Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugün bütün günümü sx1'ime parça almaya ayırdım, bulduklarım içeride
01-18-2007, 02:34 AM
Bugün bütün günümü sx1'ime parça almaya ayırdım, bulduklarım içeride
Evet arkadaşlar eğer istanbulda iseniz size bu yazı ile yardım etmeye çalışıcam. Sx1 kardeşliği adına parçaları en ucuz ve kaliteli buldğum yerleri paylaşarak sizede yardım etmek istiyorum.

Kulaklık=>Bu bulunması en kolay parça, ama fiyat olarak değişir.İnanılmaz bir fiyata buldum(bütün gün toptancıları dolaştıktan sonra) 0.6 ytlBig Grin yer tahtakalede hasırcılar han aysan telefon malzemeleri.Şunuda söyleyeyim burada 2 model var 0.6 ytl olan piyasada çok bulunan kulaklık, birde 1 ytl lik var o ise daha güzel ve yanında 2 tane extra kulaklık kumaşı veriyor(Toplam 4 tane).Aynı pasajı dolanırsanız yine kulaklık bulabiirsiniz ama aynı kulaklıklar 3 ytl'dirSmile

Batarya=>Bu en önemli malzeme idi benim için.Çok fazla yer dolaştım ve çok batarya denedim.Çoğunda bir sorun vardı takıldığında sx1 açılmıyor dosya uyuşmazlığı diyordu.Bir yerde 800 mAH lık bir batarya buldum 25 ytl dedi.Almaya karar vermiştimki yine üste bahsettiğim yerde yani aysan telefon (Hiçbir alakam yoktur valla oraylaBig Grin) 15 ytl ye buldum ve uzun pazarlıklar sonucu 8 ytl ye aldım.(Bir ipucu adam öğrenciye dayanamıyor pazarlık yaparken bunu öğrenci iseniz kullanın).Şimdi şunu söylemek istiyorum bataryada orjinalden şaşılmaz aslında ama piyasada orjinal bulmak zor ve bulunduğunda da biraz pahalı.Ben aldıktan sonra test ettim ve orjinal kadar şarj tutuyor ve fizik mühendisliği öğrencisi olduğumdan anlarım bu işlerden biraz, malzemesi gerçekten güzelThumbup Batarya için 1-2 seçim daha var ama mağazanın ismini hatırlayamıyorum Sad yine o civarda bir yerde 650 mAH lık bir batarya var 12 ytl idi fyatı telefonuda açmıştı.Bu da bir alternatif.

x55=>Bu kabloyu soracağınız telefonculara x55 demeyin anlamıyorlar olsada yok diyorlar.(O nedir diye soran çok fazla) Bunu yine tahtakalede bir seyyar satıcı var (hemen girişte batarya satıyor) telefonculardan biri bana o seyyar satıcıyı çağırdı vede o gitti 5-6 dakika gitti buldu bir yerden 7 ytl.Sonuncusu olduğunu söyledi, ama daha düzgün tarif edilen bir yer istiyorsanız karaköy tramvayının oradaki alt geçitte küçük bir telefon tamircisi var telefon hastanesi idi galiba adı oradan bulabilirsiniz.15 ytl ama pazarlıkla 10 oluyo(Yinede pahalı bence ama başka yerde bulamadık arkadaşa)

Ben bunları aldım şimdilik ama başka parçalar sorarsanız haftaya yine gideceğim ve sizin için bakabilirimYahoo

Sizde lütfen bizimle paylaşın ki sx1 kardeşlerini kimse kazıklayamasınDrinks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-18-2007, 02:38 AM
RE: Bugün bütün günümü sx1'ime parça almaya ayırdım, bulduklarım içeride
x55 kablo istiyorum ben de ucuza bulunan bir yer bulursan çok iyi olur
ayrıca kapakta alsam olur bildiğin bir yer var mı
01-18-2007, 02:46 AM
x55 bulurken en çok zorlandığım parça idi.Sormadığım yer kalmadı doğubank civarında ve telefon toptancılarında.Ama şunu söyleyebilirim doğubankın oradaki REM ticareti herkes bilir.Onun karşısında olgun ticaret var onun alt katında birçok güzel malzeme satılıyor, adam ayda 1 kere getirttiriyorum 3-5 tane dedi 5 ytlden veriyomuş yolun düşerse uğra derim.Başka bulabildiğim tek yer sağlam olarak karaköyde anlattığım yer oradada 10ytlSad

Kasa ve kapak bugün tahtakalede birkaç dükkanda gördüm ama ihtiyacım olmadığıdan sormadım.Not aldım haftaya sorar söylerim.
01-18-2007, 02:50 AM
ok olgun ticarete pazartesi günü uğrayım ben 5 milyona çok ucuzmuş
aslında 10 milyon da ucuz da karaköyde yine de kar kardır 5milyon kolay kazanılmıyor
01-18-2007, 02:51 AM
baya ucuz bulmuxxun ajan

ajan  MAKAVELİ          I'm loyal to the game
http://img133.imageshack.us/img133/8683/...ereda4.jpg
BÖCÜK
ANTİ YUNAN
ANTİ ERMENİ
ANTİ FETTOŞ
ANTİ AMPUL
01-18-2007, 02:52 AM
aklıma gelmişken buzzer var mıydı oralarda her zaman yedekte bulundurmk lazım bi taneSmile
01-18-2007, 03:00 AM
berkant10 Wrote:ok olgun ticarete pazartesi günü uğrayım ben 5 milyona çok ucuzmuş
aslında 10 milyon da ucuz da karaköyde yine de kar kardır 5milyon kolay kazanılmıyor

Doğru diyorsun.Ama şunu söyleyeyim pazarlıkları iyi yap ve beceremiyorsan bu işi iyi bilen biri ile git çok faydasını görürsün.Olgun ticaretteki adam x55 deyince anlamıyo kabloyu anlatmak lazım sen bilirsin ama bilmeyenler telefonculara şöyle anlatsın 1 ucu c55 soketi diğer ucu com girişi olan kablo.İnş. adam kabloyu bilmediğinden sallamamıştır.Sonucu burada yazarsan sevinirim:)Sx1 buzzer ı görmedim ama olabilecek buzzerlar var onlarıda sorarım.Benim garanti bitmediğinden bu işlere girişemiyorum.

@erkahn

Ajan valla her yeri dolaştım sabahtan akşama(artık ucuza bulalımdeğil miWink) ama x55 konusunda sıkıntı var telefoncular bile bilmiyor yaw
01-18-2007, 11:00 AM
x55 gg da var seri data kablosu olarak geçiyor
01-18-2007, 01:29 PM
@sametd

Verdiğin detaylı bilgiler için sağol Wink

En son senin gibi bir günümü sırf bu iş için ayırdığımda bir dahakine tövbe etmiştim ( ayaklara karasular inince Big Grin ) Rolleyes

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
Visit this user's website Find all posts by this user
01-18-2007, 03:21 PM
@cmert
sen benden daha iyi bilirsin bu zaten 1 kere yapılıyo 2. yi gittiğimizde genelde bildiğimiz yerlere gidiyoruz.Rolleyes

Ya birde bir yerde her marka orj. vida yazıyodu bayağı büyük olan bir dükkanda onu sormayı unuttum şimdi kafama dank etti.Neyse bidahaki sefere.
01-18-2007, 04:46 PM
Aklıma gelmişken ...

Kaliteli yan sanayi kapak isteyenler, Tahtakale de " Hacıoğulları İş Hanı " nında 3 ytl ye bulabilirsiniz. Wink

Geçen sene 3-4 tane almıştım, hala vardır umarım Big Grin Big Grin

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
01-19-2007, 01:00 AM
Ve arkadaşlar kendimi salak gibi hissediyorum.Bizim evin önünde 1 yıldır telefon kapakları falan satan bir adam vardı.Bugün adamla selamlaşırken gözüme birşey takıldı.O da nesi dedim, xelibri kulaklıkSmile 8 ytl ye aldım ama 1 tane vardı.Adama söyledim bulabilirse daha getirecek.Yine buradan haber veririmThumbup Mutluluğu uzakta aramamak gerek Big Grin
01-19-2007, 06:38 PM
Sametd
Bilgilendirdiğin için sağol, fiyatlar baya uygunmuş, diğer illerdeki arkadaşlarda yazarsa memnun oluruz.
Eline ve ayaklarına sağlık.
01-19-2007, 07:51 PM
t 5 tornavida var mı dediğimde bana böyle blink bakıyorlar
bende sen nasıl telefoncusun diyip böyle blink bakıyorum
ben  : blink
telci : blink
ben  : Whistling

sonra eve gittim blink biraz toparladım Rolleyes mısır yedim Popcorn dağıttım Drinks

t5 tornavida ve vida istiyorum Big Grin

°oO  Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez !  Oo°
01-20-2007, 12:25 AM
sametd iyi alışveriş bende bir gün çıkmayı düşünüyorum Smile

http://www.alemist.net Komik Videolar ve Oyunlar Burada!
01-21-2007, 06:30 PM
Frank Wrote:t 5 tornavida var mı dediğimde bana böyle blink bakıyorlar

sonra eve gittim blink biraz toparladım Rolleyes mısır yedim Popcorn dağıttım Drinks

Swoon one ki ehuehuehu ya warya bi yanasmadın benim 6630 sana verin senden black sx1 bana ver

.::мα∂ємĸi тüякѕüи göѕтєяĸi üякѕüи::.
01-21-2007, 06:51 PM (This post was last modified: 01-21-2007 06:52 PM by 35cem35.)
Frank Wrote:t 5 tornavida var mı dediğimde bana böyle blink bakıyorlar

Telefoncuda olmaz!!!
Aradığın T5 i alet - edevat satan yerlerde bulursun
bit pazarlarında olabilir,
büyük alışveriş mağazalarında olabilir
ya da Pratiker gibi mağazalarda rahat bulabilirsin
Cep telefonu tamir seti de dediklerini duydum Big Grin

Ben bit pazarında alet-edevat satan bir dükkandan 5 ytl ye almıştım setini

Küllenen Aşk SX1 !!!
Servis FW 15
01-24-2007, 06:39 PM
T5 tornavida sorun değilde vida bulamadım,5-6 telefoncu dolaştım birinde bile yoktu.Bu arada bu kulaklıklar sıfırmı?Ayrıca sx1de çalışıyomu?İzmirdede bulabilirmiyim?Birde şu buzzerı değiştirmek istiyorum,5+1 sistem fln bağlayabilirmiyiz Big Grin Toungue(ses n-gage ya da 7710 gibi çok ve temiz çıksın istiyorum.)

Dünya ne kadar dönerse dönsün!
SEN HEP DELİKANLI OL!!!
Pamuk Prenses mi olur?Prenses dediğin TAŞ gibi olur...
01-24-2007, 06:51 PM
wasd Wrote:T5 tornavida sorun değilde vida bulamadım,5-6 telefoncu dolaştım birinde bile yoktu.Bu arada bu kulaklıklar sıfırmı?Ayrıca sx1de çalışıyomu?İzmirdede bulabilirmiyim?Birde şu buzzerı değiştirmek istiyorum,5+1 sistem fln bağlayabilirmiyiz Big Grin Toungue(ses n-gage ya da 7710 gibi çok ve temiz çıksın istiyorum.)
http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=1522

Küllenen Aşk SX1 !!!
Servis FW 15
01-25-2007, 12:06 AM
wasd Wrote:T5 tornavida sorun değilde vida bulamadım,5-6 telefoncu dolaştım birinde bile yoktu.Bu arada bu kulaklıklar sıfırmı?Ayrıca sx1de çalışıyomu?İzmirdede bulabilirmiyim?Birde şu buzzerı değiştirmek istiyorum,5+1 sistem fln bağlayabilirmiyiz Big Grin Toungue(ses n-gage ya da 7710 gibi çok ve temiz çıksın istiyorum.)

sx1, premier surround 5+1 e tarafimdan baglanip ortalik inletilmiştir...;)hiç şüphen olmasin...deneWink

Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones
01-25-2007, 03:48 PM
fugitif95 Wrote:sx1, premier surround 5+1 e tarafimdan baglanip ortalik inletilmiştir...;)hiç şüphen olmasin...deneWink
Görmüştüm o konuyu Smile onu lafın gelişi dedim ben ama,yani yüksek ses istiyorum anlamında Smile mp3leri sıkıştırıp atıyorum Sx1e(11mblık mp3 1,9mb oluyo proyla) ama ses kısılıyo biraz,zaten benim buzzer az ses veriyo,bide birazdaha ses kısılınca hiç duyulmaz oluyo Big Grin ama karar verdim;1 tane 6230 buzzer alıcam ve monteliycem olucak Smile sonuçta buda bi canlı fazla canını yakmamak lazım fazla Big Grin

Dünya ne kadar dönerse dönsün!
SEN HEP DELİKANLI OL!!!
Pamuk Prenses mi olur?Prenses dediğin TAŞ gibi olur...
02-09-2008, 04:51 AM (This post was last modified: 02-09-2008 04:51 AM by KONAN.)
SX1 PİL ARIYORUM AMA ORJİNAL NASIL BULABİLİRİM SEVİSLERDE VARMIDIR ACABA??
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Shy Bugün SX1ime tekrar bağlandım cmert 8 865 05-08-2007 01:41 PM
Last Post: regulus_black
Cool 2 yıl önce, bugün Frank 6 735 04-14-2007 07:55 PM
Last Post: fugitif95
  SX1 yedek parça - adamlar uçmuş kürşat77 21 1,800 04-07-2007 12:36 AM
Last Post: karakule

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication