalar;
1-x65flasher
2-v-klay
3-telefonunuzun versiyonuna uyumlu patch paketi..

işlemler;(7 numaraya kadar olan işlemleri x75 kullanıcıları yapmalıdır. mesela x65-55 yada 45 kullanıyorsak tel modelini bootcore bug seçeneğiyle seçip bağlantıyı sağlayabiliriz(direk v-klay den x65 flasher ile uğraşmadan)..
1-teli pcye bağlayarak yada bir dosya yöneticisi kullanarak x65flasher klasörü içinden çıkan px65v4 klasörünü telefondaki java/jam/aplications içine kopyalıyoruz..

2-kablo bağlı vaziyette px65v4 midletini telefonda çalıştırarak telefonun esn ve hash kodlarını öğreniyoruz.. bu işlem 5 dakikadan fazla sürebilir..
kodları bir yere yazın..px65v4 ü kesinlikle kapatmıyoruz..

3-non-original x55 com kablo ile teli pc'ye bağlı..
x65flasher'ı çalıştırıp connect buttonuna basıyoruz..(not;tel kapanıyor kendi) "press shortly red button" uyarısı çıkınca telin power tuşuna kısaca basıyoruz..(bu bir kaç defa tekrarlanabilir..) pro kodları hesaplamaya başlayacak..işlem bitince vkd uzantılı bir dosyayı kendi klasörüne v-klay içine atacak..burada hata verirse 4.madde geçerli..

4-masaüstünde 2. bir pencere açılacak..bu pencereden "manual entery" seçeneğini şeçip px65v4 midletinin bize verdiği kodları yerlerine giriyoruz.. x65flasher kodları hesaplıyor.. işlem bitince vkd uzantılı bir dosyayı kendi klasörüne v-klay içine atacak..

5-x65flasher klasöründen vkd uzantılı dosyayı kopyalayıp v-klay prosunun kurulu olduğu klasöre gidiyoruz(örn. x/program files/vi-soft/vklay).. vkd dosyasını data/loaders içine kopyalıyoruz..

6-x65flasher'ı disconnect buttonuna bastıktan sonra kapatıp v-klay'i açıyoruz.. "work with phone" deyip, kopyaladığımız vkd dosyasını telefon modellerinin yazdığı yerden seçiyoruz.. refresh diyoruz.. bağlantı penceresi çıkınca power tuşuna basıyoruz(tel kapalı)kısaca..
telefonla pc bağlantısını kurmuş bulunuyoruz..

7-teli patchlemek; telefonunuzun versiyonuna uygun bir patchi "general patch" kısmında "open" seceneğinden seçiyoruz.. "apply patch" buttonuna basarak uyguluyoruz.. penceredeki kırmızı tuşa basarak bağlantıyı kesiyoruz.. telefonu açabiliriz..

8-patch uyumsuzsa hata verecektir.. bu pencerede hayır seceneğine basın.. bazı patchler hata vermez ama uyumsuzdur.. bu durumda telefon açılmaz yada açılır kapanır yada hata verir.. yaptığınız patchi(hata vereni) seçerek undo buttonuna basarsanız hata düzelecektir..

önemli not; v-klay prosunda ilk patchi uygulayacağınız zaman pro telinizin fullflash yedeğini almaya başlar. bu yedek size teli çökerttiğinizde lazım olacaktır.. işlem yaklaşık 40 dakika sürer(bence yapın)..

bu işlemlerin tüm sorumluluğu yapan kişiye aittir..

adigehalil@yahoo.com

*BURADA*
*BURADA*

cx75sw25 modifiye flash!!!!!!!

batarya ve sinyal göstergeleri değiştirildi..font değiştirildi..ses yükseltildi..bluetooth ikonu değişti..hesap makinesi butonları değişti..java/jam/games klasörünü artık mmc den okuyor(artık istediğiniz kadar oyun yükleyebilirsiniz).. açılıştaki soru kalktı..yeni menü ikonları..
homage teması..java hızlandırıldı..kamera hızlandırıldı..müzikçalardaki bar değiştirildi..

kurulumu:ilk mesajdaki ilk altı maddeyi uyguluyoruz..bir farkla x65 flasher ile çalışırken "backup" seçeneğinden bootcore ve eepromun yedeğini alın...daha sonra 6. maddeden sonra v-klay de "flasher" bölümüne gelip "open file" deyip vermiş olduğum flash dosyasını seçip "write memory" diyoruz..ortalama bir saat gibi sürer..sonra tekrar x65flasher ı açıp yedeklediğimiz eepromu "restore" seçeneğiyle tele yazıyoruz..işlem bu kadar teli açabilirsiniz..

bu işlemler x55 com kablo ile yapılır..

beğenmezseniz kendi yedeğinizi v-klay den tele yazıp geri dönebilirsiniz..

bu işlem sonunda mesaj rehber ve diğer kullanıcı dosyaları silinecektir..siemens mobile phone manager ile yedeklemenizi öneririm..

not bu işlemleri yaptığınızda sw update yapmanıza gerek kalmaz..flash sw25 i içeriyor..

*BURADA*

bastaklı18

m75 için yokmu arkadaşlar
ilk mesajdaki tüm işlemleri m75 e uygulayabilirsin...
adigehalil öncelikle dosyalar silinmiş tekrar yükleyebilir misin.
Linkler yenilenmiştir....
saol adigehalil indirdim dosyaları.yalnız hash ve esn kodlarını hallettim ama vklay ile telefonla bağlantı kuramadım.6. maddeyi yapamadım.refresh e tıkladıktan sonra bağlantı penceresi çıkınca power tuşuna basıyoruz(tel kapalı)kısaca demişin ama bağlanamadım malesef.
4. maddede kodları doğru yazıp doğru vkd dosyası oluşturduysan, 5. maddeyi yaptıysan ve 6. maddede doğru "vkd" dosyasını seçersen olur... kablon x55 com bağlantılı kablo olması lazım... usb ise hiç deneme....
teşekürler kardeş
teşekkürler kardeş
@murat18

her mesajına dikkat ediyorum , teşekkürden öte gittiğini göremedim ...

teşekkürlerini rep şeklinde iletirsen çok iyi olacak !
@adigehalil
güzel bir paylaşım ellerine sağlık...
telefonumun versiyonuna uyumlu patch paketi..bula bilirmiyim
m75 için
bulabilirsin... buradan: http://patches.kibab.com/patches/
hocam cx75 gelecek bana hayırlısı ile bugün yarın. bize bu telefonu daha ayrıntılı anlatabilir misin? bir de hangi programlar çalışır. ne yapar ne yapamayız. video film izleyebilir miyiz mesela. yada jar çalıştırıyor bildiğim kadarıyla ama mmc ye kurdurtmuyor programları. vs...
siemens için birçok java program oyun var... bir ara upload ederim...

video film izleyebilirsin. 128*96 çözünürlük tatmin eder mi bilmem...
oyun ve uygulamaları patch yardımıyla mmc ye kurabilirsin...

ikinci mesajımdaki flashta oyunlar mmc ye yönlendirilmiştir...
bi gün lazım olabilir
saol paylaşım için Big GrinBig GrinToungue
SL45 ' e .vkp uzantılı patch uygulamak için cihazda testpoint gerekiyor mu?

aslında patch uygulamak için gerekli açıklamlar ve programları verebilirsen çok iyi olacak Wink
sl45'te testpoint yok...

sl45'i yine v-klay ile patchliyoruz... ama 65-75 serisi gibi bi dünya işlem yapmaya gerek yok, sadece telefonu bağlayıp v-klay'de hazır bulunan sl45 vkd dosyasını seçerek...
hımm ... test point olmaması çok iyi Thumbup
adigehalil Wrote:*BURADA*

cx75sw25 modifiye flash!!!!!!!

batarya ve sinyal göstergeleri değiştirildi..font değiştirildi..ses yükseltildi..bluetooth ikonu değişti..hesap makinesi butonları değişti..java/jam/games klasörünü artık mmc den okuyor(artık istediğiniz kadar oyun yükleyebilirsiniz).. açılıştaki soru kalktı..yeni menü ikonları..
homage teması..java hızlandırıldı..kamera hızlandırıldı..müzikçalardaki bar değiştirildi..

kurulumu:ilk mesajdaki ilk altı maddeyi uyguluyoruz..bir farkla x65 flasher ile çalışırken "backup" seçeneğinden bootcore ve eepromun yedeğini alın...daha sonra 6. maddeden sonra v-klay de "flasher" bölümüne gelip "open file" deyip vermiş olduğum flash dosyasını seçip "write memory" diyoruz..ortalama bir saat gibi sürer..sonra tekrar x65flasher ı açıp yedeklediğimiz eepromu "restore" seçeneğiyle tele yazıyoruz..işlem bu kadar teli açabilirsiniz..

bu işlemler x55 com kablo ile yapılır..

beğenmezseniz kendi yedeğinizi v-klay den tele yazıp geri dönebilirsiniz..

bu işlem sonunda mesaj rehber ve diğer kullanıcı dosyaları silinecektir..siemens mobile phone manager ile yedeklemenizi öneririm..

not bu işlemleri yaptığınızda sw update yapmanıza gerek kalmaz..flash sw25 i içeriyor..

*BURADA*

:clapping:slm arkadaşım bende m75 var buna uyarmı yardımcı olürsan sevinirim
arkadaşım benfw 25 yukledim tel ingilizce oldü turkceye nasıl dönebilirim yardımcı olursan sevinirim
Türkçe varyantlı bir FW yüklemelisin Wink
Türkçe varyantlı bir FW nerden bulabilirim yardımcı olurmusun

siemensm75 için
http://eh.student.utwente.nl/~landy/inde...=M75_M75C/

username : mobile

password : elibom

linkte birçok fw mevcut Wink
Pages: 1 2
Reference URL's