|
Sx1 için Full Tema Yapım Rehberi
|
|
02-19-2008, 12:37 AM
(This post was last modified: 02-19-2008 12:42 AM by nadiren.)
|
|||
|
|||
|
Sx1 için Full Tema Yapım Rehberi
Evet, sitedeki full temalarımı nasıl hazırladığımı birçok arkadaş soruyor ve bu konuda bilgi istiyordu, ben de bu sorulara istinaden bu rehberi hazırladım, ilk yapacağınız şey aşağıdaki linkte gerekli programların ve dosyaların olduğu paket indirmek:
gerekli dosyaları buradan indirin: Sx1.full.tema.rar
Sx1 Full Tema Yapımı by nadiren
Sx1 için Full temalar nasıl Yapılır? 1. Öncelikle ihtiyaç duyacağınız tüm programlar "programlar" klasörü altında toplanmış durumda. 2. İlk yapacağınız şey wallpaper olarak kullanacağınız 176x220 formatında bir fotoğraf bulmak. 3. Daha sonra bu fotoğrafı "programlar" klasörü altındaki sx1TemaYapar.exe'yi kullanarak .sis dosyası haline getirin. 4. unmakesis programı ile oluşturduğunuz sis dosyasını açın; System\data klasörü altında eidpic.mbm ve Backgroundimage.mbm dosyalarını sx1tema klasörü altına kopyalayın. İsteğe bağlı olarak açtığınız system klasörü içerisindeki siemens_iw.png ve shades.skin'i de sx1tema klasörü altına kopyalayabilirsiniz, bu dosyalardan: siemens_iw.png: mp3 player skin dosyası, shades.skin...: wildskinz programı ile kullanılan ekranın en alt bölümüdür. 5. yine programlar klasörü içerisindeki palettetool programını kullanarak temanıza uygun bir palet hazırlayın ve hazırladığınız paleti sx1tema klasörü altına palette4.dll adı ile kopyalayın. 6. geriye kalan dosyalardan mbm olanlarını mbmtool ile .aif olanlarını ise aiftool ile hazırlayabilir veya hazır bulduğunuz dosyalar üzerinde bu programlarla değişiklik yapabilirsiniz. 7. temanızda kullanacağınız tüm diğer dosyaları (.mbm ve .aif dosyaları) da sx1tema klasörü altına kopyaladıktan sonra yapacağınız iş sx1tema klasörü altındaki sx1tema.pkg dosyasını düzenlemek. Bu dosyayı notepad ile açıp ils satırdaki "Tema_Adi" kısmına temanızın adını yazın(tırnaklar kalacak). Zorunlu kısım bölümü altındaki dosyaların kesinlikle klasör içerisinde yer alması lazım, extralar kısmından temanıza herhangi bir dosya eklediyseniz başındaki noktalı virgülü silin ve yeni hali ile sx1tema.pkg'yi kaydedin. 8. sx1tema.bat dosyasını çalıştırın, eğer herşeyi doğru yaptı iseniz temanız "sx1tema.sis" adı altında oluşturulacaktır!.. Yeni temanız hayırlı olsun
╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-19-2008, 03:43 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Sx1 için Full Tema Yapım Rehberi
Bu arada sis oluşturmak için gerekli olan "pkg" dosyasını otomatik hazırlayan bir program yaptım Liberty Basic kullanarak, akşama paylaşırım onu da
╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-19-2008, 04:03 PM
|
|||
|
|||
|
çalışmaların için teşekkürler
tema hazırlamak isteyenler için güzel oldu bu artık OHH BE! diyecekler nadir abimiz en sonunda yetişti diyecekler. bakarsın bi gün benmde işime yarar.. kim bilir
Nokia 5700 XpressMusic |
|||
|
02-19-2008, 04:04 PM
|
|||
|
|||
|
oss den sonra patlatcam temaları hemde kendi çekmlerimle
çanakkale onsekiz mart university ![]() carbon black sx1 24 mb flash (gurur duyarım) 2 gb kingston dv-rs mmc |
|||
|
02-19-2008, 04:08 PM
|
|||
|
|||
cagri Wrote:oss den sonra patlatcam temaları hemde kendi çekmlerimle çekimleri Fuji ile yapıcaksın demi
Nokia 5700 XpressMusic |
|||
|
02-19-2008, 04:08 PM
|
|||
|
|||
|
canon
çanakkale onsekiz mart university ![]() carbon black sx1 24 mb flash (gurur duyarım) 2 gb kingston dv-rs mmc |
|||
|
02-19-2008, 04:19 PM
|
|||
|
|||
|
olsun o da güzel
Nokia 5700 XpressMusic |
|||
|
02-19-2008, 04:56 PM
(This post was last modified: 02-19-2008 04:58 PM by nadiren.)
|
|||
|
|||
gizli.ajan_sx1 Wrote:çalışmaların için teşekkürlerbekleriz tekrar aramıza ömür ![]() cagri Wrote:oss den sonra patlatcam temaları hemde kendi çekmlerimle tamamdır!.. şimdi en önemlisi öys olmalı senin için!... ╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-19-2008, 04:59 PM
|
|||
|
|||
|
bu arada eğer temanız için değişik dosyalara ihtiyaç duyuyorsanız benim verdiğim full temaları unmakesis programı ile açıp içerisinden alabilirsiniz
|||
|
02-21-2008, 02:53 PM
(This post was last modified: 02-21-2008 02:54 PM by nadiren.)
|
|||
|
|||
|
burada anlattığım işleri otomatik yapan program:
Sx1 Theme Creator: http://rapidshare.com/files/93643421/SX1...reator.rar ╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-21-2008, 03:37 PM
|
|||
|
|||
nadiren Wrote:burada anlattığım işleri otomatik yapan program: nadir abi verdiğin proyu çalıştırdım...nod32 virüs var dedi sis build yapılmadı:dcmert'in fw için kullandığımız theme maker seninki için niye geçerli değil?dosya yönergeleri mi farklı?o çok güzeldi valla ya,mp3player'ın skinine,wildskine varana kadar yapıyordu hiç uğraştırmadan...bu acaip bişi, kafam karıştı
Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones |
|||
|
02-21-2008, 04:05 PM
|
|||
|
|||
fugitif95 Wrote:bu da çok kolay bir pro aslında, nod32'nin o salak uyarısına aldırma skull virüsü diye birşey buluyor aif dosyalarında!... bunda da var dediklerin...nadiren Wrote:burada anlattığım işleri otomatik yapan program: ╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-21-2008, 04:17 PM
|
|||
|
|||
nadiren Wrote:fugitif95 Wrote:bu da çok kolay bir pro aslında, nod32'nin o salak uyarısına aldırma skull virüsü diye birşey buluyor aif dosyalarında!... bunda da var dediklerin...nadiren Wrote:burada anlattığım işleri otomatik yapan program: ya nod'a aldırmadım zaten de, pro çok karışık, tema resmini load ettikten sonra yapacak bişi var mı ek olarak?
Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones |
|||
|
02-21-2008, 06:02 PM
|
|||
|
|||
|
Abi Çok karışık hakketten yaw...
Her işi bilen yapsın derim... abi sen yap biz kullanırız ![]() Ama bi göz atıym deneyelim diyen varsa alsın uğraşsın derim ![]() Bu kadar uğraşacağıma sağ elimle ensemin arkasından sol kulağımı tutarım daha iyi hehe
>> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. << |
|||
|
02-21-2008, 06:07 PM
|
|||
|
|||
Activate Wrote:Abi Çok karışık hakketten yaw... ![]() aslında o kadar karışık değil, bir bakayım resimli bir kullanım klavuzu hazırlayabilecek miyim
|||
|
02-29-2008, 05:50 PM
|
|||
|
|||
|
@nadiren gerçekten karışık olmuş ama sen birşeyler yaparsın
EFSANELER ÖLMEZ FW DEĞİŞTİRİR SX1 FW15 ______________________________ SUSKUN KRAL 18 _______________ M U R A T ICE BLUE : B 136 32MB FLASH SYMBİAN OS 6.1 .... LİNUX Ayrılamadığım Tek Dostum SX1 SX1 Siyah Kapak Arıyorum...! |
|||
|
02-29-2008, 06:51 PM
|
|||
|
|||
murat18 Wrote:@nadiren gerçekten karışık olmuş ama sen birşeyler yaparsın full tema yapımı karışık bir iş gerçekten ama sadece wallpaper yapmak isteyenler paket içerisindeki "sx1 tema yapar v2.0" programını kullanarak yapabilir... ╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-29-2008, 07:44 PM
|
|||
|
|||
|
programı yükleyemiyorum link kopuk herhalde
EFSANELER ÖLMEZ FW DEĞİŞTİRİR SX1 FW15 ______________________________ SUSKUN KRAL 18 _______________ M U R A T ICE BLUE : B 136 32MB FLASH SYMBİAN OS 6.1 .... LİNUX Ayrılamadığım Tek Dostum SX1 SX1 Siyah Kapak Arıyorum...! |
|||
|
02-29-2008, 08:11 PM
|
|||
|
|||
murat18 Wrote:programı yükleyemiyorum link kopuk herhaldeşimdi denedim iki link de sağlam, bir daha dene... ╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
02-29-2008, 08:52 PM
|
|||
|
|||
|
@nadiren bu programı z share ye yüklesen olmazmı indiremiyorum
|||
|
02-29-2008, 09:36 PM
(This post was last modified: 02-29-2008 09:36 PM by nadiren.)
|
|||
|
|||
murat18 Wrote:@nadiren bu programı z share ye yüklesen olmazmı indiremiyorumsanırım sorununun ne olduğunu biliyorum, rapid bir indirmeden sonra 30 dk ile 1 saat arasında diğer indirmeye izin veriyor; bunu engellemek için modemini resetle, tamamdır!...
|||
|
03-01-2008, 12:26 PM
|
|||
|
|||
|
abi günlük 90 mb sınırı var rapid in
modemin fişini çek 20 sn sonra geri tak ip adresin deişiyo resetlersen bi ton ayar yaptırıyo benimki çanakkale onsekiz mart university ![]() carbon black sx1 24 mb flash (gurur duyarım) 2 gb kingston dv-rs mmc |
|||
|
03-01-2008, 05:32 PM
|
|||
|
|||
|
NADİR EN SONUNDA İNDİRDİM BOŞ ZAMANIMDA TEMA YAPARIM ARTIK
|||
|
04-22-2008, 05:00 PM
|
|||
|
|||
|
tema yaptım beğenmedim silmeye çalıştım telefon takıldı, bende bataryayı çıkarıp taktım şimdi tel cristal 2f resminde takılıyo. dimmer bile çalışmıyo çnkü ekran ışığı falan normal yanıyo, formatmıdır çözüm???
|
|||
|
04-22-2008, 05:08 PM
|
|||
|
|||
farukanan28 Wrote:tema yaptım beğenmedim silmeye çalıştım telefon takıldı, bende bataryayı çıkarıp taktım şimdi tel cristal 2f resminde takılıyo. dimmer bile çalışmıyo çnkü ekran ışığı falan normal yanıyo, formatmıdır çözüm???evet tek çözüm format, tema kesinlikle kaldırılmamalı telefondan, en fazla eskisini geri yüklemeli idin... çünkü temayı kaldırdığından tema ile ilgili tüm dosyalar c'den silinir bu da telin kilitlenmesine neden olur!!... ╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗ ║Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi║ ╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝ |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Possibly Related Threads... | |||||
| Thread: | Author | Replies: | Views: | Last Post | |
| nadiren Tema Show: Full Temalar... | nadiren | 326 | 21,216 |
10-19-2008 12:56 AM Last Post: seven_7343 |
|
| tema yapma programı arıyorum | gizli.ajan_sx1 | 13 | 3,930 |
06-09-2008 11:04 PM Last Post: gizli.ajan_sx1 |
|