Thread Closed 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modifiye Windows Bootable Cd'nizi Oluşturmak [Adım Adım]
07-11-2006, 11:53 AM (This post was last modified: 07-11-2006 01:25 PM by Sonic.)
Modifiye Windows Bootable Cd'nizi Oluşturmak [Adım Adım]
Öncelikle bu işlemde kullanacağımız programı tanıtalım.

nLite Windows açılış Cdsi oluşturmak için bir program. Ancak yaptığı sadece bunla bitmiyor. Windows kurulurken Media Player, Msn Messenger gibi uygulamaların "default" olarak kurulmasını istemiyorsanız bunları engelleyebiliyor. teknomag.com Ve format attıktan sonra sürekli Windows güncellemelerini yapmaktan sıkıldıysanız oluşturacağınız Windows Bootable Cd'nin içine bunlarıda atıyoruz ve kurulurken hepsi beraberinde geliyor.

Program boyutuyla özelliklerini karşılaştırdığımızda çok başarılı gözüküyor Smile

nLite Download: http://nuhi.olmik.net/new/nlite1.0fi.exe

Program için gerekenler:

32 veya 64 bit version Windows. Windows 9x desteği yok.

.NET Framework 2.0 yüklü olması gerekiyor. Eğer sizde yüklü değilse programın akıllı install aşamasında bu soruluyor ve teknomag.comyapıyorsunuz.

.jpg  before3.jpg (Size: 46.48 KB / Downloads: 17) (.NET Framework 2.0 kurulumu bittikten sonra görmeniz gereken ekran görüntüsü)

Ve tabiki son olarak orijinal Windows CD'niz.

Şimdi gelelim hazırlık aşamasına:

1- Öncelikle sabit diskiniz üzerinde bir klasör oluşturun ve Windows kaynak dosyalarını Cd'den buraya aktarın. Bu aşama için tek gereken boş disk yeri Smile teknomag.com

2- Cd üzerinde ki bütün içeriği bu klasörü atın

3- nLite programını başlatın. . .

Kullanacağınız dili seçin ve devam tuşuna basarak ilerleyin

.jpg  a1.jpg (Size: 40.63 KB / Downloads: 21)

Browse yapıp az önce oluşturduğumuz ve Win dosyalarını kopyaladığımız klasörü seçiyoruz

.jpg  a2.jpg (Size: 30.63 KB / Downloads: 9)
.jpg  a3.jpg (Size: 15.88 KB / Downloads: 11)

nLite Windows bilgisilerini alıyor

.jpg  a4.jpg (Size: 40.07 KB / Downloads: 15)

Şu ana kadar yaptığınız ayarları sonradan kullanmak için kaydedebilir veya bundan önce yaptığınız ayarları yükleyebilirsiniz

.jpg  a5.jpg (Size: 31.53 KB / Downloads: 11)

Bu ekranda nLite programının bizim için ne yapmasını istediğimiz seçenekler mevcut. teknomag.comEkran görüntüsünden de görüldüğü gibi birçok detaylı seçenek var.
Örneğimizde özelliklerin hepsi seçili ancak siz isteğinize göre özelleştirebilirsiniz...

.jpg  a6.jpg (Size: 43.13 KB / Downloads: 26)

Oluşturacağımız Win Cdsine "Service Pack" eklemek için, işletim sisteminize uygun paketi indirin ve sabit diskinizde belirli bir yere kaydedin.

.jpg  a7.jpg (Size: 36.72 KB / Downloads: 14)

nLite'ın sorduğu soruyu şimdi cevaplayabiliriz.teknomag.com "Select the Service Pack for integration" denilen kısma "Select" yapınca karşınıza gelecek pencere

.jpg  a8.jpg (Size: 24.63 KB / Downloads: 32)

nLite seçeceğiniz .exe dosyasını otomatik olarak tanıyacak ve gerekli işlemleri yapacak

.jpg  a8.jpg (Size: 24.63 KB / Downloads: 32)

Bu pencerede ise Service Pack harici "hotfixes" ve "update patches" diye adlandırılan daha küçük yamaları ekleyebiliyoruz. teknomag.comKolaylık için bir klasör oluşturun ve bütün yamaları/güncellemeleri burada toplayın. Eğer Internet Explorer kullanıyorsanız "Windows Update" yaptığınızda çıkacak dosyaların adını alın ve Microsoft'un web sitesinde dosya halini arayın. Çünkü bu şekilde nLite'a ekleyebiliyoruz.teknomag.com

.jpg  a9.jpg (Size: 30.23 KB / Downloads: 12)

Mozilla Firefox veya diğer tarayıcıları kullananlar için alternatif Windows Update metodu http://windowsupdate.62nds.com/ teknomag.com

Sürekli Bilgi İçeriğiniz -> Teknoloji Magazin

I'll never look back, I've got no regrets 'Cause time doesn't wait for me, I choose to go my own way
Visit this user's website Find all posts by this user
07-11-2006, 12:56 PM (This post was last modified: 07-11-2006 01:22 PM by Sonic.)
devam...
güncelleme dosyalarınızı ekledikten sonra karşınıza şekildeki gibi bir görüntü gelecek. Eğer güncelleme dosyaları oluşturduğumuz işletim sistemi ile uyumsuzsa nLite bunları ayıklıyor. teknomag.com

.jpg  b1.jpg (Size: 111.48 KB / Downloads: 12)

Sıradaki güzel özellik ise Windows kurulumuyla gelmeyen sürücülerin eklenmesi. teknomagHer Windows kurulumunda aygıtlarını tanıtmak için uğraşanlara büyük kolaylık.

.jpg  b2.jpg (Size: 27.22 KB / Downloads: 8)

"Insert" tuşuyla sürücülerimizi ekliyoruz. teknomag
Dosyaların sürücü dosyası olması gerekiyor yani .inf uzantılı. Benim sürücüm .exe uzantılı diyorsanız bu dosyayı Winrar veya Winzip gibi bir programla açın ve içindeki .inf dosyalarını çekin.

.jpg  b3.jpg (Size: 24.22 KB / Downloads: 6)

Sürücüleri ekledikten sonra karşımıza gelen ekran

.jpg  b4.jpg (Size: 36.18 KB / Downloads: 8)

"Next" tuşuna basarak diğer bölüme geçtiğimizde, "Compatibility" ekranı karşımıza gelecek. teknomag.comBurada işletim sistemini hangi özellikleriyle kullanacağımızı itinayla seçmeliyiz. Bu adım bir sonraki adımın geri dönüşümlü koruması. teknomag
Çünkü bizi "Remove Component" adımında yanlış bileşenleri kaldırmamızdan alıkoyuyor.

.jpg  b5.jpg (Size: 22.82 KB / Downloads: 8)

Ve sıra geldi "Remove Components" bölümüne. Windows'un bizlere sormadan kurduğu bileşenleri kaldırabiliyoruz. teknomag
Örnek Media Player veya Msn Messenger. Seçtiğiniz bileşen yüklenmeyecek. Bu aşamada ne yaptığınızda emin olun!teknomag

.jpg  b6.jpg (Size: 61.17 KB / Downloads: 9)

"Advanced" tuşu ile ek bileşen ekleyebilir veya silebilirsiniz. teknomag.com
Bu aşamada ne yapacağınızı bilmiyorsanız devam diyerek geçin.

.jpg  b7.jpg (Size: 55.66 KB / Downloads: 7)

I'll never look back, I've got no regrets 'Cause time doesn't wait for me, I choose to go my own way
07-11-2006, 01:18 PM
RE: Kendi Modifiye Windows Bootable Cd'nizi oluşturmak [Adım Adım]
Yeni bölümümüz "Unattended Setup". Burada Windows kurulumu sırasında sorulan rutin bilgileri giriyoruz. Cd key, Ağ Bilgisi, Zaman Dilimi. Eğer doğru ayarlanırsa kurulumu oldukça hızlandırıyor. teknomag.com(isteğe bağlı)

.jpg  c1.jpg (Size: 30.53 KB / Downloads: 7)

Seklemerde dolaşarak gerekli ayarları girin (isteğe bağlı)

.jpg  c2.jpg (Size: 46.82 KB / Downloads: 5)

"Options" sayfası gelişmiş ayarlamalar yapmak isteyenler için. 'Services' özelliğinden Windows çalışırken arka planda hangi servislerin çalışacağını belirleyebiliyorsunuz. Dikkat edin buradaki bazı servisler Windows'un çalışması için gerekli. teknomag.comBurada bir hata yaparsanız, default değerleri Windows kurulumundan sonra "Başlat -> Çalıştır -> Services.msc" yaparak geri kazanabiliyoruz.

.jpg  c3.jpg (Size: 49.55 KB / Downloads: 7)

"Patches" sayfasında genellikle kullanılan klasik ve tavsiye edilen yamaları seçebilirsiniz. (isteğe bağlı)

.jpg  c4.jpg (Size: 56.29 KB / Downloads: 7)

İlave modifiye seçenekler isteyenler için bir bölüm. Windows görünümüyle ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. teknomag.com(Ne yaptığınızı bilmiyorsanız hiç ellemeyin)

.jpg  c5.jpg (Size: 33.64 KB / Downloads: 6)

Bütün ayarlamarı yaptıysanız "Next" tuşuna basarak devam edin

.jpg  c6.jpg (Size: 30.55 KB / Downloads: 4)

Onay için nLite tekrar soruyor... Son Kararın mı ? "Yes" diyerek devam edin

.jpg  c7.jpg (Size: 28.62 KB / Downloads: 5)

nLite işleme başlıyor... İşlemin süresi sisteminizin hızına ve seçtiğiniz ayarlara bağlı olarak değişiyor.
"Next" tuşuna basarak CDmizi yakacağımız ISO uyumlu dosyamızı alıyoruz. Bu dosyayı Nero veya Alcohol %120 gibi bir programla "Burn Image" seçeneğinden yakıyoruz.teknomag.com

.jpg  d1.jpg (Size: 45.41 KB / Downloads: 8)

ISO dosyasını nereye atacağını seçiyoruz

.jpg  d2.jpg (Size: 44.89 KB / Downloads: 11)
.jpg  d3.jpg (Size: 42.07 KB / Downloads: 10)

Artık Modifiye bir Bootable Windows kuruluma sahipsiniz. ISO dosyanızı CD yakma programınızla yakarak kuruluma başlayabilirsiniz. teknomag.com

Not: Bu yazı İngilizce dokümanlarından çevrilerek derlenmiştir.
Teknoloji Magazin

Thread Closed 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Wink Windows XP Service Pack 3 Türkçe (direkt link) cmert 7 1,197 09-04-2008 03:27 PM
Last Post: erkahan
  Windows pencerelerinize NEON gölge Julia 7 988 04-29-2008 09:39 AM
Last Post: Julia
  Windows Wista SP1 yayınlandı volki-ceza 17 1,323 04-23-2008 08:57 PM
Last Post: volki-ceza

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication