Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIEMENS MOBİLE DESTEK HATTI (S,C25 - S,C,M35, S,C,
03-30-2005, 12:04 PM

SIEMENS MOBILE DESTEK HATTI

SX1 ve diğer Siemens Mobile telefonların hardware ve software sorunları, unlock, phone code, wrong software gibi çeşitli sorunları ile ilgili destek amacıyla SiemensTecH ile birlikte buradayız...

YAŞASIN PAYLAŞIM!!!
YAŞASIN Anti-NOKIA TEAM!!!

Siemens Hardware ve Software Destek...
TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img]
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-30-2005, 12:12 PM

Evet arkadaşlar tüm siemens modelleri ile ilgili tüm problemleri bu başlık altında bizimle paylaşabilirsiniz ..
Find all posts by this user
03-30-2005, 03:02 PM

Quote:Originally posted by SiemenStecH@Mar 30 2005, 10:12 AM
Evet arkadaşlar tüm siemens modelleri ile ilgili tüm problemleri bu başlık altında bizimle paylaşabilirsiniz ..

merhaba
telefonuma tema yüklemek istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?
03-31-2005, 12:45 AM

@siemensmania ve @siemenstech öncelikle siteye hoşgeldiniz katılımlarınızın devamını dilerim.

Trance Around The World With Above&Beyond
03-31-2005, 01:22 PM

S,C25 serisi cihazlarda sık yaşanan sorunlar ve çözümleri:

C serisi cihazlar kolay kullanım için üretilmiş cihazlar olup. Fonksiyonları kısıtlıdır. Cihazlarda en çok yaşanan sorun bazı versiyonlarda cihazda kapanma, telefon kodu kilitlenmesi ve "wrong software" arızalarıdır. Arızaların gelişme nedenleri düşürmeden, sıvı temasa kadar bir çok nedenle olabilir. Ama bazılarında board yüzünden gelişen fabrikasyon hatalarıda vardır. Arızaların bir çoğu kullanıcı hatasından gelişir. Orjinal Siemens Mobile Aksesuarları kullanmayan kullanıcılar bu sorunları daha çok yaşar. Örneğin yan sanayi şarj aletleri kullanımı...

Cihazların yazılım sorunları SX1 ya da diğer yeni seri cihazlarda olduğu gibi XP altında çalışmayan DOS tabanlı SW-Update programlarıdır ve COM cablolar ile yapılır. Cihaza SW atarken COM1'e gösterdiğiniz data kablosunu takın. Cihazı kapatın SW'yi start ettikten sonra power tuşuna 0.5 saniye kadar basıp bırakın. SW Update işlemi yüzdeleme değerleriyle size duyurulacaktır. SW Update işlemi tamamlandıktan sonra cihaz otomatik olarak açılır. C25 cihazlar için son versiyon 2104'tür 21 SW versiyonu 04'te cihazın Türkçe SW yüklendiğini belirten Türkçe dil grubunun tanımlanmasıdır.

S25 cihazlarda da genellikle işlem aynen yapılır. Bu cihazlarda iki board üst üste bir flex ile bağlanmıştır. Zamanla tahrip olan flex cihazlarda ekrana görüntü gelmemesi ve açılmama sorunları yaratır. Bu durumlarda cihaza yetkisiz müdahale yerine mutlaka servise götürme tercih edilmelidir...

Saygılar

TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img]
03-31-2005, 01:23 PM

S,C,M35 serisi cihazlarda yaşanan sorunlar ve pratik çözümleri:

Piyasada en çok kullanılan Seri 35 serisidir. 35 serisinde de yaşanan sorunlar 25 serisinde olduğu gibidir. En sık rastlanan sorun ekranın ortasında aşağıya doğru uzayan bir siyah dikdörtgen pixel bileşimi görüntüdür. Bu durum cihazın "Wrong Software" olduğunu tanımlar. Bu durumda yeni serilerde kullanılan Wienswup'lar kullanılabileceği gibi cihazın içerisindeki yazılımın da bilinmesi önemlidir. Çünkü 05 versiyon bir cihaza son versiyon olan 25'in yüklenmesi önerilmez. Bu durumda cihaza önce 12 versiyon sonrasında da 2504 versiyon atılmalıdır. C ve M 35 serisi görünüm olarak farklı olsada aynı display, aynı board ve aynı SW yazılımlarını kullanmaktadır. Ancak S35 serisi Irda ve daha geniş bir ekrana sahip olması nedeniyle farklı bir SW kullanır. SW Update işlemi 25 serisindeki gibi yapılabilir. Ancak 21 versiyondan sonrasında Winswup kullanılmaktadır. Yüklenimi daha pratiktir. Daha sonraki yazılarımda Winswup ve SW Update programlarının kullanımını daha detaylı bir şekilde aktaracağım...

Saygılar

03-31-2005, 01:23 PM

ömrü azalan bataryalara modifiye!!!!!!

Ömrü yarılanmış bataryanızı tam deşarj ettikten sonra yukarıda anlattığım gibi 15 saat cihaz açıkken şarjda bırakın. Sonra bataryanızı çıkarıp bir naylon poşetle iyice izole edip sarıp sarmaladıktan sonra buzdolabınızın derin dondurucu kısmına atıp 2 saat bekletin. Bataryanın nemini iyice kuruladıktan ve oda sıcaklığına ulaştıktan sonra cihaza takın aksi taktirde cihaza nem yerleşecektir ve uzun vadede kompanentlerde ve yollarda oksitlenmelere neden olacaktır. Cihazı yeniden şarja takın ve batarya doldu mesajını alsanız bile 2 saat kadar şarjda kalmasını sağlanın. Bu yolla kimyasal içeriği Lityum İyon olan pillerdeki iyon haraketlerine bir katalizör etki yaratacaktır. Kimyaya ilgisi olan arkadaşlar durumu daha net anlamıştır

03-31-2005, 01:24 PM

Ses yükseltme patchi ve alarm sesi için patch linklerini yeniden veriyorum Kendi siteme link atıyorum. Gerekli Winswup Mem Patcher Programını da ekliyorum. Güle güle kullanın. Nasıl kullanacağınızı da aşağıda açıklıyorum. Yazdığım yeni patchleri daha sonra size aktaracağım... (Yaşasın dayanışma!!!)

(Bu işlem sırasında SX1'inizin şarjının full olmasına dikkat edin. Oluşabilecek her hangi bir sorundan SimensMania sorumlu değildir)

1- Winswup Mem Patcher programını pc'ye download edin.
2- Yüksek_Ses_Patch_by_SiemensMania.sxp dosyasını aynı şekilde download edin.
3- Başka bir klasöre yedeklediğiniz Winswup FW'yi (Versiyon farketmez. Ben 10, 12, 13, 14 ve son olarak 15'de test ettim) çalıştırın.
4- Ardından RAR uzantılı dosyadan extract ettiğiniz Winswup Mem Patcher'i çalıştırın.
5- Programın sağ tarafında Load seçeneği var. Patch dosyasını programa buradan gösterin.
6- Winswup Mem Patcher programının sol tarafında "Apply Patch" seçeneği var. Onu tıklayın bir süre sonra Patch eklendi mesajı alacaksınız.
7- Daha sonra SX1'inisi DCA-540 USB kablosuyla PC'nize bağlayın.
8- Normal FW yükler gibi joystick tuşu ve power tuşuna birlikte basın.
9- Cihaz Software Update moduna geçecek. Bundan sonra yapacağınız tek iş Winswup FW'nizi start etmek.
10- Cihaz iBoot, OMAP, ROLF'lerin yüklenmesiyle birlikte tam 5 kez restart olacak.
11- Winswup tamamen yeşil olana kadar SX1'inize dokunmayın.
12- Cihazınızı USB bağlantısından çıkarın ve power tuşuyla açın.
*** Sesi modifiye edilmiş SX1'inizi güle güle kullanın ***
Linkler: http://www.kaanozbek.com/winswup_mem_patcher_2.0.5.rar
http://www.kaanozbek.com/Yuksekses_Patch...sMania.sxp
http://www.kaanozbek.com/Alarm.sxp

Copyright © 2005 SiemensMania (Kaan ÖZBEK) & SiemensTecH (Selim UCA)

03-31-2005, 01:25 PM

S,C,ME ve SL45-45i Serisi için yararlı bilgiler, sorunlar ve çözümleri:

Öncelikle sizlere SX1'den önce bir çoğumuzun (Siemens Fanatikleri'nin) ilk göz ağrısı SL45 ve SL45i'den bahsetmek istiyorum. Telefonun tanıtımını yapmaya gerek yok.

Bir SL45'lere Java desteği sağlamak (SL45i dönüşümü)

SL45 serisi telefonlar Firmware versiyon 23'e kadar Java desteksiz olarak piyasaya sunulmuştur. SL45 ya da Siemens marka bütün cep telefonlarında *#06# kodlandıktan sonra sol seçenek tuşuna basılmak suretiyle firmware versiyonu öğrenilebilir. Gelişen teknoloji ve piyasaya bir anda giren Java uygulamaları desteği. İşlemci ve board desteği müsait olan SL45'lerin yazılımlarında değişim yapılarak SL45i olarak piyasaya sunulmuştur.

Java enabler isimli bir program yardımıyla 23 sonrası yazılım yüklü SL45'lerde Java desteği kolaylıkla açılabilir. Ya da özellikle versiyon 52, 54, ya da son olarak 56 yüklenerek Java desteği açılabilir. Ancak 54 serisi firmware'in içine yüklenen özel imei tanımlayıcı bir kod ile sadece fabrika üretimi SL45i'lerde java desteğiyle çalışmaktadır. Bu bir patch ile çözülebilir. Yani 52 versiyon yükleyip javasını aktif ettiğiniz bir SL45'e eğer 54 atarsanız Java desteği yok olacaktır. Bunun için Java enabler programı kullanılmalıdır...

03-31-2005, 06:07 PM

herkeze selam bende siemens M65 var sorunum:oyun indiriyorum ama jar uzantılı dosyalari telefonun hangi bölümüne yukleyecegimi bilmiyorum daha dogrusu oyun kısmına yukluyorum ancak oyunu tıkladıgımda dosya bulunamadı diyo.yardımlarınız için şimdiden tesekkurler Yahoo
04-01-2005, 01:46 PM

siemesmania ve siemenstech aramıza hoşgeldiniz :-)

...Herşey güllük gülistanlık gitmeyebilir, yılmayalım, çözmek için çaba gösterelim...başaramasakta vicdanımız rahat olsun gösterdiğimiz çabadan ötürü..."
M.B
04-01-2005, 03:04 PM

Quote:Originally posted by SiemensMania@Mar 31 2005, 11:24 AM
Ses yükseltme patchi ve alarm sesi için patch linklerini yeniden veriyorum Kendi siteme link atıyorum. Gerekli Winswup Mem Patcher Programını da ekliyorum. Güle güle kullanın. Nasıl kullanacağınızı da aşağıda açıklıyorum. Yazdığım yeni patchleri daha sonra size aktaracağım... (Yaşasın dayanışma!!!)

(Bu işlem sırasında SX1'inizin şarjının full olmasına dikkat edin. Oluşabilecek her hangi bir sorundan SimensMania sorumlu değildir)

1- Winswup Mem Patcher programını pc'ye download edin.
2- Yüksek_Ses_Patch_by_SiemensMania.sxp dosyasını aynı şekilde download edin.
3- Başka bir klasöre yedeklediğiniz Winswup FW'yi (Versiyon farketmez. Ben 10, 12, 13, 14 ve son olarak 15'de test ettim) çalıştırın.
4- Ardından RAR uzantılı dosyadan extract ettiğiniz Winswup Mem Patcher'i çalıştırın.
5- Programın sağ tarafında Load seçeneği var. Patch dosyasını programa buradan gösterin.
6- Winswup Mem Patcher programının sol tarafında "Apply Patch" seçeneği var. Onu tıklayın bir süre sonra Patch eklendi mesajı alacaksınız.
7- Daha sonra SX1'inisi DCA-540 USB kablosuyla PC'nize bağlayın.
8- Normal FW yükler gibi joystick tuşu ve power tuşuna birlikte basın.
9- Cihaz Software Update moduna geçecek. Bundan sonra yapacağınız tek iş Winswup FW'nizi start etmek.
10- Cihaz iBoot, OMAP, ROLF'lerin yüklenmesiyle birlikte tam 5 kez restart olacak.
11- Winswup tamamen yeşil olana kadar SX1'inize dokunmayın.
12- Cihazınızı USB bağlantısından çıkarın ve power tuşuyla açın.
*** Sesi modifiye edilmiş SX1'inizi güle güle kullanın ***
Linkler: http://www.kaanozbek.com/winswup_mem_patcher_2.0.5.rar
http://www.kaanozbek.com/Yuksekses_Patch...sMania.sxp
http://www.kaanozbek.com/Alarm.sxp

Copyright © 2005 SiemensMania (Kaan ÖZBEK) & SiemensTecH (Selim UCA)

tekrar merhaba,

dosyalar bölümünde skinler var,onları indirdikten sonra nasıl yüklerim yükleme yapmaya çalıştığımda seriies60 skin support gerekli diyor,ayrıca yüksek ses patch.sxp indiremiyorum hata veriyor linktemi sorun var?
04-01-2005, 03:13 PM

Quote:Originally posted by wasp@Apr 1 2005, 02:04 PM
tekrar merhaba,

dosyalar bölümünde skinler var,onları indirdikten sonra nasıl yüklerim yükleme yapmaya çalıştığımda seriies60 skin support gerekli diyor,ayrıca yüksek ses patch.sxp indiremiyorum hata veriyor linktemi sorun var?

SES PATCHİ üzerinde yeniden oynama yapıyoruz. Bir süre sonra yeniden yayınlayacağız. Temaları direk kuramazsın.

04-01-2005, 04:53 PM

Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 1 2005, 01:13 PM
SES PATCHİ üzerinde yeniden oynama yapıyoruz. Bir süre sonra yeniden yayınlayacağız. Temaları direk kuramazsın.

peki direkt kurmam için ne yapmam gerekiyor?pacth li fw15 kurdum fakat sorun yaratıyor,
series60 skin support nasıl yapabilirim
04-05-2005, 01:53 PM

Maalesef direk kurma olanağın yok. Ne sorun çıkardığını yazarsan patchli sw'nin aşama aşama yardım etmeye çalışırım. Bu arada Skinsupport desteğini SW içine koymaya çalışıyoruz... Direk skinsupport desteği maalesef SX1 Symbian'ın da yok...

04-05-2005, 01:54 PM

Quote:Originally posted by Teşekkür Botu@Mar 31 2005, 04:37 PM
2 Teşekkür!
sailmakér
, selevent[/b]

[/b]

FileExplorer'dan jar ve jad uzantılı dosyaları Java/Jam'ın içine her oyunun isminde açtığın klasörün içine kopyalarsan sorun yaşamazsın

04-05-2005, 04:09 PM

Arkadaşlar öncelikle bilgi paylaşımı için herkese teşekkür ederim.

SX1 yeni aldım. Yüklediğim Programların kısayolları yana linkleri menüye gelmiyor. Kurulum/Yönetici altında ismini görüyorum.
Burada AutoExecDaemon isimli bir program daha vardı dikkat etmeden sildim . Bundan mı kaynaklanıyor ? Tekrar nasıl yüklenir ?
04-05-2005, 04:46 PM

AutoExecDaemon bir programın yürütülmesi için kullanılan uygulama. FsCaller kurduktan sonra gözüyor diye gözlemlemiştim. AutoExecDaemon bu aşamada telefonun açılışında uygulamanın çalışması gerekiyormu diye kontrol eder. fsCaller aktifse çalıştırır. Bilgisayardaki AutoExec.bat gibi benim bildiğim ve anladığım kadarıyla..

Sildiysen bir daha kurabilirsin dosyayı eke koyuyorum.

Yüklediğin programlarının linklerinin gelmemesiyle ilgili olarak, telefonu formatlayıp ondan sonra denedinmi ?

Teknoloji Magazin

forum.teknomag.com / sozluk.teknomag.com
04-05-2005, 08:53 PM

selam bana yardım edin
sx1 telefonumun versiyonu svn 14 idi ben svn 15 i yüklerken yarıda kaldı şimdi telefonum açılmıyor. yani updata ekranı çıkıyor ne yapmalıyım

yapılan her eylem kayboluşun bir delilidir ve eğer elinin terini silmek istiyorsan tuttuğun kalemi bırakmak zorundasın
04-05-2005, 09:14 PM

update ekranı cıkıyorsa fw15 i bir daha kur ama telefonunun full sarj olmasına dikkat et

04-06-2005, 11:30 AM

tekrar denedim low şarj diye bir ibare cıkıyor ama telde şarj var sanıyorum . sabaha kadar şarj ettim. açılmadığı zaman şarj olmayabilirmi çümkü açılmıyorda
bana versiyon yüklemesini adım adım anlatabilirmisiniz sanırım ben beceremiyecem yada yaptırabileceğim bir adres verirseniz sevinirim

saygılar.

yapılan her eylem kayboluşun bir delilidir ve eğer elinin terini silmek istiyorsan tuttuğun kalemi bırakmak zorundasın
04-06-2005, 10:24 PM

herkese selam ben telefonun güvenlik kodunu 3 defa yanlış girdim. şimdi "Telfon kilitlendi. Lütfen telefon kodunuzu giriniz." şeklinde hata veriyor. acaba bu kodu nasıl bulabilirim ?
04-07-2005, 02:39 PM

SiemenStech arkadaşımızın Siemens servisi var Kadıköyde onunla temasa geçebilrisin 0216 449 60 33 (Selim)

Teknoloji Magazin

forum.teknomag.com / sozluk.teknomag.com
04-07-2005, 04:54 PM

Quote:Originally posted by zagor@Apr 6 2005, 09:30 AM
tekrar denedim low şarj diye bir ibare cıkıyor ama telde şarj var sanıyorum . sabaha kadar şarj ettim. açılmadığı zaman şarj olmayabilirmi çümkü açılmıyorda
bana versiyon yüklemesini adım adım anlatabilirmisiniz sanırım ben beceremiyecem yada yaptırabileceğim bir adres verirseniz sevinirim

saygılar.

Oncelikle telefonun full sarjlı olsun , internetten fw15 i indir telefonunu ortadaki navi tusuna basılı tutup ac update yazıları cıkacak telefonun kablosunun driverini da yukle bunların hepsini yaptıktan sonra fw15 programında start tusuna bas islem yaklasık 10-15 dakika surecektir program tamamen yesil olana kadar bekle sora telefonda kapanacaktır.Bu şekilde sorunsuz yuklersin , siemens data kablosunun driveri bide fw15 i bulamadıysan soyle linklerinide veririm

04-11-2005, 11:24 PM

Quote:Originally posted by zagor@Apr 6 2005, 09:30 AM

saygılar.

slm, hala problem yasiyormusun bilmiyorum ama eger yasiyorsan 0216 449 60 33 (selim bey iste) yardimci olucam
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Sad SX1 im Açılmıyor Lütfen Destek !! Ben Onsuz Yapamam xcodecx 10 1,687 02-04-2008 01:26 PM
Last Post: serkan487
  siemens kulaklık adaptörü adigehalil 64 9,196 10-28-2007 01:55 PM
Last Post: alichan_1907
com portta takılan bir siemens RS-232 humeh 5 1,054 07-08-2007 06:21 PM
Last Post: chadear

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication