Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sx1 Kulaklık+Jack+ŞARJ??
11-20-2006, 07:58 PM (This post was last modified: 11-20-2006 08:01 PM by --DaNGeR--.)
Sx1 Kulaklık+Jack+ŞARJ??
Sx1 kulaklıgına cok önceden jack eklemiştim ve Pc hoparlörüne takıpsorunsuz dinliodum..Gecen gün elime beyaz sx1 kulaklıklarından geçti...Madem buna da jack filan ekleyim dedim...Jackı ekledim..Fakat ayrıyetten ozel bi istegim daha var...Sx1i hem şarj edip hemde aynı anda mp3 dinlemek istiorum...bunun için özel bi baglantı eklicem kulaklıga(soldan ilk iki pine) ve onu da sx1 in şarj aletine baglıcam...Fakat bunun sx1 e bi zararı olur mu aynı anda hem şarj etmek hemde musik dinlemenin????
Yada kulaklıgın tam fonksiyonel calışmasına engel olur mu???
Yada daha onceden bunu deneyen var mı?? Big Grin Big Grin

Yanıtlarınızı bekliorum...Big Grin Wink

Sx1 --> EFSANE CİHAZ(Telefon bile diyemiyorum!!!!...)

* SX1_CARBON-Black / B100 / 32 MB Flash
* 2 GB Hafıza Kartı
* Sx1_DaNGeR-TURKİYE-RETAİL-uk-el-tr_15_05

* SX1_Silver_Black / B124 / 32 MB Flash
* 512 MB Hafıza Kartı

* NOT: Sx1_Kardeşliği_Gibisi_Yok!!!...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-20-2006, 10:33 PM
RE: Sx1 Kulaklık+Jack+ŞARJ??
alper tunga öldü mü?
ıssız ajun kaldımı?
ödlek çöün aldı mu?
yandı yürek yırtılır Big Grin
deli manyak fikir bu siteden bi arge grubu oluştursa siemens waryaaaaa...............bowwwwwww neler neler yaparız...

Siemens SX1 ice blue(32 mb flash, HaCkErLy_SX1_Ver.2_in_32MB)
Siemens-Benq EL71(512 mb microSd)
http://img166.imageshack.us/img166/3273/yigiton2.png
11-21-2006, 01:59 AM
Deneyip yayınlarım.Nede olsa kobay olduk Big Grin Zararı olacağını sanmıyorum. Wink
11-21-2006, 05:31 PM
Bencede zararı olmaz çünkü şarj olurken müzik dinliyoruz. mantıksal düşünüldüğünde her pin birbirinden bağımsızdır.bana göre sorun çıkmaz.
11-21-2006, 08:24 PM (This post was last modified: 11-21-2006 09:07 PM by --DaNGeR--.)
commaniac Wrote:alper tunga öldü mü?
ıssız ajun kaldımı?
ödlek çöün aldı mu?
yandı yürek yırtılır Big Grin
deli manyak fikir bu siteden bi arge grubu oluştursa siemens waryaaaaa...............bowwwwwww neler neler yaparız...
Zaten tam Ar-Ge lik adamım yaw...Big GrinBig GrinBig Grin
İnşAllah Elektrik-Elektronik mühendisliği ve ordan da Tubitak'ın Ar-Ge(Araştırma-Geliştirme) bölümü...(Fazla uçtum galiba..Big GrinBig Grin)

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

11-21-2006, 08:32 PM (This post was last modified: 11-21-2006 09:07 PM by --DaNGeR--.)
luckyesref Wrote:Bencede zararı olmaz çünkü şarj olurken müzik dinliyoruz. mantıksal düşünüldüğünde her pin birbirinden bağımsızdır.bana göre sorun çıkmaz.

Şarj olurken müzik dinliorsun ama hoparlörden dinliosun..Kulaklıktan deil...Aslında ilk baş bende ne olcak ki dedim ama yapmadan önce yine de kulaklık semasını bi inceleyim dedim...İyiki de incelemişim..Çünkü şemada da görüldügü gibi 2. pin ile 6. pin birbirine baglı..Bu durum herhalgi bi kısa devre sonucu oraya istenmeyen bi akımın gitmesine sebep olabilirmi die düşünmüştüm...Ama o da negatif kutup yani cansız..
Kararsız kaldım anlıcagınız...Daha önceden deneyen biri var mı??
Yada HiJacker...Sen denedin mi bu olayı???...
HiJacker Wrote:Deneyip yayınlarım.Nede olsa kobay olduk Big Grin Zararı olacağını sanmıyorum. Wink

İşte şema....
[Image: kulakl305k351emas305zx1.jpg]

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

11-21-2006, 10:03 PM
Bu işin şemaya ihtiyacı yok ki Big Grin

Topu topu 12 pin var 5 tanesi lehimlenecek Big GrinBig Grin
11-22-2006, 07:01 PM
HiJacker Wrote:Bu işin şemaya ihtiyacı yok ki Big Grin

Topu topu 12 pin var 5 tanesi lehimlenecek Big GrinBig Grin

Yok..Zaten benim kulaklık hazır...Bi tek sokete 2 tane kablo lehimlicem...Big Grin:DYani 5 tane deil..Big GrinBig GrinBig Grin
Bide o kablolara güzel bi giriş bulmak lazım..Big Grin
Ayrıca bu kulaklıga bi de Sx1 soketi yanında normal kulaklık olarak ta kullanabilmek(diskman, mp3player vs vs) için normal bi erkek giriş eklicem..Yani full aksesuar bi kulaklık olcak...Zaten ses kaliesine dicek yok..Big GrinWink

Ayrıca şemayı da paylaşım olsun die vermiştim..Hem konuyla ilgili fazla bilgisi olmayanlara kaynak olur; hemde belki bi arayann işine yarar die...

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

11-22-2006, 07:27 PM
Saol dostum paylaşım güzel Wink
Yaptığın şey biraz ağır olacağa bencer. Buynu bükük gezme sonra Big GrinBig Grin
Toungue
yaptığın işi burada yayınlarsan sevinirim.
11-22-2006, 07:43 PM (This post was last modified: 11-22-2006 07:47 PM by --DaNGeR--.)
Yok...Boynu bükük gezmem...Big Grin:DHem olsa olsa en fazla 2-3 kilo olur...Big Grin:DSaka tabi..Big Grin

Tabi..Bitince de resimlerni yayınlamayı da unutmam...(5 kuruşluk anteni unutmadıgım gibi...Wink)
Bide neyin ne işe yaradıgını da ayrıntılı olarak acıklarım...Big GrinBig GrinBig Grin

Ayrıca gcen hafta sonu bi deneme yaptım Sx1 buzzer la ilgli...Bi radyodan cıkan hoparlörü 6610 buzzer ayaklarına bagladım..kızılotesi filtresini cıkarttım ve kabloyu o aralıktan geçirdim...topladım teli...Bi mp3 açtım:....Amanın o da ne....:DSx1 den bangır bangır ses cıkıo...hiç o kadar cok ses cıkaran bi sx1 görmemiştim....6610 buzzer + radyo hoparlörü cok güzel bi uyum örnegi gösteriodu...Baslar filan mukemmeldi..O halde cekilmiş resimleri var...Onları da uygun bi zamanda eklerim..Komik bi görüntü olmuştu ama...

Bu arada ilk yazdıgım soruyla ilgili "sorun olmaz" cevabından başka bi cevap gelmediği için onu bu gece uygulamayı düşünüorum....Ama bozulursa sorumlusu sensin HiJacker...Big Grin:DSana gönderirim teli...Big Grin:DUgraşırsın sona...Big GrinBig Grin

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

11-22-2006, 11:11 PM
RE:   Sx1 Kulaklık+Jack+ŞARJ??
--DaNGeR-- Wrote:Şarj olurken müzik dinliorsun ama hoparlörden dinliosun..Kulaklıktan deil...Aslında ilk baş bende ne olcak ki dedim ama yapmadan önce yine de kulaklık semasını bi inceleyim dedim...İyiki de incelemişim..Çünkü şemada da görüldügü gibi 2. pin ile 6. pin birbirine baglı..Bu durum herhalgi bi kısa devre sonucu oraya istenmeyen bi akımın gitmesine sebep olabilirmi die düşünmüştüm...Ama o da negatif kutup yani cansız..
Kararsız kaldım anlıcagınız...

k.bakma yaa şemayı hiç incelemeden böyle bişey demiştim.

Bugün deneyeceğini yazmıştın.Kolay gelsin.
umarım kısa devresiz bir deneme olur.
11-23-2006, 07:08 PM (This post was last modified: 11-23-2006 07:09 PM by --DaNGeR--.)
luckyesref Wrote:
--DaNGeR-- Wrote:Şarj olurken müzik dinliorsun ama hoparlörden dinliosun..Kulaklıktan deil...Aslında ilk baş bende ne olcak ki dedim ama yapmadan önce yine de kulaklık semasını bi inceleyim dedim...İyiki de incelemişim..Çünkü şemada da görüldügü gibi 2. pin ile 6. pin birbirine baglı..Bu durum herhalgi bi kısa devre sonucu oraya istenmeyen bi akımın gitmesine sebep olabilirmi die düşünmüştüm...Ama o da negatif kutup yani cansız..
Kararsız kaldım anlıcagınız...

k.bakma yaa şemayı hiç incelemeden böyle bişey demiştim.

Bugün deneyeceğini yazmıştın.Kolay gelsin.
umarım kısa devresiz bir deneme olur.

Arkadaslar...Denedim..Kusursuz çalışıo...Bu projenin Hiç bir engeli yada hatası yok...Ama daha kulaklık bitmedi...Test sürüşlerinde...Bitince sx1+Radyo hoparlörü ve Su an yapım aşamasında olan kulaklıgın resimlerini yayınlarım..Wink

NOT: Daha sonradan fark ettim ki; yukarıdaki şemeyla bendeki kulaklıgın baglantıları aynı deil...Ama yine de full fonksiyon calışıor...şarj için gerekli olan ilk 2 pine herhangi bi kablo baglı deil...Bu da benim işimi daha da kolaylaştırdı..;)Kulaklıga başka bi iki sey daha eklemekle mesgulum.Onları bitirince resimler elinizde..WinkWink

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  şarj göstergesi sürekli dolu gösteriyo!!! gizli.ajan_sx1 6 951 10-09-2008 10:37 PM
Last Post: gizli.ajan_sx1
  SX1im açılmıyor, şarj olmuyor, ne oluyor? szrdnz 4 874 06-09-2008 05:30 PM
Last Post: szrdnz
  Şarj sorunu blackor 5 808 05-16-2008 02:28 AM
Last Post: robotica

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication