|
X55 Com Kablo Şeması ve Kablo Yapımı
|
|
09-12-2006, 12:48 AM
(This post was last modified: 12-28-2006 04:17 AM by Sonic.)
|
|||
|
|||
|
X-55 serial denenmiş kablo şeması (e-gold core yenilemek için)
arkadaslar cmert in verdigi resimdeki devre calismaktami bilemiyorum fakat uzun aramalarımdan sonra http://www.gsmhacking.com/help/cables/siemens/index.htm bu siteyi buldum mutlaka bakmanızı tavsiye ediyorum.
Ustte gordugunuz devre cmert ın verdıgı devreyle neredeyse aynı fakat dıyotların yonlerı ters ve serıal porta daha cok baglantı noktası gelmekte. ben bu devreyı yaptım ve kullandım yanı onaylıdır (ve tum sıemens telefonlara uydugu yazmanktadır.).(Bir uyarı yapayım devre elemanı satın alırken bir kere bana 78L05 yerine L7805 verdiler aynı şey değil dikkat edin) 2 = Gnd 3 = Tx (Data out) 4 = Rx (Data in) Yine bu sitede auto-ignition tum sıemenslere uyan bır devre var o da bu devredir. bu devre auto-swıtch ıslemınıde gerceklestırıyor galıba ve daha yeni. yanı bunu yapmanız daha ıyı olur gibi geliyor ama tarafımdan denenmemıstır. (ayrıca bu devre azıcıkta olsa daha kolay gibi) Bu devreler tum siemenslere uymakla birlikte telefona gıren kısımdakı kabloların gırdıgı pınler farklıdır yanı gsm pin out a bakacaksınız. (o da zaten yukarıda verilmiş durumda). 7 ytl gıbı bır ucrete tum elemanları ve delikli kartı (pertinaks) elektronıkcılerde bulabılırsınız. tabı baskı devre yapmayı bılıyorsanız ayrı- zaten anlatmama bıle gerek yok ![]() Hemen bunlara ek olarak devre yapmayı bılmeyenler ıcın arkasından kondansatörler hakkındada bılgı vermek ıstıyorum ben elektronıkcı degılım ama divxplayerım ıcın devre yaparken bunları arastırdım sızde yararlanın arkadaslar. ıkıncı msj gelecek bekleyin |
|||
|
09-12-2006, 01:05 AM
(This post was last modified: 09-12-2006 01:14 AM by ercin.)
|
|||
|
|||
devre şeması okuma - kondansator hakkında bilgi..
![]() ![]() ![]() 1. resimde devre semalarinda kondansatörlerin kutup yönünü anlayabılmek ıcın yararlı bir resim goreceksiniz 2. resimde goruldugu uzere bazen kondansatorun bır bacagı ortada bır bacagı ıse dısarıda olur. dısarıda olan bacak - olur. Fakat boyle bır sart yok yanı benım aldıgım kondansatorde ıkı bacakta dısa dogru sımetrık noktalarda ıdıler. 3. en acıklayıcı sekıl budur herhalde. - işaretinin oldugu yer negatif kutuptur. acık mavı cızgı uzerınde - işareti. Ayrıca bazen kondansatör bacaklarının boyunu farklı gorebılırsınız. Ama uzun bacagın hangı kutup oldugunu hatırlamıyorum. Yanı bacak uzunluguda kutubu bellı edebılır. Elektroliit kondansatorlerde + - uc vardır. Elektrolikit kondansatorler devreye ters bağlanırsa patlayabilirler dikkatli olun!! Diger dıkdortgen prizma sekilli olan piko veya nanofaradlık kondansotorlerın kutupları olmaz. 1 sekilde devre şemasında kutupsuz kondansatorlerın nasıl gosterıldıgını gorebılırsınız. |
|||
|
09-12-2006, 02:24 AM
|
|||
|
|||
|
RE: X55 COM KABLO ŞEMASI ARANIYOR....
Arkadaşlar ben bu şemalardan hiç birşey anlamadım... Galiba usb yi x55 e çevirmeye yarıyor ama şemaların yanında yazılı bir anlatımla neler yapmam gerektiğini anlatırsanız çok sevinirim.. Kolay gelsin..
Sx1 öldü... Hayat... Artık N73 var..
Uyku yok bu sıcaklardan... Küresel Isınıyoruz... TASARRUUUFFFFF!!!! |
|||
|
09-12-2006, 03:20 AM
|
|||
|
|||
|
yarın aksam yazılı olarak anlatırım. Orda gordugun sema ıle kabloyu kendın yapıyorsun, kendı yaptıgım devrenın fotograflarınıda cekerım. (bır ucu pc nın serı portuna gırıyor adı rs232 olarak da gecer, dıger ucu ıse telefona gırıyor dogal olarak) Aslında usb kablo parcalamana gerek yok ama tele gıren uc kısmını yapabılmek ıcın ben bır tane bozuk kablo vardı onu kullanmıstım. Sunuda unutmayın serı kablo ıle sadece e-gold core kısmını yenıleyebılırsınız yanı serı kabloyu telefonunuz mesela fw update ıslemı sırasında hata verme sonucu veya elektrık kesılmesı sonucu bozuldu- olu halde geldıyse bu kablo ısınıze yarar. core u yenılersınız ve fw update mode a gecen telefonunuzu artık usb ıle yenıleyebılırsınız.
|
|||
|
09-13-2006, 01:24 AM
(This post was last modified: 11-04-2006 05:29 PM by ercin.)
|
|||
|
|||
|
X55 COM KABLO bilgi, resimli anlatim
Arkadaslar X55 seri kablo icin gerekli denenmiş devre şeması - ekstra şema, devre elemanları hakkında bilgi, resimli anlatim ve bu kablo ile e-gold core un nasıl yenilendiğini iceren kılavuz misali bir yazı hazırladım ve rapid e upload ettim. devre yapacak arkadaslara yardımım dokunur umarım.
Buyrun link: http://ultrashare.net/hosting/fl/790d742dbb/ (indirilmeme dolayisiyla silinen link yenilendi 03/07/2006) |
|||
|
09-13-2006, 07:30 PM
|
|||
|
|||
|
@ercin
hazırlamış olduğun açıklama dosyasına bir göz gezdirdim.eline emeğine sağlık.ayrıntılı,özen gösterilmiş bir çalışma olmuş,hiçbir detayı atlamamışsın.kutlarım ... ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
09-14-2006, 12:14 AM
|
|||
|
|||
|
bu devre seması a52 ile çalışırmı acaba ? şarz tutmuyor telefon yeni pil takıyorsun 1 hafta anca düzgün çalışıyor daha sonra sürekli pili boş gösteriyor ve kapanıyor düşük siemenslerde bi şarz tutma yazılımı var sanırım epromdan düzenleniyor onu deneyecem olurmu ne dersiniz
|
|||
|
09-15-2006, 10:14 PM
(This post was last modified: 09-15-2006 10:16 PM by ercin.)
|
|||
|
|||
|
ya a52 ile ilgili şöyle bir baktım ama, çok vaktimde olmadı açıkcası o nedenle emin değilim. aslında a52 dca-500 kablo ile çalışıyor. Devreyi aldığım sitede tum siemens telefonlar için diyor devre ıcın o nedenle uyacagını düşünüyorum fakat dikkat et benim verdiğim devre şeması ve kılavuz seri kabloya ait, usb kabloya değil. Ayrıca s-gold telefonlar hakkında bır sey bılmıyorum. (Bu kablo ıle e-gold core yenıleyebılıyorsun. s-gold dan emin değilim.) Tahmınım bır sıemens oldugundan tam upload ıcın usb kabloya ıhtıyac duyarsın, hatta cokmemısse telefonun serı kabloyada ıhtıyac duymazsın. (Daha bilgili bir arkadaş cevap verse daha iyi olacak)
|
|||
|
09-18-2006, 05:01 AM
|
|||
|
|||
|
Ben şimdiden teşekkür ederim ilgin ve paylaştığın dosya için..
Sx1 öldü... Hayat... Artık N73 var..
Uyku yok bu sıcaklardan... Küresel Isınıyoruz... TASARRUUUFFFFF!!!! |
|||
|
09-18-2006, 05:50 PM
|
|||
|
|||
|
x55 kablo tüm siemenslerde işe yarıyor 55-65-75....sx1 de sadece canlandırmaya yarıyor ama diğer modellerde her işi yapabiliyorsunuz...
http://cecenistanda-rus-teroru.blogspot.com/ http://www.ihh.org.tr/ http://www.alancuma.com/ |
|||
|
10-01-2006, 02:29 AM
|
|||
|
|||
|
ya elimizde sadece com port girişi ve usb kablo varsa bu olayı yapabilirmiyiz ayrıca yukarda verilen rapid linki ölmüş bi daha yüklermisiniz_
|
|||
|
10-11-2006, 02:42 AM
|
|||
|
|||
|
sağolasınız arkadaşlar
THE KING OF FİGHTERS 97 BOSSS OROCHİ DARKNESS LORD |
|||
|
10-27-2006, 11:50 PM
|
|||
|
|||
|
Yaw bende bir com kablo var ama sağlam sx1 e takınca donanım desteklenmiyor hatası verdi?
Forumda bir yerde resimleri vardı bu kablonun,flash atabildiği söyleniyordu. sx1 (carbon black) + sx1_greece_15 + 32 mb flash + 2 gb kingston mmc plus bellek read oldu mu stack overflow verdi mi mavi ekran yedin mi imdi ureg irtilur |
|||
|
11-04-2006, 05:26 PM
|
|||
|
|||
|
arkadaslar olen rapidshare linki dolayisiyla hazirladigim kilavuzu bir daha upload ettim buyrun buradan download edin:
http://ultrashare.net/hosting/fl/790d742dbb/ |
|||
|
11-06-2006, 02:56 PM
|
|||
|
|||
|
arkadaslar bu x55 in sadece kablo baglantı seması yokmu yaa.ben devreyi ne yapıyım.elimde sx1 soketide var 9 pinli rs-232 soketide var.bana aralarında olması gereken baglantıyı gosteren bir sema lazım arkadaslar.bi yardımcı olun ya.
|
|||
|
11-06-2006, 10:34 PM
|
|||
|
|||
|
@kingwolf
sitede x55 com bağlantı şeması ve nasıl kullanılacağı var.. biraz daha incelersen siteyi bulabilirsin.. kolay gelsin.. İcE BLuE SX1'in KaDeRi KiRLeNMeK, CaRBoN BLaCK SX1'in KaDeRi SuÇLaNMaKMış... MADEM SX1 BİR KULLANDIK,SEVDALANDIK, KARDEŞLİĞİNDE SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ.... |
|||
|
11-10-2006, 07:57 PM
|
|||
|
|||
|
ELEKTRONİK TEKNİSYENİ OLARAK BU PROJEYI EN KISA ZAMANDA HAYATA GECIRIYORUM. SX1 IMI HAYATA DONDURMEM LAZIM. SONUCU BURADA YAZARIM...
...::: Symbian OS phones: Siemens SX1 :::... |
|||
|
11-10-2006, 08:09 PM
|
|||
|
|||
|
hadi bakalım inşaallah telini kurtarırsın..
|
|||
|
11-20-2006, 12:03 PM
|
|||
|
|||
|
ARKADAŞLAR BU VERDİĞİNİZ DEVRELER CALISIYOR MU??? BEN BUTUN PAZAR TATİLİMİ BE ŞEMALARLA UĞRAŞARAK GECIRDIM AMA OLMADI!!! Freia İLE BAĞLANTI KURAMADIM? SIZCE FLASH ENTEGRESİ BOZUKSA ONDAN OLABILIR MI?
...::: Symbian OS phones: Siemens SX1 :::... |
|||
|
11-20-2006, 05:21 PM
|
|||
|
|||
|
İlgili yere yazmıştım
![]() TP yok FREİA yok
|
|||
|
01-15-2007, 02:44 PM
|
|||
|
|||
|
ben bir tane aldım...Çok iyi birşey.Şama ile uğraşma en yakın telefoncudan rica et....
Sana bulur biraz pahalı ama olsun SX1 için değer. O bir efsane..... |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Possibly Related Threads... | |||||
| Thread: | Author | Replies: | Views: | Last Post | |
| Sx1 Tema Yapımı (Resimli Anlatım) | Frank | 54 | 17,119 |
03-14-2008 01:09 PM Last Post: nadiren |
|
| SX1 Ikon Yapımı ve Telefona Atma Hakkında Yardım (Biraz da tema işlemleri) | lhdal | 12 | 4,610 |
11-22-2007 06:21 PM Last Post: ntkm72242 |
|

Search
Member List
Calendar
Help

![[Image: kondansator.gif]](http://dere.cankaya.edu.tr/resim/kondansator.gif)
![[Image: temel_kondansator_03.gif]](http://eem.dumlupinar.edu.tr/Site/resimler/temel_kondansator_03.gif)
![[Image: camera-flash-5.jpg]](http://static.howstuffworks.com/gif/camera-flash-5.jpg)