|
ASP
|
|
03-10-2007, 05:50 PM
(This post was last modified: 03-23-2007 10:50 PM by zet.)
|
|||
|
|||
|
ASP
Önsöz Aşağıdaki makale tarafımdan ilk kez teknomag forumlarında yazılmıştır, devamı gelecektir
ASP'YE GİRİŞ ASP Active Server Pages'ın kısaltmasıdır. Microsoft tarafından geliştirilmiştir. Genellikle Windows platformunda ISS üzerinde çalıştırılır. ASP için dinamik web dilleri içerisinde öğrenimi ve kullanımı en kolay olan dil diyebiliriz. 1. İlk Sayfamız Code: <%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1254"%>Code: <%zet="tekno"%> içerisine "zet" yazarsak "tekno", "tm" yazarsak "mag" karşılığını alırız.Code: <html>"Response.write" komutu sayfaya yaz emrini verir. Böylece biz sayfanın başlığına "tekno" sayfaya ise "mag" yaz dedik. Code: <html>"mag tm" yazıları çıkar. Çünkü <%response.write ("değişken")%> kodu değişkeni iptal eder direk tırnak arasındaki cümleyi yazar. 2. 4 İşlem Code: <%x=4Code: <%sonuc=x+y%>Code: <%=sonuc%>Aynı şekilde Çıkarma işlemi için; Code: toplam=x-yCode: toplam=x/yCode: toplam=x*yCode: <% x=4Code: if toplam > x thenÖrnk: Code: response.write ("Sonuç X'ten Büyük")Code: <%else%>Code: <%End If%>Code: <% x=4Code: <%elseif%>Querystring ile veri almak Index.asp Code: <html>Index2.asp Code: <%zet=request.querystring("id")Quote:Köprüindex2.asp çıktısı Quote:teknomag Burada Code: request.querystringdeyimini kullanarak link ile gönderilmiş verimizi istedik. Bu metodu kullanmak için köprümüzü kuracak html kodunu yazıyoruz daha sonra kodun içindeki adrese bir '?' (soru işareti) koyarak etiketimizi yazıyoruz. (örn: ?id) daha sonra eşittir işareti koyarak id etiketini eşitlemek istediğimiz değeri yazıyoruz. (örn: ?id=teknomag) en son olarak 'request.querystring("etiket")' kodumuz ile id'ye eşitlediğimiz değeri alabiliriz. |
|||
|
03-10-2007, 06:55 PM
|
|||
|
|||
|
RE: ASP
Bunlar daha başı,komutlar-fonksiyonlar falan yokmu?Elimde asp.net 2.0 kitabı var ancak onun yerine bir özet olsa çok daha iyi olur
Dünya ne kadar dönerse dönsün! SEN HEP DELİKANLI OL!!! Pamuk Prenses mi olur?Prenses dediğin TAŞ gibi olur... |
|||
|
03-10-2007, 07:24 PM
|
|||
|
|||
wasd Wrote:Bunlar daha başı,komutlar-fonksiyonlar falan yokmu?Elimde asp.net 2.0 kitabı var ancak onun yerine bir özet olsa çok daha iyi olur tamam hocam bunlar daha başı elimden geldiğince fonksiyonları vs. eklemeye çalışacam ama asp.net ile asp ayrı şeylerdir. hatta okadar ayrı şeylerdirki php bile asp'ye asp.net'ten daha çok benzer |
|||
|
03-11-2007, 12:42 PM
|
|||
|
|||
zet Wrote:tamam hocam bunlar daha başı elimden geldiğince fonksiyonları vs. eklemeye çalışacam ama asp.net ile asp ayrı şeylerdir. hatta okadar ayrı şeylerdirki php bile asp'ye asp.net'ten daha çok benzer Bildiğim kadarıyla asp.netin kütüphanesi biraz daha geniş aspden,birde yazımı farklı.Ama ikisindede amaç sistem oluşturmak ben okuduğum kadarını biliyorum,üniversite öğrencisi değilim,liseye gidiyorum daha
Dünya ne kadar dönerse dönsün! SEN HEP DELİKANLI OL!!! Pamuk Prenses mi olur?Prenses dediğin TAŞ gibi olur... |
|||
|
03-11-2007, 01:16 PM
|
|||
|
|||
wasd Wrote:zet Wrote:tamam hocam bunlar daha başı elimden geldiğince fonksiyonları vs. eklemeye çalışacam ama asp.net ile asp ayrı şeylerdir. hatta okadar ayrı şeylerdirki php bile asp'ye asp.net'ten daha çok benzer yok hocam bende lise öğrencisiyimde, öyle işte... |
|||
|
03-11-2007, 01:17 PM
|
|||
|
|||
|
bide biraz değil baya bi geniş api'ler fln ooo tam olarak bi öğrenebilsek, hala sql'den veriyi zor alıyorum..
|
|||
|
03-11-2007, 01:25 PM
|
|||
|
|||
|
Yavaş yavaş öğrenecez ya sıkma canını
|||
|
03-11-2007, 01:51 PM
|
|||
|
|||
wasd Wrote:Yavaş yavaş öğrenecez ya sıkma canınıdemi belki şirketimiz olur (gerçekten olabilir)
|
|||
|
03-23-2007, 10:45 PM
(This post was last modified: 03-23-2007 10:47 PM by zet.)
|
|||
|
|||
|
üst konu ile birleştirdim..
|
|||
|
07-07-2007, 12:43 AM
|
|||
|
|||
|
beyler ben asp öğrenmeye başlamak istiyordum elinizde çaylaklar için kaynaklarınız varsa paylaşırsanız sevinirim yani
|
|||
|
11-26-2007, 05:31 PM
|
|||
|
|||
|
Güzel paylaşım olmuş, tşk
|
|||
|
12-06-2007, 06:16 PM
|
|||
|
|||
|
Aspye başlamak için önerebilceim en iyi kaynak asp güncesi (googledan arasanız bulursunuz) 150 sayfalık bi döküman ama hiçte fena değil
ayrıca sadece okuyarak olmuyo,örnek kodları fln kurcalıcaksınız nası çalışıyo vs,yavaş yavaş gelişiceksiniz o 24 saatte asp,1 haftada javascript gibi kitaplar fln var sakın adlarına kanıpta sevinmeyin,programlama öğrenebilmek için en az bikaç sene kasmanız lazım
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Search
Member List
Calendar
Help

içerisine "zet" yazarsak "tekno", "tm" yazarsak "mag" karşılığını alırız.

Bildiğim kadarıyla asp.netin kütüphanesi biraz daha geniş aspden,birde yazımı farklı.Ama ikisindede amaç sistem oluşturmak
(gerçekten olabilir)