Teknoloji Magazin Forumları

Full Version: Şarz süresi
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
google da b121 sx1 aratırken bundan 1 yıl önce siemensmania ve anti nokia takımının sx1 in board ve yazılımındaki çalışmalar sonucu şarz süresini 3bucuk güne kadar uzattıklarını okudum eğer bunu halen daha yapabiliyorlarsa ellerinde yeterli teknik ekipman hala duruyorsa ayrıntılı olarak bizede anlatabilirlemi
RaMCHoMaNia® Wrote:google da b121 sx1 aratırken bundan 1 yıl önce siemensmania ve anti nokia takımının sx1 in board ve yazılımındaki çalışmalar sonucu şarz süresini 3bucuk güne kadar uzattıklarını okudum eğer bunu halen daha yapabiliyorlarsa ellerinde yeterli teknik ekipman hala duruyorsa ayrıntılı olarak bizede anlatabilirlemi

O dönem sık karşılaşılan batarya sorununu çözmek adına denediğimiz ama uygulamasının gerçekten çok zor olduğu bir deneydi. Ben o SX1'imi sattım alan kişi bayağı bir şanslı anlayacağınız. Smile

Testi buraya tekrarlıyorum. İyi çalışmalar

Batarya stand-by - konuşma süresi uzatma üzerine

UYARI:

SADECE TEORİSİNİ ANLATIYORUM. SON KULLANICILARIN KISITLI İMKANLARLA CİHAZLARINI BU YÖNDE ZORLAMAMALARINI ÖNEMLE VURGULAMAK İSTERİM. ÇÜNKÜ CİHAZLARIN FLASH BELLEĞİ ZARAR GÖREBİLİYOR. BU İŞLEMLER CİHAZINIZI GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKARIR. HATA YAPILMASI DURUMUNDA DOĞACAK ZARAR MMI'da (TUŞ BOARDINDA) KALICI HASARA YOL AÇAR. TUŞ BOARDI DEĞİŞİMİ, TELEFONUN NEREDEYSE KALBİNİN DEĞİŞİMİ ANLAMINA GELİYOR. BATARYA SÜRESİ UZATMA İŞLEMİ YAZILIM+DONANIM DESTEĞİYLE YAPILAN BİR İŞLEMDİR. YETERLİ TEKNİK BİLGİYE SAHİP OLMAYANLARIN DENEMEMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR...

Severek kullandığımız SmartPhone SX1'lerin en önemli dez avantajı piyasadaki diğer Symbian'lı cihazlara oranla kullanım süresini kısaltan bataryalarıdır. Ortalama bir kullanıcı düşünülerek 1000mAH değerinde üretilen pil, bu kullanıcılar düşünüldüğünde yaklaşık 3 gün gitmektedir. Ancak Multimedya uygulamaları ve telefonun kamera, mp3 çalar, radyo alıcısı gibi özelliklerine ek olarak aplikasyonlarla donatılmış şekilde kullanan (Profesyonel) kullanıcılarda pil süresi 1 güne kadar düşmektedir. Piyasadaki orjinal pillerin fiyatları göz önüne alındığında yedek bir batarya almaktansa "pil süresini nasıl uzatırız?" diye düşündük.

SiemensMania ve SiemensTecH'ten oluşan Anti-Nokia Team üyelerinin günlerce süren çalışmalarının ardından önceki pro serilerde uygulanan blk dosyalarının yazılım içinden değiştirillmesi ve Control Board üzerindeki voltaj regülatörü modifiye edilerek pil süresi 3 güne uzatıldı. SX1 B121 (Buz mavisi) (Siyah) variant ve B101 üzerinde yapılan testler her iki varianttaki cihazın da yapılan işlem sonucu batarya süresinin 3 güne uzadığını kanıtladı.

*** Not: blk&regulator modification işlemi B121 ve B101 dışındaki variantlarda test edilmemiştir...

Blk'ları değiştirilmiş Battery codlaması Siemens tarafından son kullanıcıya sunulan pakette yer alan DCA-USB kablolar ile yapılamadığı için Pro Cable adı verilen ve genellikle Flash belleğindeki işletim sistemi hasar görmüş cihazlara Recover yaparken kullanılan COM kablo kullandık. Atılan yazılım firmware olmadığı için ve sadece eeprom'un kısıtlı bir kaç adresinde yer alan blk'ları değiştirdiği için COM kablo şarttı. COM kablo ile birlikte piyasada yaklaşık değeri 500 USD (Amerikan Doları) olan Martech II Box Dongle (Voltaj kontrolü için gerekliydi) kullandık. SX1'in yetkisiz müdahaleyi engelleyen ve çıplak gözle görülmesi neredeyse imkansız olan Test Point diotunu (SiemensTecH'in üstün başarısı ile) bir pens ve mikroskop ile sıcak hava tabancası ile mikro işlemciye zarar vermeden çıkarttık. Control Board üzerinde bulunan Voltage Regulator Chipi yanındaki bir kondansatörü S55 cihazlardaki voltage kondansatörü ile değiştirdik.

Buraya kadarı tamamen teknik. Bundan sonra da sıra saatlerce deneme yanılma yöntemiyle değiştirdiğimiz blkları cihaza yüklemeye geldi. Yazılım iki kez flash yakma tehlikesinden sonra B121'de başarılı oldu. B121 full sarjlı bir bataryayı mp3, kamera, wap, oyunlar vs kullanılarak 3.5 gün boyunca götürdü.

İkinci deney aynı işlemler uygulanarak B101 variantta yapıldı. B101 variant B121'le değişik tipte bir control boarda sahipti ve maalesef test point diotu işlemcinin altındaydı. Yine SiemensTecH'in şahin gözleri ve usta bilekleriyle diot başarıyla çıkarıldıktan sonra üsteki işlemler tekrarlandı. Sonuç 3 gün... B101, B121'in yaklaşık yarım gün gerisinde kaldı.

DİP NOT: İki cihazın da uygulamalı kullanımında deney gerçekleştirilmeden önce pil kullanım süresi 1 gündü...

SiemensMania & SiemensTecH

Anti - NOKIA Team

SiemensTecH arkadaşımız şuan KVK'da görev yapıyor ve maalesef mesai saatleri bu çeşit deneyleri uygulamamıza imkan vermiyor. Son olarak sizlerle CPU overclock deneyini paylaşmıştık. bakalım yeni bir deneyi ne zaman yapabileceğiz.
yazın için teşekkür ederim siemensmania bunu google da aynen bulmuştum zaten merak ettiğim konu hala yapıyormusunuz Big Grin
Çok teşekkür ederim.
Muhteşem bir paylaşım...
Reference URL's