Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C2F+v1 by nadiren Winswup Firmware
09-21-2007, 12:12 PM (This post was last modified: 02-22-2008 06:40 AM by nadiren.)
C2F+v1 by nadiren Winswup Firmware
Evet arkadaşlar, artık firmware alfa, beta aşamalarını geçip son haline kavuştu.

firmware'deki birkaç arızayı giderdim, sorunlu veya sorun çıkarabilecek patch'leri kaldırdırm, palet olayını düzenledim. son hali ile:

* c: sürücüsüne palette4.dll adı ile yükleyeceğiniz paletler 4. paleti değiştirir ve hiç z'yi patchlemeden renkleri otomatik olarak değiştirmiş olursunuz.

* 24 mb'lık flashlar için olanını yüklüyorum, 32 MB'lık flashlar içinse cmert'in patch'ini de ekledim.

* orjinal 4 ekranı da değiştirdim... Başlangıçta telefon Türk Bayrağı teması ile açılıyor.

* ÖNEMLİ NOT: Firmware'in doğru çalışması için hafıza kartının takılı olması gereklidir, yoksa hata verir firmware!...

* ÖNEMLİ NOT 2: Firmware'in orjinalinde ingilizce dosyaları polonyaca'ya çevrilmişti ben de tüm plonyacayı kaldırdığım için firmware'in ingilizce desteği yok yani telin dilini sadece türkçe ve yunancaya alabilirsiniz, orjinal'e veya ingilizceye aldığınızda tel açılmaz...

A'daki programlar:
-----------------
Smart FileManager
Smart Profiles
Ngage Mode
Alarm Manager
Audio Analyzer
Blz Installer
Contacts Manager
Dimmer 0.98
File Manager
FM Tuner
MMS It
Phone Info
Photo Fix
Pocket Counter
PV CamCorder
Rescio Photo Viewer
SMS Face
Sprite Backup
Task Spy
Themerizer
Z Input Restorer
-------------------

Cristal 2F+ nadiren versiyon (v1.0)!!!!

(Fw'nin v2 sürümünü yayınladığım için v1 linkini kaldırdım)

Umarım beğenirsiniz...

NOT: cmert'e teşekkürlerimi borç bilirim. Onun bu forumda anlattıkları olmasaydı bu firmware işine hiç girmezdim...

bunlar da 4 tema:

[Image: clipboard01am5.jpg]

26.09.07 EDiT: sx1speed sorunu düzeltildi, artık sx1speed doğru çalışıyor yine de telinizin sağlığı için 144'ü geçmemenizi öneririm Big Grin
palet meselesine gelince eğer c'ye kendi paletinizi atarsanız teli kapatıp açtıktan sonra renklerde bir karışıklık olabiliyor, kapatıp açtıktan sonra restart atarsanız tel orjinal renkleri gösterecektir, bu palet patch'inin halen tam olarak çalışmamasından kaynaklanan bir sorun...

╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗
Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi
╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝

Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-21-2007, 06:58 PM
RE: Cristal 2F+ by nadiren Winswup Firmware (!final versiyon!)
İlk önce Yeni Fw ni kutlarım, ve çalışmalarının dewamını dilerim...

Yanlız bi sorum olucak...
Bu konuda verdiğin final fw ile beta yazılım arasında ne fark var???
Beta yı indirmiştim zaten...Bu da aynı mı öteki konudaki link ile???

Sx1 --> EFSANE CİHAZ(Telefon bile diyemiyorum!!!!...)

* SX1_CARBON-Black / B100 / 32 MB Flash
* 2 GB Hafıza Kartı
* Sx1_DaNGeR-TURKİYE-RETAİL-uk-el-tr_15_05

* SX1_Silver_Black / B124 / 32 MB Flash
* 512 MB Hafıza Kartı

* NOT: Sx1_Kardeşliği_Gibisi_Yok!!!...
09-21-2007, 07:02 PM
--DaNGeR-- Wrote:İlk önce Yeni Fw ni kutlarım, ve çalışmalarının dewamını dilerim...

Yanlız bi sorum olucak...
Bu konuda verdiğin final fw ile beta yazılım arasında ne fark var???
Beta yı indirmiştim zaten...Bu da aynı mı öteki konudaki link ile???
sağolasın danger.. evet beta ile biraz farklı, bir kere paleti değiştirdim ayreten 4 temayı da palete uygun olarak tekrar düzenledim, palette4.dll patch'i hatalıydı onu düzelttim, ayreten dosya korumaları ile ilgili bir patchi kaldırdım... 2 gündür kullanıyorum, oldukça stabil oldu firmware, özellikle palette4 olayı çok hoş oldu, daha önce kilitlenmelere sebep oluyordu şu anda problemsiz renk paleti değişebiliyor...

╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗
╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝

09-21-2007, 07:11 PM
Peki o zaman...Bunu da indirmeye başladım bile...
Kullanmaya başlıyım, yorumları yazarım....Wink
Ama sunu da söliyim; değiştirmeden kullanmam....Big GrinBig GrinBig Grin:shy:Prensip meselesi....ThumbupShyRolleyesBig GrinBig Grin
Popcorn(ya biz eskiden mısır yiyoduk yaaa...Big GrinBig Grin)(Kuru kuru gitmez bide o şimdi...Drinks
WinkBig GrinCoolShySmileToungue)

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

09-21-2007, 07:33 PM
--DaNGeR-- Wrote:Peki o zaman...Bunu da indirmeye başladım bile...
Kullanmaya başlıyım, yorumları yazarım....Wink
Ama sunu da söliyim; değiştirmeden kullanmam....Big GrinBig GrinBig Grin:shy:Prensip meselesi....ThumbupShyRolleyesBig GrinBig Grin
Popcorn(ya biz eskiden mısır yiyoduk yaaa...Big GrinBig Grin)(Kuru kuru gitmez bide o şimdi...Drinks
WinkBig GrinCoolShySmileToungue)

yorumlarını bekliyorum danger... istediğini değiştirebilirsin ne demek Thumbup

ya iftara bu kadar kalmışkene sahura da kalkmamış biri olaraktan mısır ve cola ile çok kötü yaptın beni ama Big Grin

09-21-2007, 08:49 PM
öncelikle çalışmaların için teşekkür ederim .telefonuma bir önceki versiyonuda bu versiyonuda kurmuş olmama rağmen telin açılışta ''telefonun açılması hatalı '' şeklinde kalmasına engel olamadım. cmert in fw sini tekrar yükleyip o şekilde telefonu çalıştırabilidim.
09-21-2007, 10:32 PM
katin Wrote:öncelikle çalışmaların için teşekkür ederim .telefonuma bir önceki versiyonuda bu versiyonuda kurmuş olmama rağmen telin açılışta ''telefonun açılması hatalı '' şeklinde kalmasına engel olamadım. cmert in fw sini tekrar yükleyip o şekilde telefonu çalıştırabilidim.
Aynı sorunu bende de vardı...hard format atmadan önce hafıza kartı takıp öle format attım...Ve uzunca bi bekleyişten sona tel gözlerini açtı...

Muhtemelen hafıza kartsız açmaya çalıştın ilk açılışta...(şahsen bende öle yapmıştım...Toungue:shySmile

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

09-21-2007, 11:45 PM
evet hafıza kartsız açmaya çalıştımSmile
09-22-2007, 01:47 AM
arkadaşım bu fw olmadı olması mümkün değil gibi gözüküyo..ama çalışmaların da başarılarrr
09-22-2007, 11:57 AM (This post was last modified: 09-22-2007 12:07 PM by --DaNGeR--.)
katin Wrote:evet hafıza kartsız açmaya çalıştımSmile

Hafıza kartıyla açmayı denediğinde sorun kalmıcaktır...ThumbupSmileCoolPopcorn
İlk açılışta bazı dosyaları ve NgageMod programını hafıza kartına kopyalar..Tabi takılı bi hafıza kartı olmayınca da böle bi hataya sebep oluyor...Thumbup

yedibeyza Wrote:arkadaşım bu fw olmadı olması mümkün değil gibi gözüküyo..ama çalışmaların da başarılarrr
Arkadaşım, fw yi denedin mi ki bole konuşuyorsun?? Denediysen sorunun ne??? Onu söle de yardımcı olalım...Bak fw yeni ve bilinmeyenlerle dolu olmasına ragmen sorunları birlikte çözebiliyoruz...Hem senin"bu fw olmadı, olması da mümkün değil" tarzı söylemlerinle bu arkadaşımız başarılı olmayı, daha da ileri gitmeyi bırak; daha yeni başladıgı bu fw işlerini tamamen bırakır yada kimseyle paylaşmaz...Su an benim, senin ve herkesin yapacagı tek sey, arkadaşımızı bu konuda teşvik etmek ve karşılaştıgımız sorunları(ki eger karşılaşırsak...) kibar bi dille ona iletmektir...
Senin yaptıgın gibi "bu fw olmadı ve de olmaz" gibi yıkıcı söylemlerle hiçbir yere gelinmez...

Son olarak da değişiklik isteyen herkesin bu fw yi denemesini siddetle tavsiye ederim...Başarılı bi çalışma....
+1

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

09-22-2007, 03:18 PM (This post was last modified: 09-22-2007 03:53 PM by nadiren.)
katin Wrote:öncelikle çalışmaların için teşekkür ederim .telefonuma bir önceki versiyonuda bu versiyonuda kurmuş olmama rağmen telin açılışta ''telefonun açılması hatalı '' şeklinde kalmasına engel olamadım. cmert in fw sini tekrar yükleyip o şekilde telefonu çalıştırabilidim.
evet danger doğru söylemiş, aslında hata bende söylemeyi unutmuşum, install dosyalarını e'ye atan patch yüzünden hafıza kartı takılı olması gerekiyor, çok teşekkürler ikinize de önemli bir noktayı hatırlattığınız için...

@danger, desteklerin ve pozitif yaklaşımın için çok teşekkürler, sağolasın....

09-22-2007, 03:25 PM (This post was last modified: 09-22-2007 04:11 PM by nadiren.)
yedibeyza Wrote:arkadaşım bu fw olmadı olması mümkün değil gibi gözüküyo..ama çalışmaların da başarılarrr
firmware'i 2 gündür problemsiz kullanıyorum @yedibeyza, sadece hafıza kartsız çalışmaz bu firmware; çünkü c: sürücüsünü daha da boşaltmak için install dosyaları e'ye yönlendirilmiş durumda.. bunun yanında her restart ve açılışta telin yedeği alınıyor e'ye.. bunun en büyük avantajı tele format attıktan sonra mesajlar rehber vb. otomatikmen tele yüklenmiş oluyor...

09-22-2007, 10:42 PM
final sürümüne geçildiğine göre oslik ve sx1.pl de de paylaşıma açılabilir Smile

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
Visit this user's website Find all posts by this user
09-22-2007, 10:53 PM
bir sorun daha tespit ettim sanırım sx1 speed programı ile mhz yükseltip kaydettikten sonra proyu kaparıp tekrar açtığımda 120 mhz ye döndüğünü fark ettim.!
09-23-2007, 12:37 AM
ya kardesim telefon teması magenta da oldugu halde teli acıp kapatınca ilk ana ekranın altıındaki menü kısmı yeşil oluyor nasıl cözüm bulacaz. bİ de katin arkadasımızın dediği gibi sx1 speed 144 ayarlıosun acıyıp kapatınca eski haline gelior..

SX1
09-23-2007, 02:11 AM
Sx1 speed sorununa gelicek olursak, programın dosyalarından birinde bi bozukluk olmuş olabilir...Sağlam Sx1 Speed programını C: e kopyalarsanız sorun çözülecektir...(yada A: yı tekrar editleyerek sorunu çözebilirsiniz...)

Renk paletine gelince de; restart attıktan sonra ayarlar/telefon/ekran/renk paleti/magnetayı secersen sorunun düzelmesi lazım...
(Bu durum sadece "palette4.dll" dosyasını(yani renk paletini) kendi isteğinize göre düzenleyip, c: ye kopyaladığınızda olur...Dediğim gibi tekrardan magnetayı seçerseniz sorun düzelecektir...Bu sorun da, renk paleti patchinin %100 verimle çalışmamasından ve ilk açılışta palet dosyasının %25 ini görebilmesinden kaynaklanıyor...Sorun patch de yani...Fw de değil...)

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

09-23-2007, 02:26 AM
palette4.dll dosyasını kendime göre değiştirdim ve de c ye attım yalnız acıp kapattıgımda renklerin aynı oldugunu gördüm. Anladıgım kadarıyla telefon c den değilde z deki libs klasöründeki palette.dll dosyasından okuyor. Yani cye palette4.dll atmak renkleri değiştirmiyor. Ayrıca bu dimmer programı telefon açılınca devreye giriyor ve ısık kuvvetleniyor bunu kaldırıp normal ısıgıyla açamazmıyız.

SX1
09-23-2007, 02:41 AM (This post was last modified: 09-23-2007 02:45 AM by --DaNGeR--.)
xcodecx Wrote:palette4.dll dosyasını kendime göre değiştirdim ve de c ye attım yalnız acıp kapattıgımda renklerin aynı oldugunu gördüm. Anladıgım kadarıyla telefon c den değilde z deki libs klasöründeki palette.dll dosyasından okuyor. Yani cye palette4.dll atmak renkleri değiştirmiyor. Ayrıca bu dimmer programı telefon açılınca devreye giriyor ve ısık kuvvetleniyor bunu kaldırıp normal ısıgıyla açamazmıyız.

Palette.dll dosyasını değiştirdiğinde bluesky, beach ve city paletleri değişmez..Sadece magnetayı düzenleyip c: ye kopyalaman gerekir...Ve de doğal olarak sadece magneta paleti değişirir..Tabi dediğim gibi bunun yan etkileri de var..(ilk açılışta renklerin karışması gibi...)
Yani patchin esas görevi; renk paletlerinden magnetayı değiştirilebilir kılmaktır...ve yine dediğim gibi; bunu tam olarak yapamıyor...Tekrardan magnetayı seçmek gerekiyor...

Dimmere gelicek olursak; aydınlatma ile ilgili istediğin ayarlamayı yapabilirsin...joyistiği sağa sola ittirerek ışıgı azaltıp artırabilirsin...# tuşuna asarak yine programın ayarlarını değiştirebilirsin...Tuş ışıklarını kapatabilirsin, Otomatik kapanma koyabilirsin, ekran koruyucu atayabilirsin..İstersen yine ayarlar menüsünden programı otomatik olarak başlamasını iptal edebilirsin ve de programın arka planda çalışmamasını sağlamış olursun....
Tercih senin....

Yine de sorunun varsa, bana özelden ulaş...Wink

* 2 GB Hafıza Kartı

* 512 MB Hafıza Kartı

09-23-2007, 10:03 AM
sx1 speed i c ye veya e ye tekrar kurmak çözüm olmadı.
09-23-2007, 01:41 PM
ya danger kardeş bu fw yi ilk kuran benim zaten baştan aşağı hatalı zaten ben arkadaşa bu hatalı fw ama çalışmaların da başarılar dedim önceki konuları bi oku derim...
09-23-2007, 06:57 PM (This post was last modified: 09-23-2007 07:19 PM by nadiren.)
katin Wrote:bir sorun daha tespit ettim sanırım sx1 speed programı ile mhz yükseltip kaydettikten sonra proyu kaparıp tekrar açtığımda 120 mhz ye döndüğünü fark ettim.!
hayır, sx1speed açılışta hep 120 gösteriyor, tools içerisinde pinfo programı ile bakarsanız telin ayarladığınız hızda çalıştığını göreceksiniz, yani hız aslında ayarlanmış durumda ama sx1speed'i açtığınızda gene 120'ye alıyor hızı... zaten telin başlangıç hızı 144 MHz bunu da pinfo programı ile kontrol edebilirsiniz...

@danger, yardımların ve yönlendirmen için çok teşekkürler, sx1 kardeşliği bu olsa gerek, sağoalsın...

evet arkadaşlar palette.dll dosyası hakkında:
sadece 4. palet yani magenta değişebiliyor. bunun için kendi editlediğiniz veya internetten indireceğiniz palette.dll dosyayı c: sürücüsüne palette4.dll adı altında kaydetmelisiniz.

eğer kendiniz bir duvar kağıdı yüklerseniz (eidpic.mbm ve background.mbm'yi c:\system\data\ içerisine kopyalayarak) eski haline döndürmek için orjinal eidpic.mbm'yi a: sürücüsünde yüklemelisiniz yoksa temayı değiştirdiğinizde duvar kağıdının üst kısmı değişmez...

@xcodecx: sorununu tam olarak anlayamadım, orjinal palet dosyasında böyle bir hata benim başıma gelmedi, ama 150 Mhz hızların üzerinde palet renklerinde bir problem olabiliyor, bu sx1'den kaynaklanan bir problem...

09-23-2007, 07:30 PM
cpumark ve xplore içinden sistem bilgisine girdiğimde sx1 in cpu hızının 120 de sabit kaldığını görebiliyorum. ayrıca makinenin yavaş olduğunu anlamak o kadarda zor olmuyor. elimde 2 sx1 var birisi al in one diğeri senin fw.
09-23-2007, 08:56 PM
sağolun nadiren ve danger beni aydınlattığınız için, yalnız palette yi kendime göre ayarlayıp magentayı değiştirdim ve ayarlardan magentaya aldım gayet güzel değiştirdiğim gibi renkler çıktı. ancak telefonu kapattıp actıgımda PİN kodu bölümünün yeşil renkli oldugunu yani renkler bozuk neyse açılıs animasyonuda bozuk cıktı. tekrardan magentayı sectigimde sorun düzeldi. ancak her acıp kapatmama renkeler tam yüklenmiyor danger arkadasımn dediği gibi renkler tam yüklenmiyor. Neyse ilginiz için Sağol fw'yi de beğendim Eline sağlık.. Bu telefon piyasadan kalksa bile bizim burda yasatmamız cok güzel. Her yeni fw de telefonu yeni almış gibi oluyorum Baska hangi telefonda var bu. yaşasın SX1

SX1
09-23-2007, 08:58 PM
--DaNGeR-- Wrote:Dimmere gelicek olursak; aydınlatma ile ilgili istediğin ayarlamayı yapabilirsin...joyistiği sağa sola ittirerek ışıgı azaltıp artırabilirsin...# tuşuna asarak yine programın ayarlarını değiştirebilirsin...Tuş ışıklarını kapatabilirsin, Otomatik kapanma koyabilirsin, ekran koruyucu atayabilirsin..İstersen yine ayarlar menüsünden programı otomatik olarak başlamasını iptal edebilirsin ve de programın arka planda çalışmamasını sağlamış olursun....
Tercih senin....

Yine de sorunun varsa, bana özelden ulaş...Wink

dimmer isini cözdüm sağol bilgilerin için..

SX1
09-24-2007, 10:08 AM (This post was last modified: 09-24-2007 10:10 AM by nadiren.)
katin Wrote:cpumark ve xplore içinden sistem bilgisine girdiğimde sx1 in cpu hızının 120 de sabit kaldığını görebiliyorum. ayrıca makinenin yavaş olduğunu anlamak o kadarda zor olmuyor. elimde 2 sx1 var birisi al in one diğeri senin fw.
phone info programı kaç gösteriyor katin?!? bende şu anda 144 MHz gösteriyor, ki default olarak 144'e ayarlamıştım hızı, eğer sx1speed'le 132'ye alıp save edersem 132 gösteriyor program... ama sx1speed'e açıp hiçbirşey yapmadan çıkarsam sx1speed otomatik olarak hızı 120'ye aldığı için pinfo da 120 gösteriyor. Bunu bu şekilde yapmamın (veya yapmaya çalışmamın Big Grin) nedeni yüksek hızlarda (özellikle 150 ve sonrasında) problem yaşamam, belki benim makineden kaynaklanıyor ama 150'den sonra problem yaşadığım için sx1speed'i açar açmaz 120'ye düştüğünden tel birden rahatlayıveriyor Thumbup

xcodecx Wrote:sağolun nadiren ve danger beni aydınlattığınız için, yalnız palette yi kendime göre ayarlayıp magentayı değiştirdim ve ayarlardan magentaya aldım gayet güzel değiştirdiğim gibi renkler çıktı. ancak telefonu kapattıp actıgımda PİN kodu bölümünün yeşil renkli oldugunu yani renkler bozuk neyse açılıs animasyonuda bozuk cıktı. tekrardan magentayı sectigimde sorun düzeldi. ancak her acıp kapatmama renkeler tam yüklenmiyor danger arkadasımn dediği gibi renkler tam yüklenmiyor. Neyse ilginiz için Sağol fw'yi de beğendim Eline sağlık.. Bu telefon piyasadan kalksa bile bizim burda yasatmamız cok güzel. Her yeni fw de telefonu yeni almış gibi oluyorum Baska hangi telefonda var bu. yaşasın SX1
evet palet patchi halen tam randımanlı değil ama özellikle yüksek hızlarda (ki default olarak 144 Mhz'e ayarladım teli) problem oluyor, 120'ye çektiğinde renk değişmesi problemi ortadan kalkıyor... ama ben 144'de kullanıp paleti tekrar seçmeyi tercih ediyorum...

Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  (14.02.2008) SX1.Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware nadiren 479 21,785 09-17-2008 04:08 PM
Last Post: nadiren
  Cristal2 Final+ Turkce Winswup Firmware by nadiren (alfa sürüm :) nadiren 58 5,292 04-06-2008 10:14 PM
  arkadaşlar yardım SX1.Cristal2F+.v2c.by.nadiren koraysx 12 1,436 03-23-2008 10:10 PM

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication