Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YAZILIM GELİŞTİRME PLATFORMU
04-15-2005, 01:00 PM

Arkadaşlar son kullanıcı olmanın ötesinde yazılımla uğraşan arkadaşları bir araya toplamak amacıyla yeni topiğimizi açmış bulunuyoruz.

Firmware, Symbian, Java, SW gibi yazılımları buradan tartışarak neler yapabileceğimizi konuşabiliriz. Böylece diğer topiclerdeki yersiz SW sorularını da buraya taşımış oluruz. Hassasiyetiniz ve emekleriniz için şimdiden teşekkürler...

Siemens Hardware ve Software Destek...
TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img]
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-15-2005, 01:03 PM

bu konu çok ii oldu.bi bakalım kimler war bu işlerle uğraşabilecek.bi araya gelip çok ii şeyler yapabiliriz.

<span style='color:purple'>G@L@T@S@R@Y - turkish rap
http://www.sxone.tr.cx ( Sadece Sx1 - benim site) - http://www.kedinet.com ( Sx1 - benim site ) - http://www.teknomag.com(Sx1ciler bu forumda)</span>
Find all posts by this user
04-15-2005, 02:28 PM

Ya üstadlar bu konuyla ilgili birşey sorucam.
Telefon işletim sistemli olduğu için belki olabilir.
Benim iki hattım var. Ve ikisinide açık tutmak zorundayım.
İki hattı birden çalıştırmak mümkün değil mi telefonda.
Evet mümkün değil diyebilirsiniz ama bunu programlama imkanı olmaz mı?

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>SX1 - 512 Mb.</span>
04-15-2005, 02:35 PM

Quote:Originally posted by cobra060@Apr 15 2005, 01:28 PM
Ya üstadlar bu konuyla ilgili birşey sorucam.
Telefon işletim sistemli olduğu için belki olabilir.
Benim iki hattım var. Ve ikisinide açık tutmak zorundayım.
İki hattı birden çalıştırmak mümkün değil mi telefonda.
Evet mümkün değil diyebilirsiniz ama bunu programlama imkanı olmaz mı?

İki simkartı bir arada kullanabileceğin bazı uygulamalar mevcut. Ama iyi araştırıp doğru yerde yaptırmak lazım. Telefona bir hasar vermemesi amacıyla...

Örneğin Nokia'larda yaygın olarak kullanılan bir aparat var. Aparat sayesinde 2 simkart aynı anda kullanılasbiliyor. Yabancı sitelerde Siemens'in bazı modelleri için de mevcut olduğu gözüme ilişmişti. Ama SX1 ile ilgili henüz rastlayamadım...

TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img]
04-15-2005, 02:41 PM

Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 15 2005, 01:35 PM
İki simkartı bir arada kullanabileceğin bazı uygulamalar mevcut. Ama iyi araştırıp doğru yerde yaptırmak lazım. Telefona bir hasar vermemesi amacıyla...

Örneğin Nokia'larda yaygın olarak kullanılan bir aparat var. Aparat sayesinde 2 simkart aynı anda kullanılasbiliyor. Yabancı sitelerde Siemens'in bazı modelleri için de mevcut olduğu gözüme ilişmişti. Ama SX1 ile ilgili henüz rastlayamadım...

sağol siemensmania.
Ben söylediğin aparatı kullandım. Ama o iki kartı telefonda taşımaya ve birini kapatıp diğerine geçmeye yarıyor.
Benim sormak istediğim ikisinide aynı anda çalıştırabilmek, mesela ekranda logo olarak turkcell ve avea yazamaz mı? turkcell den arandığın zaman altta turkcell diye bir yazı çıksa ve nerden arandığını bilsen. Böyle birşey olamaz mı?

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>SX1 - 512 Mb.</span>
04-15-2005, 06:07 PM

Quote:Originally posted by cobra060@Apr 15 2005, 12:41 PM
sağol siemensmania.
Ben söylediğin aparatı kullandım. Ama o iki kartı telefonda taşımaya ve birini kapatıp diğerine geçmeye yarıyor.
Benim sormak istediğim ikisinide aynı anda çalıştırabilmek, mesela ekranda logo olarak turkcell ve avea yazamaz mı? turkcell den arandığın zaman altta turkcell diye bir yazı çıksa ve nerden arandığını bilsen. Böyle birşey olamaz mı?

Hayır dostum malesef mümkün değil bu işlem şu anda, Bundan 1 ay kadar önce bir firma çıktı ve 4 sim karta kadar aynı anda cihazda açık tutulabileceğini açıkladı ve 50 € karşılığında bunu yaparız dediler.. Ama sonuçda malesef bu firma dolandırıcı çıktı ve bizde dahil bir çok kişiyi dolandırdılar..
04-15-2005, 08:31 PM

Buraya kendi hazırladığımız yada başka sitelerden bulduğum sx1 firmware patchlerini atabiliriz.Öylemi.Eğer öyleyse ben de bir kaç yama var onları paylaşmak isterim
04-15-2005, 09:08 PM

Biri beni mi çagırdı,Yav sabahtan beri kulagım çınlayii....Sanki birileri yazılım yazılım diye sesleniyo... Shades

SX1_GREECE_TURKEY-RETAIL-uk-el-tr_16_0001 YAKINDA SİNEMALARDA PARDON SX1'LERİNİZDE::::
SX1_NURANI-TURKEY-RETAIL-uk-el-tr_15_0001 Wink
04-15-2005, 10:35 PM

Siemens mania burda ne demek istiyor galiba contrastla ilgili bir çalışma....Herhal....

sx1 repair
Repairing SX1
This is what you have to do if you have bad flashing phone (power down, empty battery, etc)

Flashing in COM data cable (x55) - Winswup update

Set program parameters as follow:
MANUAL SWITCH
115200 BAUD

Info on file combination:

EGOLD
CORE - YES
BOOT - NOT ACTIVE

OMAP
ALL PARAMETeR - OFF

Connect your SX1 via data cable to PC and then clcik START
You'll receive this message: CONNECT BOOTBOX
Press OK

Now start your SX1 in Swup mode by pressing joystick down and pressing phone red button (ON/OFF)

When this is done, you have to flash your phone with SX1 firmware. Use only orginal SX1 USB cable, and set all paremeter in EGOLD.

This is it.
NOw your SX1 should work again...

SX1_GREECE_TURKEY-RETAIL-uk-el-tr_16_0001 YAKINDA SİNEMALARDA PARDON SX1'LERİNİZDE::::
04-16-2005, 05:01 PM

skin desteğini sanırım bizden önce ruslar yapacak heralde..
yapsınlarda lazımdeğil..

sendox fulflash neden bulunamıyorki simensmania
04-17-2005, 01:49 PM

Quote:Originally posted by nurani@Apr 15 2005, 09:35 PM
Siemens mania burda ne demek istiyor galiba contrastla ilgili bir çalışma....Herhal....

sx1 repair
Repairing SX1
This is what you have to do if you have bad flashing phone (power down, empty battery, etc)

Flashing in COM data cable (x55) - Winswup update

Set program parameters as follow:
MANUAL SWITCH
115200 BAUD

Info on file combination:

EGOLD
CORE - YES
BOOT - NOT ACTIVE

OMAP
ALL PARAMETeR - OFF

Connect your SX1 via data cable to PC and then clcik START
You'll receive this message: CONNECT BOOTBOX
Press OK

Now start your SX1 in Swup mode by pressing joystick down and pressing phone red button (ON/OFF)

When this is done, you have to flash your phone with SX1 firmware. Use only orginal SX1 USB cable, and set all paremeter in EGOLD.

This is it.
NOw your SX1 should work again...

ARKADAŞLAR BURADA ANLATILAN YAZILIMI ZARAR GÖRMÜŞ BİR SX1'İN S55 SERİSİ COM KABLO İLE FULL FLASH ATILARAK KALDIRILMASI. KEŞKE UMUTLANDIĞINIZ GİBİ SKİN DESTEĞİ YA DA CONTRAST OLSAYDI AMA MAALESEF BU SX1 ÇIKTIĞINDAN VE BİZİM SIEMENSTECH İLE SVN 16'YI YÜKLEYİP CİHAZI GÖÇERTTİKTEN SONRA EN AZ BİN 500 KERE UYGULADIĞIMIZ BİR METOD :blush:

04-17-2005, 01:51 PM

Quote:Originally posted by gokmenmani@Apr 16 2005, 04:01 PM
skin desteğini sanırım bizden önce ruslar yapacak heralde..
yapsınlarda lazımdeğil..

sendox fulflash neden bulunamıyorki simensmania

BİZ YA DA BİRİLERİ KİMİN YAPTIĞI ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL. SENDO FULL FLASHI MAALESEF BULUNAMIYOR BENİM DIŞIMDA ÇOK ARKADAŞ ARADI. BİR YERLERDEN SENDO BULUP FLASHINI OKUTMAKTAN BAŞKA ÇARE KALMADI.
ÖTE YANDAN YUKARIDA DEDİĞİM GİBİ MAALESEF BU BİR TAMİR PROGRAMI REPAIR TAMİR ANLAMINA GELİYOR...

04-17-2005, 05:21 PM

SİEMENSMANİAYA; VE diger yazılımcılara;

Bilindiği gibi sx1de lensen ve photoacute vb. kamera yazılımları sorunlu lenkler karışmış görüntü veriyor.fakat cekim yaptıgımızda görüntü veya resim düzgünlesiyordu..
bu sorunun neden kaynaklandıgını arastırıyordum..
sizle paylasmak istedim

yine bu sorunun benzerini yapan photo rite yazılımı ilk basta güzel görüntü veriyor fakat zoom ayarını programdan 2x e getirince görüntü diger programlardaki gibi bozuluyor..
acaba siemensiz 2x 4x vb. zoom ayarları yazılımdan nokiadakilerden farklımı yapılmış gibi seyler düsünmeye basladım..

simensmania sen zoom ayarlarını kurcalayabiliyordum..
bu ayarları nokia ile esitleyebilirsen kamera programlarındaki uyumsuzluklar cozulur diye düsünüyorumm..
rkadaslar yorumlarınızı bekliyorum...
04-17-2005, 07:36 PM

[quote:8fafa293f0="gokmenmani,Apr 17 2005, 04:21 PM"]
SİEMENSMANİAYA; VE diger yazılımcılara;

Bilindiği gibi sx1de lensen ve photoacute vb. kamera yazılımları sorunlu lenkler karışmış görüntü veriyor.fakat cekim yaptıgımızda görüntü veya resim düzgünlesiyordu..
bu sorunun neden kaynaklandıgını arastırıyordum..
sizle paylasmak istedim

yine bu sorunun benzerini yapan photo rite yazılımı ilk basta güzel görüntü veriyor fakat zoom ayarını programdan 2x e getirince görüntü diger programlardaki gibi bozuluyor..
acaba siemensiz 2x 4x vb. zoom ayarları yazılımdan nokiadakilerden farklımı yapılmış gibi seyler düsünmeye basladım..

simensmania sen zoom ayarlarını kurcalayabiliyordum..
bu ayarları nokia ile esitleyebilirsen kamera programlarındaki uyumsuzluklar cozulur diye düsünüyorumm..
rkadaslar yorumlarınızı bekliyorum...

Konuya açıklık getirecek olursak. Symbian 6.1 ile 7.0'ın karşılaştırmasını yapmak çok güç. Her ne kadar üst bir versiyon gibi gözüksede burada bilinmesi gereken nokta. Symbian OS'lar cihaza göre yazılıyor. Bu nedenle ne bileyim W98 ile WinXP karşılaştırmak gibi birşey değil. W98 yüklü bir bilgisayara donanımı kaldırabiliyorsa WinXP yüklenebilir. Ama desteklemiyorsa yüklenemez. Nokia'ların sadece yazılımları farklı değil kullanılan kamera da farklı, kameranın ccd sensoru da farklı yani sadece yazılımla kazandırılabilecek bir özellik değil bu.

Ayarları nokianın kine çekmek doğru değil.

04-18-2005, 01:12 AM

@SiemensMania affına sığınarak bir düzeltme yapayım bahsettiğin makinelerin hiçbirinin CCD'si yok, hepsi daha hafif, daha az güç harcayan, daha ucuz CMOS'lar barındırıyor. CCD kullanan bildiğim tek marka Pantech.

Serie: B100 SX1_CMERT-TURKIYE-RETAIL-uk-el-tr_15_UP_4_PLUS + Twinmos 512MB RS-MMC
Std-Map/SW: 1/15 D-Map/Prov: 1/1
04-18-2005, 11:15 AM

Quote:Originally posted by luxaeterna@Apr 18 2005, 12:12 AM
@SiemensMania affına sığınarak bir düzeltme yapayım bahsettiğin makinelerin hiçbirinin CCD'si yok, hepsi daha hafif, daha az güç harcayan, daha ucuz CMOS'lar barındırıyor. CCD kullanan bildiğim tek marka Pantech.

Doğru CMOS kullanıyorlar. Ama sonuçta CMOS'lar da işlev olarak bir nevi CCD

04-18-2005, 05:55 PM

Selam arkadaşlar,
Dh'de de sormuştum ancak sonuç çıkmamıştı.
Siemensin sitesinden Siemens Mobility Toolkit for Symbian OS and Series 60 v. 12.2077.06' ı indirip kurdum.Bana JRE 1.3.1 eksik olduğundan çalışmam dedi.ben de javanın sitesinden j2re-1_3_1_01-win-i.exe yi indirp kurdum.Yine sonuç yok.PATH tanımları ile ilgili olduğunu biryerlerde okumuştum ancak ne kullanıcı ne de sistem değişkenleri altında path tanımlaması fayda etmedi.ben bunları araştırırken javanın yeni versiyonu çıktı.eskisini uninstall edip yenisini kurdum yine hava.
j2me_wireless_toolkit-2_2-windows.exe
j2sdk-1_4_2_07-windows-i586-p.exe
diğer kurmaya çalıştığım dosyalar.olmadı makinama format atıp aynı süreci tekrar ettim.
Xp makina da da denedim , sonuç yok.
Çözümü bilen var mıdır yoksa sıyırdığım balataları eskiciye verip naylon leğen mi alayım???
Smile
04-18-2005, 08:36 PM

Arkadaşlar SVN: 16 çalışmalarımızdan screenshoot koyuyoruz. Nihayet XBI formatından Winswup'a dönüştürdük. Lütfen tamamlayana kadar bizi sıkıştırmayın.

04-18-2005, 08:40 PM

Arkadaşlar SVN: 16 çalışmalarımızdan screenshoot koyuyoruz. Nihayet XBI formatından Winswup'a dönüştürdük. Lütfen tamamlayana kadar bizi sıkıştırmayın. Nono
04-18-2005, 08:42 PM

Şimdi bu Fw16nın 15ten farkı ne olcak? Bide bu mp3leri melodi olarak koyma şansımız war mı prog ile?

Siemens SX1 + 1 gb Stormax + Sürekli değişen FW...
04-19-2005, 09:52 PM

hasan kardeşim sanırım duyduğuma göre bu FW16 da 6600 daki gibi tema desteği yani .sis olan temları direk oyun ws kurar gibi kuracağız.. sanırım bide ses patch i warmış tam bilmiorum ama.. KAAN abimis gelince sana detaylı olarak açıklayacaktır... =)
04-20-2005, 11:31 AM

Quote:Originally posted by gkoylu2005@Apr 19 2005, 08:52 PM
hasan kardeşim sanırım duyduğuma göre bu FW16 da 6600 daki gibi tema desteği yani .sis olan temları direk oyun ws kurar gibi kuracağız.. sanırım bide ses patch i warmış tam bilmiorum ama.. KAAN abimis gelince sana detaylı olarak açıklayacaktır... =)

Evet doğru temaları *.sis olarak yükleyeceksiniz bir aksilik olmassa. Proje ile ilgili bütün detayları vermek istemiyorum. Ama mevcut tema uygulamalarını http://www.sendo.com'da bulabilirsiniz. 6600 temaları yine uymayacak.

Ses patchi ve contrast patchi var. 8x zoom

04-20-2005, 06:23 PM

İyi iyi elinize saglık ama nıçın nıçın 6600 temaları olmayacak.... :w00t2:

04-20-2005, 08:38 PM

Quote:Originally posted by nurani@Apr 20 2005, 05:23 PM
İyi iyi elinize saglık ama nıçın nıçın 6600 temaları olmayacak.... :w00t2:

Çünkü 1. biz anti-nokiacıyız...
2. 6600 temalarıyla neden telefonumuzu küçük düşürelim
3. SX1'in içindeki Nokia Klasörlerini SX1 yaptık (temizledik yani)
4. SendoX'in temaları daha kaliteli.
5. 6600 Symbian 7.0 kullanıyor. SX1 Symbian 6.1, SendoX Symbian 6.1
6. 6600'ın series60skinsupport'u SX1'de çalışmıyor!!!

04-20-2005, 08:57 PM

Quote:Originally posted by SiemensMania@Apr 20 2005, 06:38 PM
Çünkü 1. biz anti-nokiacıyız...
2. 6600 temalarıyla neden telefonumuzu küçük düşürelim
3. SX1'in içindeki Nokia Klasörlerini SX1 yaptık (temizledik yani)
4. SendoX'in temaları daha kaliteli.
5. 6600 Symbian 7.0 kullanıyor. SX1 Symbian 6.1, SendoX Symbian 6.1
6. 6600'ın series60skinsupport'u SX1'de çalışmıyor!!!

HEhehee işte tam beklediğim cevap Big Grin
Post Reply 

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication