|
N70 ten N70 Music Edition (ME) Firmware Update Anlatımı
|
|
10-29-2007, 06:47 AM
|
|||
|
|||
|
N70 ten N70 Music Edition (ME) Firmware Update Anlatımı
gece saati girdim hatmettim ve ilk mesajim forumunuzda fugitif95'in yazilarini sevdim ondan buraya da ekliyim dedim N70 kullanicilarina sekil olsun
11 aralık 2006 tarihinde ciddi ytl'ler bayilarak nişantaşı nokia shop'dan aldığım N70'im içinden çıkılmaz derecede yavaşlayınca bu uzun zamandır aklımda olan firmware hikayesini gerçekleştiriyim dedim. sağolsun forumda N73 için nasıl olduğunu yazmışlar hemen hemen aynı zaten bir iki şey söyliyim üstüne. önce yapacağınız işlemin ciddi sorunlar doğuracağını bilin. eğer spot vb. telefonsa verin üç beş telefoncuda yaptırın. ben garantili olmasa yapmazdım asla. çünkü elektrik kesintisi, kablonun çıkması, bilgisayarın resetlenmesi/kitlenmesi gibi bir şekilde yüklemenin kesilmesi halinde elde kalır telefon. muhtemelen tamirsiz hasarları olur. 1- telefonunuzun şarjı dolu bile olsa şarjda olsun garanti olsun. 2- mutlaka telefonun ana menüsünden hafızaya menüsüne girin ve "telefon hafızasını yedekle" işlemini yapın. bu işlem; notlar, ajanda kayıtları, ekran resmi, açılış logosu, telefon hafızasında kayıtlı mesajlar, menülerin ayarladığınız düzen, tuş kısayolları ve en önemlisi rehberinizi hafıza kartına kopyalıyor. 3- galerideki resimler, müzikleriniz vb. eğer telefon hafızasında ise -varsa- hafıza kartına alın 4- telefonunuzu data kablosuyla bilgisayara bağlayın 5- eğer n70me kullanıyorsaniz ya da n70'i me'ye çevirmek istemiyorsanız bu satırı atlayabilirsiniz. n70'i me'ye çevirmek için "product code" değiştirilmeli. bunu yapan prgramın adı "Nemesis". bu programın nasıl çalıştığını "sailmaker" resimli olarak bu linkte -> " http://forum.teknomag.com/showthread.php?tid=2038 " tam anlasilacak sekilde anlatmis. bu sailmaker'in hazirladigi sayfalarda yazdığı/resimli anlatıldığı gibi "product code" yi değiştirin. Yalniz dikkat etmeniz gereken husus türkçe N70me için YAZMANIZ GEREKEN PRODUCT CODE "0539214" buraya çok dikkat edin bunu dogruladiginizda nemesis programinda yeni telefon kodunuın 0539214 gözükmesi gerekiyor. 6- "product code" değiştikten sonra telefonu kapatıp açın. 7- hafıza kartını çıkartın. eğer hafıza kartınızda şifre varsa bunu kaldırın. telefonunuzun tercih ayarını "genel" olarak yapın. 8- nokia software updater'i çalıştırın. bu program önce bağlı telefon olup olmadığını denetliycek. telefonu bulduktan sonra size ya "en son versiyon var yeniden yüklemek ister misiniz" diye soruyor ya da "daha güncel versiyon var yüklemek ister misiniz" diyor. siz onay tuşunu işaretliyip devam diyin. 20-25 dakika kadar sonra ~50 mb dosyayı telefonunuza yüklüyor. tavsiyem bu süre içinde bilgisayardan telefondan uzak durun. hatta kesintisiz güç kaynağınız yoksa asla sigortaların atmasını sağlayacak elektrik süpürgesi vb. çalıştırmayın. data kablosunu asla oynatmayın. telefon ve kablo oynamayacak şekilde sabit dursunlar. bilgisayarınızda virüs programı dahil çalışmasını durdurabilecek tüm programları kapatın. siz ekstra önlemler alın ki sorun çıkma ihtimali en aza insin. hafıza kartını takın. telefonu yeniden başlatın. hafiza kartına yüklü tüm programlar resimler müzikler vb. yerli yerinde duruyor. şimdi telefonun ana menüsünden hafıza menüsünü bulun. burada seçeneklerden "karttan geri yükle" yi seçin. bir iki dakikalık bir işlemden sonra telefon yeniden başlıyacak ve telefonunuz mesajlarıyla notlarıyla rehberiyle yani her şeyiyle firmware updateden önceki haline geri dönecek. en nihayetinde işlem bittikten sonra tertemiz ilk açıldığı andaki gibi bir telefonum oldu. üstelik N70'im N70ME oldu. telefon nokia shopdan alindigi ve türkiye için içinde default türkçe dili yüklü olduğu için değişmedi fakat spot telefonlarda türkçe dili, içindeki başka bir dil silinip yerine yüklendiğinden bir ihtimal değişebilir. denemedim bir şey diyemeyeceğim bu yüzden. artık eski berbat günlere nazaran ciddi bir hızlanma oldu ki bu beni mutlu ediyor (: soğukkanlı olun. işte bu kadar
|
|||
|
10-29-2007, 10:06 PM
|
|||
|
|||
|
RE: N70 ten N70 Music Edition (ME) Firmware Update Anlatımı
teşekkürler anlatım için...ben bu işten zarar doğar diye foruma eklememiştim.malum herkes önlemli davranamıyor,ondan sonra çık işin içinden çıkabilirsen...
bu arada hoşgeldin...umarım seversin forumumuzu
Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Possibly Related Threads... | |||||
| Thread: | Author | Replies: | Views: | Last Post | |
| N73'te açılış ram'i 22 mb oldu tamamen kendi çözümüm "OAE EDITION" | alperenel | 1 | 276 |
12-03-2008 02:58 AM Last Post: RapStar |
|
| N73 ten N73 Music Edition (ME) Firmware Update Anlatımı(Resimli) | sailmakér | 23 | 24,001 |
08-22-2008 09:05 PM Last Post: eres35 |
|
| 6630 Music Edition Yapabilirmiyim? | yasincelik | 23 | 5,272 |
08-21-2007 07:07 PM Last Post: soylu |
|

Search
Member List
Calendar
Help