Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bozulan sabit disk
10-06-2006, 02:28 AM
Bozulan sabit disk
Merhaba.

Son haftalarda bilgisayarın sabit diskini birazcık kassam sabit diskimden garip takırtı sesleri geliyor,lambası sönüyor ve 10 saniye sonra bilgisayar resetleniyordu!
Scandisk ile tarama yaptım sabit diskte 114 kb bozuk bölge buldu.(sabit diskim 40 GB)Format atamıyorum.

Neden mi?

Şu son iki günde sistemimi açtıktan sonra bios ekranına gelince harddiskten o garip sesler geliyor.(takırtı şeklinde)Harddiskin lambası sürekli yanıyor.Ve makinam hiç açılmıyor.DISK BOOT FAILURE diye bir hata veriyor ve kalıyor.

Del tuşuna basıp bios ayarlarına girince de hard disk tanınmamış oluyor.Bir dakika sonra zar zor tanınıyor.

Sarsıntıdan mı,yoksa ani elektrik kesintilerinden ileri gelen bir arıza mı ne dersiniz?Yoksa bad sector mü?Yani sizce bu sesin nedeni bozuk bölge mi yoksa daha ciddi bir sorun mu var?Bilgilerimi nasıl kurtarabilirim?

Lütfen yardım edin.Saygılar.Robotica

sx1 (carbon black) + sx1_greece_15 + 32 mb flash + 2 gb kingston mmc plus

bellek read oldu mu
stack overflow verdi mi
mavi ekran yedin mi
imdi ureg irtilur
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2006, 02:42 AM
RE: Bozulan sabit disk
Unutmadan zamanında bir pro ile harddiski bir kaç parçaya bölmüştüm.Sanırım sistem açılmadığına göre sorun c: kısmında.Arşivim ise diğer parçalardaydı.

bellek read oldu mu
stack overflow verdi mi
mavi ekran yedin mi
imdi ureg irtilur
03-13-2007, 06:18 PM
hard diskin diğer bölümlerini görebiliyormusun yani.ikinci hard disk olarak görebilirsen biçimlendirme yapabilirsin
03-13-2007, 06:51 PM
Quote:10-05-2006

son mesaj tarihlerine dikkat Excl

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
Visit this user's website Find all posts by this user
03-14-2007, 01:30 AM
cmert bu soruya cevap alamadığım için çok üzülmüştüm zamanında,arkadaşın cevabı için teşekkür ediyorum.

Hocam sorun hard diskin üzerindeki elektronik devredeymiş.O yüzden harddisk dengesiz çalışıyormış.Ben de yaptırmadım şu an arızalı duruyor bir köşede. Smile

bellek read oldu mu
stack overflow verdi mi
mavi ekran yedin mi
imdi ureg irtilur
03-14-2007, 03:14 PM
eğer aynı hard diskten üzerindeki kartı sağlam bulursan olur.sağlam kartı ona takarsın.saygılar.
03-14-2007, 03:28 PM
@robotica
mesajının üzerinden uzun zaman geçince sorunu hallettiğin düşündüm

@Mr-SahiN
özür dilerim Shy

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
Visit this user's website Find all posts by this user
03-14-2007, 03:59 PM
asıl ben özür dilerim ihtiyarlık işte farketmemişim tarihi.saygılar
03-29-2007, 12:50 PM
Abi kartı tiner ile hafif bir sil belki şansa düzelir kenarda durmasından iyidir....
03-29-2007, 01:22 PM
hardiskten takur-tukur ses gelip ışığı yanıyosa hdd kafa atmıştır yani içindeki diski okuyan okuyucu yerinden çıkmıştır benim başıma çok geldi.. bazı arkadaşlar hardiske vurduğunda yerine oturduğuu sölüyo ama ben hiç görmedim hardiskin markası samsungsa seri numarasından garanti takibi yaptırabilirsin garantisi varsaki %50 devam ediyodur yollarsan hemen değiştirirler..bide 80 pinli yeni bir ide kablosu ile tekrar denemeni tavsiye ederim başkada bişey aklıma gelmiyo kolay gelsin...
08-28-2007, 04:44 PM
kardeş xxx kadar bozuk bulduğu kısım scandisk yaparken yüzde kaçta buluyor onu öğren ilk önce mesela %20 lik kısımda verdi hatayı demekki 40 gb %20. kısmında hata var sen ne yapacaksın hdd yi 3 ye böleceksin ilk parca hdd nin ilk %18 i olucak 2. parca 18 ila 22 kısım olucak 3. parca ise %22 den kalan kısım olucak sonra ilk parcayı formatlıycaksın ve 3. parcayı formatlıycaksın ama 2. parcayı formatlamıycaksın o parca bozuk olarak kalacak ve windowsta görünmeyecek anladınmı yani hdd yi öyle bir böleceksinki bozuk olan kısım bir bölüm olarak kalacak tabi ben burada fire olarak %4 verdim o senin hdd nin bozukluğunun büyüklüğüne göre değişecektir oda sana kalmış deneyerek bulmalısın
Post Reply 

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication