Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HARDİSKİ GÖRMÜYOR LÜTFEN YARDIM
08-28-2006, 06:52 PM
HARDİSKİ GÖRMÜYOR LÜTFEN YARDIM
herkese selam.

Arkadaşlar benim pc de bi sorun var.Harddisk dahil bütün parçalar sağlam.
Bu bilgisayar hardiski görmedi.Bende diğer pc ye alıp onda windowsu yükledim.tekrar benim pc ye taktım.İlk açılan siyah ekranın sonuna gelince
DISK BOOT FAILURE.LÜTFEN SYSTEM DISKINI TAKIN ENTERA BASIN DİYOR.YAPIYOR VE BASIYORUM WİNDOWSU YÜKLEMEYE BAŞLIYOR.AMA
MAVİ EKRANDA İKEN YİNE ERROR 7 HATASI VERİYOR.2 GÜN ÖNCE BİR ARKADAŞIM GELDİ BOOT AYARLARINA GİRİP İLK SEÇENEĞE GİRDİ VE ORADAKİ 4 ŞIKKIDA AUTO YAPTI.SONRA BİLGİSAYAR AÇILDI.VE ŞUAN TEKRAR AYNI SORUN VAR.BOOTA GİRDİM 4 SEÇENEK YİNE AUTODA BENDE BOOTDAN LOAD BOOT SETUP I TIKLADIM YES YAPTIM.

Ya kafanızı allak bullak ettim ama ne yapayım çok çaresizim.Lütfen yardım edin.Acaba diyorum 4 seçeneği auto yapıp başka birşey dahamı yapmalıyım?Lütfen okuyup geçmeyin ve yardım edin.

Kalın Sağlıcakla
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-28-2006, 07:51 PM
RE: HARDİSKİ GÖRMÜYOR LÜTFEN YARDIM
Tam hata kodu "Error 7" midir ? Eğer eksikse tam hata kodunu yazarmısın

muhtemelen Harddiskin bir bölümünde bad sector var. Diğer bilgisayar tanıyor ve sorunsuz çalıştırıyor diyorsun. Onda bir "defragment -> analyze" taraması yaparmısın windowsdan. Defragment için onay verecek mi bakalım

Sonrasında Master Boot Record'u sıfırlamak için "fixmbr" kullan. Windows XP Kurtarma Konsolu'nda FIXMBR komutunu kullanarak ana önyükleme kaydını onarın.

Fixmbr hakkında daha fazla bilgi http://support.microsoft.com/default.asp...r%3B314503

Sürekli Bilgi İçeriğiniz -> Teknoloji Magazin

I'll never look back, I've got no regrets 'Cause time doesn't wait for me, I choose to go my own way
Visit this user's website Find all posts by this user
09-19-2006, 03:46 AM
değerli arkadaşımın dediği gibi bad sector olası bir problem ama bnm kanımca önce daha basit data kablolarını ve jumperları kontrol etmeni tavsiye ederim bu kadar derinlere girmeden önce.. =) ..teşekkürler

-Zor başarılır, İmkansız sadece Biraz Zaman alır...
-Bir çok kez ben ''şimdi''den söz ederken, bu şimdi sizin için çok daha ileri bir tarihte yaşanacaktır...
               FİNALLER BİTTİİİ..! ARTIK TAM GAZ.!
10-11-2006, 02:19 AM
badsector sorun değilde jumperleri kontrol et birde hardiski taktığın kabloyu değiştir derim bu gibi hatalar kablodan veya anakartaki soketten kaynalana biliyor saygılar.........

THE KING OF FİGHTERS 97 BOSSS
                                       OROCHİ
                                DARKNESS LORD
10-31-2006, 06:00 PM
şimdi sen o hddye başka bir pcde xp kurdum diyorsun o kurduğun pcdeki özelliklere göre kuruldu.

oyüzden kendi pc inde tekrar format atman gerekir iyibir kullanım için

ilk önce hdd ni görüp görmediğini kontrol et biostan )bilmiyorsan açılışta delete bas bios gelir (
sonraki adımları mantiken çözersin zaten görmüyorsa görmesini sağlamak için .
02-05-2008, 05:45 PM
disket var kardeşim. önce onu çıkar sonra bilgisayarını açSmile

İSTİKLAL MARŞI İŞTE BÖYLE OKUNUR..
http://www.thehealthnews.org/video/06/06..._SUGRA.swf
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Sad Hoparlör Sorunum Lütfen Yardım Edin Müzik Dİnliemiorm ahmt_buraq 5 746 11-20-2007 08:08 PM
Last Post: ahmt_buraq
  CPU SOĞUTUCU YARDIM faruk19 11 1,061 11-01-2007 12:34 AM
Last Post: justme
  KASA MODİFİYE (FEEL HURRİCANELL 2) YARDIM ÖZELLİKLE IŞIKLANDIRMA ReBeL_BoY-54 2 2,091 05-12-2007 09:11 PM
Last Post: onuretikan

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication