|
Erase + Full Flash Atmak (Resimli Konu Anlatımı)
|
|
11-02-2006, 01:34 PM
(This post was last modified: 11-02-2006 02:22 PM by Sonic.)
|
|||
|
|||
|
Erase + Full Flash Atmak (Resimli Konu Anlatımı)
Merhaba arkadaşlar. SX1 lerimizi hayata döndüren program Freia ile erase + full flash atmayı resimli bir şekilde anlatıyorum.
Herkes yazılımsal problemlerini kolayca giderebilecek ve cihazlarını kullanmaya devam edebilecekler. ÖNEMLİ NOTLAR : * Bu işlemleri uygularken cihazınızı sakın ola x55 kablosundan ayırmayın. Düzgün ve düşmeyeceği biryere koyun. Kablonun elinize dolaşmamasına dikkat edin. * Cihazın bataryasının tam dolu olması önemli değildir ancak bomboş bir bataryayla denemeyin. Eğer bu iki uyarıyı dikkate almazsanız CİHAZINIZIN SUSAR ( birdaha kurtarılamaz ). İlk önce COM kablomuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz. Freia v.15 i flash dosyalarıyla beraber paylaşmıştım. Aynı konunun altında Cmert dostum v.18 i paylaşmıştı. İkisinden birisi işinizi gayet iyi görecektir. Ayarlarımızı düzgün şekilde yapıyoruz ve ok tuşuna basıyoruz. ------------ Önce cihazımızı seçiyoruz. Tabiki SX1 ![]() ------------ Ardından Erase + Flash operasyonuna giriyoruz. Burada önce " write flash to phone " u tıklayıp .fls uzantılı flash dosyasını seçiyoruz ve açıyoruz. ( Dikkat bu flash dosyalarından en büyük olanı fw onu seçmeniz lazım. 8 MB olanı ) ------------ Şimdi ise bir pencere açılıyor. En üstte "Firmware" yazan yer işaretli kalıyor ve "OK" diyoruz. ------------ Bakın şimdi çok önemli bir yere geldik. Cihaz kablo ile bilgisayara bağlı ve kapalı durumda olmalı. Ekranda " waiting to power on the phone " yazısını görünce bir anlık açma tuşuna dokunun ama cihazı açmayın. ------------ Sonra uzun bir bekleyiş dönemine giriyorsunuz. Oradaki preload dolmak bilmiyor. Acaba cihaz düzelecekmi diye içiniz içinizi yemeye devam ediyor. Ama korkmayın problem donanımsal değilse düzelecek ![]() ------------Durun Bakalım Daha Bitirmedik------------
Şimdi cihazı açmaya çalışırsak hoperlorden bir cızırtı gelecek ve ekranda yatay çizgiler çıkıp kapanacak. Burda cihazın IMEI numarasını check etmemiz lazım. Bunun için " unlocking functions " a girip resimdede gördüğümüz " crate map from phone " u işaretliyoruz ve " use original IMEI " yi tıklıyoruz. ------------ Ardından çok sevdiğimiz " waiting to power on the phone " yazısını görüyoruz ve birkez daha cihazın açma tuşuna basıp çekiyoruz. İşlemler bitti bitiyor sıkın dişinizi.. Bir preload daha bekliyoruz ![]() ** Şimdi yapmamız gereken cihazın bataryasını birkez çıkartıp takmak. Sonra cihazı açıyoruz. Pin kodunu girdikten sonra güvenlik kodunu soracak. Güvenlik kodunuz 12345. Cihazı açtığınızda şaşırmayın çünki bu program flash atıyor yani FirmWare olduğu gibi kalacak. Bu derdimizede bir çözüm bulduk arkadaşlar. Güle güle ve seve seve kullanın. Hepinizin SX1 lerinin evladiyelik olması dileğiyle
|
|||
|
11-02-2006, 03:44 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Erase + Full Flash Atmak (Resimli Konu Anlatımı)
İşte HiJacker farkı
![]() teşekkür ederim... Bu arada İzmir Çankaya Onur İşhanında bir yer varmış x55 com kablosu, oraya bakmaya gidicem bugün yarın... Umarım bulurum... Küllenen Aşk SX1 !!! Servis FW 15 |
|||
|
11-02-2006, 03:46 PM
|
|||
|
|||
|
Yemem içmem paylaşırım
![]() ![]() x55 i umarım bulursun. Buraya fiyat hakkında bilgi verirsen herkes çok sevinecektir. 10 YTL den fazla isteyene birde benim adıma vur
|
|||
|
11-02-2006, 04:32 PM
|
|||
|
|||
|
eline , emeğine sağlık @HiJacker ...
![]() paylaşımda sınırları kaldırmaya başladın artık ![]() bir de ufak bir soru, elimde yazılımsal arızası olan bir SX1 var, cihaz formatlanarak açılıyor ve format barı dolduğunda cihaz kapanıyor.software modda da açılmıyor.cihazı bu hale gtiren arkadaş fw15 üstüne patch yaptığını ve bu hale geldiğini söyledi.bende freia ile flash atmak istedim.pwer tuşundan sonra her defasında freia "boot file not selected" hatası veriyor.nedir bunun derdi ?? eminim freia ile flash atsam cihaz düzelecek ... ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
11-02-2006, 04:36 PM
(This post was last modified: 11-02-2006 04:38 PM by HiJacker.)
|
|||
|
|||
|
Cihaz düzelecek düzelmesine ama o cihazın derdi yanlızca yazılımdal değil gibi geldi bana. Cihazı açıp bir kontrol edermisin. Çatlak patlak biryeri varmı
![]() Cihazın darbe yemediğinden eminmisin. Çünki bana flash arızası gibi geldi. Her iki flashada ısı uygulamayı dene derim. Ama bundan önce şunada dikkat et. Cihaza test point yapılamışsa zaten Freia ile flash atamazsın. Bu çok önemli.
|
|||
|
11-02-2006, 04:41 PM
|
|||
|
|||
|
cihaz benim olsa direk dalardım içine ama arkadaşa bi sorarım öyle dalarım artık
![]() ama darbe yememiş, sadece yazılıma patch yaptıktan sonra bu hale gelmiş daha önce de içi falan açılmamış yani test point yok.. neyse bi bakarım artık ... olmadı hurda niyetine almak için arkadaşa fiyat belirlerim ...
ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
11-02-2006, 04:45 PM
|
|||
|
|||
|
hurda niyetine cmert kaç veriyosa 10 milyon üstünü veriyorum...
İcE BLuE SX1'in KaDeRi KiRLeNMeK, CaRBoN BLaCK SX1'in KaDeRi SuÇLaNMaKMış... MADEM SX1 BİR KULLANDIK,SEVDALANDIK, KARDEŞLİĞİNDE SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ.... |
|||
|
11-02-2006, 04:50 PM
|
|||
|
|||
|
eleman ktipiyoz bi tip ... kesin sorun çıkarır ...
![]() neyse bi sorarım yine de .. ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
11-02-2006, 06:24 PM
(This post was last modified: 11-02-2006 06:36 PM by cmert.)
|
|||
|
|||
|
Gıcık şey ... aynen şu hatayı veriyo ..
![]() COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ... COMM_LoadBoots : phone is powered on COMM_SendBoot : sending boot 0 for model 16 COMM_SendBoot : waiting for boot ack COMM_SendBoot : sending boot 1 for model 16 COMM_SendBoot : waiting for boot ack COMM_SendBoot : boot file is not accepted TTY_CloseCOMPort : Closing Prodigy birazda joker programı ile deneyim, belki bişey çıkar ...
|||
|
11-02-2006, 06:49 PM
(This post was last modified: 11-02-2006 06:49 PM by HiJacker.)
|
|||
|
|||
|
Dediğim gibi cihazda test point yok. Zaten garantili ve açılmamış cihazsa servise gönderin derim. Ama serviste senin fw görünürse ne yapacaklar acep
![]() Geriçi kimse kurduktan sonra geri bozmaz cihazı. Yapıldıktan sonra kardeşim bu garantili dersin. Para isterlerse vermezsin. Fatura falan filan alırsın cihazı... Biraz çingenlik şart yani
|
|||
|
11-02-2006, 06:55 PM
|
|||
|
|||
|
1-cihazın garantisi bitmiş
2-sonradan farkettim cihaz açılmış 3-cihazda benim fw yok alp er tunga öldü mü?? ıssız acun kaldı mı?? felek öçün aldı mı?? emdi yürek yırtılır ...
|||
|
11-02-2006, 07:12 PM
|
|||
|
|||
![]() benim espirilere renk kattığın için saol ![]() ![]() ![]() Dostum ozaman boardun seri 1 mi seri 2 mi olduğuna bakalım ![]() Seri 1 se test pointi sen yaparsın ancak 2 ise kasaba teslimat ![]()
|
|||
|
11-02-2006, 08:06 PM
|
|||
|
|||
HiJacker Wrote: bayılıyorum bu dörtlüğe ![]() Quote:Dostum ozaman boardun seri 1 mi seri 2 mi olduğuna bakalım doğrusu hiç uğraşamıycam .. aynen geri verdim ... ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
11-02-2006, 10:44 PM
|
|||
|
|||
|
En güzel çözüm
|
|||
|
11-05-2006, 02:06 AM
|
|||
|
|||
|
öncelikle freia programı için teşekkürler,
benim sorunum,cmert firmware yükledik,yükleme bittikten sonra telefonu açtığımızda açar açmaz hemen kendi kendine format atıyor gibi görülüyor sonra kapanıo,com1/2 kablosu aldım freia yı da indirdim fakat şimdide fls uzantılı dosyaları istiyor,ne dersin bu şekilde sorunumu halledebilirmiyim,bu fls uzantılı dosyaları nereden bulabilirim? teşekkürler |
|||
|
11-05-2006, 02:54 AM
|
|||
|
|||
|
Teknik Servislerin Göz Bebeği FREİA Başlığı altından indirdiğin paketin içine dahil edilmiş .fls dosyalarını bulabilirsin. Bunlar yukarıdaki anlatımada görülüyor. Hangisini kullanman gerektiğinide yazmıştım.
Başarılar
|
|||
|
11-05-2006, 05:48 AM
|
|||
|
|||
|
buldum ama yapmayacalıştım olmuyo (TTY_OpenCOMPort : opening COM1
TTY_OpenCOMPort : baudrate is 57600, DTR is enabled, RTS is enabled COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ... COMM_LoadBoots : phone is not powered on ) yazıyo başka yapabilceyim bişey varmı çöpe atmaktan başka |
|||
|
11-05-2006, 05:52 AM
|
|||
|
|||
|
Sen cihaza açılma komutunu veriyormusun. yani power tuşuna basıp çekiyormusun.
Eğer orada anlattıklarımı tam olarak yapıyorsan ama cihaz erase yemiyorsa. Test Point yaptırman gerekiyor. Yada flash arızası. ısı tutulması problemi çözecektir. |
|||
|
11-05-2006, 05:52 AM
|
|||
|
|||
|
dostum birde açma tuşuna fazla basıncada açılıp format atıyo gibi gözüküyo ve bızz sesi çıkarıp kapanıyooo . ilgilendiğin için çok saolllllllll.
Test Point nasıl yapmacam ben yapabilirmiyimm .ısı tutulmasıını nasıl yapacağızzz. |
|||
|
11-05-2006, 06:11 AM
|
|||
|
|||
|
boşver dostumm gerek kalmadı şarzı tamamen bitti .
|
|||
|
11-20-2006, 12:08 PM
|
|||
|
|||
|
HiJacker kardeşim Freia da com bağlantısında ''cannot phone'' diyor. Sence cihaza tp yapılması gerekiyor mu?
...::: Symbian OS phones: Siemens SX1 :::... |
|||
|
11-20-2006, 05:19 PM
|
|||
|
|||
|
Cihaza tp yapılmadan freia yada joker ile işlem yapmanız mümkün değil.
TP herkesin rahatlıkla yapabileceği bir işlem değildir. Denemeyin. |
|||
|
11-30-2006, 02:22 AM
|
|||
|
|||
|
eline sağlık teşekkürler
|
|||
|
12-12-2006, 09:42 PM
|
|||
|
|||
|
TTY_OpenCOMPort : opening COM1
TTY_OpenCOMPort : baudrate is 115200, DTR is enabled, RTS is enabled COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ... COMM_LoadBoots : phone is not powered on TTY_CloseCOMPort : Closing COM1 bunlar ne demek arkadaşlar ne yapmam gerekiyor yardım edebilecek var mı??? "Bir Varmış Bir Yokmuş",Masallarda olur..."Bir Vardı Bir Yoktu"da Hayatta var..Şu anda da var... |
|||
|
12-12-2006, 09:52 PM
|
|||
|
|||
|
HiJacker
yardım lütfen "Bir Varmış Bir Yokmuş",Masallarda olur..."Bir Vardı Bir Yoktu"da Hayatta var..Şu anda da var... |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Possibly Related Threads... | |||||
| Thread: | Author | Replies: | Views: | Last Post | |
| SX1 Kasa Değişim (resimli anlatım) | cmert | 60 | 10,594 |
06-01-2008 07:10 PM Last Post: nadiren |
|
| x55 ile ölü SX1 canlandırma - resimli | 3310 | 121 | 16,417 |
05-13-2008 12:24 PM Last Post: Julia |
|