|
Ekran İle Ekran Camı Arasındaki Sinir Bozucu Tozlar?
|
|
02-14-2008, 01:33 PM
|
|||
|
|||
|
Ekran İle Ekran Camı Arasındaki Sinir Bozucu Tozlar?
SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor
![]() O toz parçasını silemeyeceğimi bilsem bile her telefonu elime aldığımda parmağımla camı ovma takıntım oluştu ![]() Bunu bi çözümü var mıdır ? nasıl izole etsekte ekrana toz girmese? Şimdiden Sağolun.. >> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. << |
|||
|
02-14-2008, 01:37 PM
|
|||
|
|||
RE: Ekran İle Ekran Camı Arasındaki Sinir Bozucu Tozlar?
Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor yapacak fazla birşey yok, ben 2-3 ayda bir teli açıp temizliyorum temizleme bezi ile... sx1'im joystick bölgesi çok açık olduğu için oradan devamlı toz giriyor, belki önlem olarak şeffaf bir kap kullanılabilir ama sx1'e uygun şeffaf kap hiç görmedim
╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-14-2008, 03:20 PM
(This post was last modified: 02-14-2008 03:21 PM by fugitif95.)
|
|||
|
|||
Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor aslında toz girmesini önlemek kolay: benim gri sx1 vardı bi zamanlar bundan 2 sene önce: aynı şekilde ben de sinir oluyordum, sonunda çareyi buldum...ekran camını kaldırdım aradaki çift taraflı yapışkan sünger tamponu tamamen çıkarttım...sonra bu tamponun yerine çok ince bir tabaka dışına taşmayacak şekilde silikon sürdüm ve camı yerine tam oturttum...(zahmetli biraz) bu cam ve kapağın arasından gelen tozları önlemek içindi... ekrana içten kaçan tozlar önlemek için ise,ekranın metal kısmının üstüne,çok ince şerit halinde kesilmiş tek taraflı yapışkan sünger tamponlar yapıştırmak gerekiyor, ben yapmadım çünkü o zaman telefon çoktan mefta olmuştu... ekrandaki tozları temizlemek için ise cmertin tavsiyesi var şöyle yapabilirsiniz: 1.ekran camını kapaktan ayırırken saç kurutma makinası ile ısıtın camı(tabi bu arada telefon kapalı olsun) 2.kaliteli bir sele bant ile ekranı temizleyin,camda da toz varsa aynı şekilde temizleyin. 3.işlem bitti,ekran camını yerli yerince oturtmayı unutmayın...sağ sol boşluklara dikkat edin... haydi kolay gelsin...
Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones |
|||
|
02-15-2008, 12:41 PM
|
|||
|
|||
nadiren Wrote:Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor Öyle Şeffaf Bi kılıf bir yerde denk gelmiştim ama SX1 için değildi zaten telefonun kullanımını zorlaştırır bir de... ![]() Joystick Bilgesini düşünmedim bak ordan da toz alabilir dediğin gibi yaw.. >> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. << |
|||
|
02-15-2008, 12:54 PM
|
|||
|
|||
fugitif95 Wrote:Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor Tavsiyeler için sağol. Bunlar gayet mantıklı ... Şu silikon ile başlıyorum Birazdan Hadi Bismillah
>> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. << |
|||
|
02-16-2008, 02:04 AM
|
|||
|
|||
Activate Wrote:fugitif95 Wrote:Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor aman dikkat et,ekrana değerse zararı yok ama ekrandan çıkarmak için kurumasını beklemek zorundasın silikonun özellikle yan tuşların olduğu yerler çok titiz bi çalışma gerektiriyor...
Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones |
|||
|
02-18-2008, 08:43 PM
|
|||
|
|||
fugitif95 Wrote:Activate Wrote:fugitif95 Wrote:Activate Wrote:SX1 e Ekranla Ekran camı arasına çok sık toz giriyor ve o beyaz küçük toz parçacığı ekranda dururken insan psikolojisi acayip kötü etkileniyor Ehehe ya valla hem zamanım olmadı hemde silikon tabancam bozulmuş daha deneyemedim. zaten gözüm kesmedi ya çok ince el işi isteyecek ![]() Ben şu yapışkanlı süngerleri deneyecem sanırım
|||
|
02-18-2008, 08:49 PM
|
|||
|
|||
Activate Wrote:Ehehe ya valla hem zamanım olmadı hemde silikon tabancam bozulmuş daha deneyemedim. zaten gözüm kesmedi ya çok ince el işi isteyecek sen benim dediğim yap, aç 2-3 ayda bir, çek bir yıkama yağlama tamamdır
╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-19-2008, 01:44 PM
|
|||
|
|||
nadiren Wrote:Activate Wrote: Abi 2-3 Ay Sürse neyse.. benim kapaklarda orjinal değil yan sanayi 2-3 günde bir toz giriyo yalıtım şart
|||
|
02-19-2008, 04:14 PM
|
|||
|
|||
|
benimde yahu haftada bi temizik var yuvalar gitti gdiyo
çanakkale onsekiz mart university ![]() carbon black sx1 24 mb flash (gurur duyarım) 2 gb kingston dv-rs mmc |
|||
|
02-19-2008, 09:00 PM
|
|||
|
|||
|
yalama yapmasınn....
|
|||
|
03-03-2008, 01:39 PM
|
|||
|
|||
|
Yaw arkadaş bu tozlar nerden geliyor nasıl giriyor ben anlamadım yaaa..
Silikon hariç nerdeyse herbişeyi denedim izole de ettim buna toz başka bir yerden girebilirmi? Board un olduğu arka kapaktan falan ? >> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. << |
|||
|
03-24-2008, 01:13 PM
|
|||
|
|||
|
ARKADASLAR GENELLIKLE YAN SANAYI KAPAKLARDA O TOZ OLAYI OLUYO ORJINAL KAPAKLARDA BEN PEK OLE BISILE KARSILASMADIM KOLAY GELSIN
delikanlilik ne adam dövmektir ne rajon kesmektir delikanlilik ekmegi kolunun altina alip eve gitmektir KESKIN GANGSTA MC_VOLKİ-C |
|||
|
03-24-2008, 10:06 PM
|
|||
|
|||
volki-ceza Wrote:ARKADASLAR GENELLIKLE YAN SANAYI KAPAKLARDA O TOZ OLAYI OLUYO ORJINAL KAPAKLARDA BEN PEK OLE BISILE KARSILASMADIM KOLAY GELSIN Derdimiz Oydu zaten Yan Sanayi Kapak Öyle imiş. Ama Orjinal de yokki bulamıyoruz? Yoksa Parasından değil. Ben Bu Aşkıma (SX1) harcarım değer.. >> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. << |
|||
|
03-25-2008, 12:26 PM
|
|||
|
|||
|
EVT ARKADASLAR ANLADIM SIZI KUSURA BAKMAYIN FORUM BASINI OKUMAMISTIM CMERT KARDESIMIZIN YAPTIKLARINI YAPARSANIZ BENCEDE KURTULURSUNUZ O DERTTEN BEN ORJINAL KAPAK KULLANIYORUM SX1 TEK ASKIM
delikanlilik ne adam dövmektir ne rajon kesmektir delikanlilik ekmegi kolunun altina alip eve gitmektir KESKIN GANGSTA MC_VOLKİ-C |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Search
Member List
Calendar
Help