Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SX1 pil
03-03-2008, 01:53 PM
SX1 pil
merhaba,

sx1'imin pili sizlere ömür, yarım günde bitiyor, yeni pil almak istiyorum , nerden ne kadara alabilirim ? birde orjinal / yan sanayi arasında fark var mı ? patlama vs. yapar mı Smile

tişkür
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-03-2008, 02:36 PM
RE: SX1 pil
yan sanayii pi lalırsan göstergede problem yaşarsın, pil full dolu gösterirken birden bir bitebilir!.. sen önce şunu yap:
senin orjinal pili bir kağıt peçeteye sar,sonra da naylon bir poşete... daha sonra bunu buzluğa at, orada 24 saat kalsın. çıkar ve oda sıcaklığında beklet (ısıtma) 3-5 saat sonra kendine gelir zaten, en sonda da tak tele çalıştır, bak bakalım senin o ölü dediğin pil neler yapıyor!? Wink

╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗
Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware yüklü 32 mb Flashlı Sx1 sahibi
╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝

03-03-2008, 04:07 PM
Abi hayranlıkla okudm o ne teknik öleSmile nasıl keşfettin merak ettim doğrusuBig Grin
03-03-2008, 04:40 PM
ny_west15 Wrote:Abi hayranlıkla okudm o ne teknik öleSmile nasıl keşfettin merak ettim doğrusuBig Grin

tecrübe Wink Laugh

╔.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╗
╚.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.-·'·-.,.-.,.╝

03-03-2008, 05:39 PM
Waaaooouuuvvv Smile

>> Herhangi Birşeyin Sahipliği Akıl' da Başlar. <<
Visit this user's website Find all posts by this user
03-03-2008, 07:14 PM
yan sanayi piller anaboardda uem'e zarar veriyor baylar...elimde bu dertten muzdarip bi sx1 var...telefonunuz adam gibi şarj olmaz,olsa da 5 dk içinde biter,boşken dolu,doluyken boş gösterebilir..orjinal batarya en iyisi ama işte bulmak zorRolleyes

Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones
Visit this user's website Find all posts by this user
03-03-2008, 11:08 PM (This post was last modified: 03-03-2008 11:10 PM by gizli.ajan_sx1.)
evet arkadaşların dediklerine katılarak yineleyebilirim...
yan sanayi batarya kullanıldığı zaman hergün şarj etmen lazım çünkü bataryanın ne zaman biteceğini anlayamıyorsun sürekli dolu gösteriyor..yarıyolda kalmaman için hergün doldurman lazım yanı uzun lafın kısası sx1 için ideal olanı orjinal batarya ki bunuda bulmak zor..
Edit:bazı servislerde vardır ama 2. el sx1 fiyatına..yani bi sx1 alırsın belki üstüne 3-5 daha eklersin ama parça yedeğin olurWink

Nokia 5700 XpressMusic
03-13-2008, 02:26 PM
selam tekrar,

bahsettiğiniz şekilde pili 24 saat süreyle plastik poşetin içinde buzluğa koyup çıkardıktan sonra 4-5 saat oda sıcaklığında ısınması bekledim ve akabinde şarj ettim ancak birşey değişmedi ?

bir arkadaşım soğukken hemen şarj etmen gerekirdi dedi ?!??!

atladığım bir husus var mı?

teşekkürler
03-13-2008, 02:58 PM
sa_1709 Wrote:selam tekrar,

bahsettiğiniz şekilde pili 24 saat süreyle plastik poşetin içinde buzluğa koyup çıkardıktan sonra 4-5 saat oda sıcaklığında ısınması bekledim ve akabinde şarj ettim ancak birşey değişmedi ?

bir arkadaşım soğukken hemen şarj etmen gerekirdi dedi ?!??!

atladığım bir husus var mı?

teşekkürler

bu dediğim mesele her pilde işe yaramayabiliyor tabii, bir kere pilde fiziksel bir problem olmaması lazım; bende yaramıştı... ayreten pili buzdolabına koymadan önce tamamen deşarj olduğuna emin ol ve bir daha dene, olmazsa artık yapacak birşeyin kalmadı demektir, yeni bir orjinal pil bulmalısın...

03-13-2008, 03:14 PM
hımm tamam, o zaman dolaptan çıkar çıkarmaz şarj etmenin bir esprisi yok ?
03-13-2008, 04:01 PM
sa_1709 Wrote:hımm tamam, o zaman dolaptan çıkar çıkarmaz şarj etmenin bir esprisi yok ?

evet, yok...

03-13-2008, 04:24 PM
teşekkürler Smile

işin açıkcası SX1'den vazgeçmek istemiyorum , beni en az 1-2 yıl daha götürür (yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum) eğer çözmezse orjinal pil nerden bulurum ?
03-13-2008, 05:41 PM
sa_1709 Wrote:teşekkürler Smile

işin açıkcası SX1'den vazgeçmek istemiyorum , beni en az 1-2 yıl daha götürür (yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum) eğer çözmezse orjinal pil nerden bulurum ?
forumun "satıyorum" kısmında vardı...

03-14-2008, 05:25 PM
bende var adet
orjinal sx1 batarya 20 ytl tenesi topyan 3 ünü 50 ye verebiilirm
03-17-2008, 11:59 AM
buzdolabına atman için öncelikle pilin iyice bitik olması lazım daha sonra dolaptan çıkınca full şarj edip tekrar dolaba koyman lazım.. .öyle yapınca daha iyi neticeler alabilirsin...
12-09-2008, 02:51 PM
arkadasım tanesı yırmı tl cok dıyorsun toptan satısın bı anlamı yok zaten elındekı bataryalar bekleye bekleye olur madem bı hayır yapıcan daha ucuza bırak da herkes sebeplensın yoksa adam 12 tl verıp 750-800-850 mAh lık neopower marka bır yan sanayı alır dıger yan sanayılerden daha ıyıdır gosterge problemı yok uzun sure sarjı gıdıyo zaten elındekıler senın ıkıncı el on lırdan fazla etmez yanı(bu arada batarya ıhtıyacı olan arkadaslar ıpucunu almıstır herhalde)
12-12-2008, 04:09 PM
Biraz bu işlerden alıyorsanız ve eliniz de yatkınsa bunu deneyebilirsiniz... Wink

http://forum.teknomag.com/thread-3917.html

Sx1 --> EFSANE CİHAZ(Telefon bile diyemiyorum!!!!...)

* SX1_CARBON-Black / B100 / 32 MB Flash
* 2 GB Hafıza Kartı
* Sx1_DaNGeR-TURKİYE-RETAİL-uk-el-tr_15_05

* SX1_Silver_Black / B124 / 32 MB Flash
* 512 MB Hafıza Kartı
* Sx1_DaNGeR-TURKİYE-RETAİL-uk-el-tr_15_05

* NOT: Sx1_Kardeşliği_Gibisi_Yok!!!...
Post Reply 

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication