Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
08-18-2006, 08:30 PM (This post was last modified: 11-12-2006 05:21 PM by HiJacker.)
CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
Arkadaşlar SX1_CMERT-TURKIYE-RETAIL-uk-el-tr_15_UP_1 kullanan arkadaşlar fw in nekadar tutarlı çalıştığını bilir.

Ancak birşeyler eksik gibi sanki. hep birşeyler kurmak zorunda kalıyoruz.

Bence birsonraki firmware da

- powerlock ( tuş kilidi ve akran koruyucu ) , system tools ( alarm sesi ve birden çok alarm ayarlayabilme , ram sıkıştırma ) , herhangi bir sınırsız video kaydı programı , herhangi bir full version arayanın resmini tam ekran gösteren program (misal fscaller) , birkaç extra tema , bluetooth chat programı olsa.
- mp3 leri zil sesi yapabilme hayaline hiçkimse dalmasa. Yok öyle birşey.
- şöyle bol bol ayarı olan bir ogg mp3 mp4 divx player olsa Smile
- saygı duyduğumuz cntmng ve msgdriveE mutlaka olsa Smile
- patch olmadan direk fw yuklerken 12 mb olsa ( fazlası varsa hayır demem ) Smile
- birde her renkten renk paleti bulunsada herkes kendi temasına uygun paleti seçse. *

* renk paletlerinden siyah zemin bordo yada kırmızı font unutulmasa Big GrinBig GrinBig Grin

Big Grin DÜNYA DAHADA YAŞANASI BİR YER OLMAZMIYDI SİZCE Big Grin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-18-2006, 08:44 PM (This post was last modified: 08-18-2006 08:45 PM by cmert.)
RE: CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
güzel programlar saymışsın,benimde koymak isterim ama a: nın 3,2mb olduğunu da unutma!!

daha gerçekçi fikirleriniz varsa uygulamaya hazırım ...

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
Visit this user's website Find all posts by this user
08-18-2006, 08:48 PM
Haklısın ama o oyunlar yerine bunların koyulması kullanıcıyı çok mutlu ederdi sanırım. Wink

Merak ediyorum mp3 den zil sesi sx1 de mümkünmü ?
08-18-2006, 08:52 PM (This post was last modified: 08-18-2006 08:52 PM by cmert.)
RE:  CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
HiJacker Wrote:Haklısın ama o oyunlar yerine bunların koyulması kullanıcıyı çok mutlu ederdi sanırım. Wink

oyunun "o" sunu bırakmadığım halde yine de boyut sorunu yaşıyorum ..

SX1 de mp3 zil sesi olmaz!!
olması için z:/system/libs teki .dll dosyalarının symbian7 dekilerle aynı olması gerekir ..

08-26-2006, 11:25 PM
Yeni update cok güzel. ama ram oranı biraz bozuyor sanırım. Ram yüzünden agile bile çalışmadı Big Grin

senin fw den çıkan mp3 player ı yükledim sağ yada sol seçim tuşuna kısayol atınca program hata veriyor
tel kilitleniyor Big Grin

neden acaba
08-27-2006, 01:35 PM
HiJacker Wrote:Yeni update cok güzel. ama ram oranı biraz bozuyor sanırım. Ram yüzünden agile bile çalışmadı Big Grin

senin fw den çıkan mp3 player ı yükledim sağ yada sol seçim tuşuna  kısayol atınca program hata veriyor
tel kilitleniyor Big Grin

neden acaba

mmc deki programlarla alakalı bir durum olabilir ..
benim tel de durum böyle ...

[Image: scr000003sq0.png]

mp3 player içinde uyg. kapatıldı DecodeFile hatası verir.bu sorunu da c:/system/system.ini adlı dosyayı silerek giderebilirsin ...

08-27-2006, 01:44 PM
benim istedigim tek sey mp3 player in format tanıma ozelliginin arttırılması

my sx1 dead Sad

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır(M.K.Atatürk)
08-27-2006, 04:34 PM
Tesekkurler cmert. Haklısın DecodeFile hatası veriyordu. system.ini ni sildim. problem düzeldi.
08-29-2006, 10:06 PM
RE:   CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
cmert Wrote:
HiJacker Wrote:Haklısın ama o oyunlar yerine bunların koyulması kullanıcıyı çok mutlu ederdi sanırım. Wink

oyunun "o" sunu bırakmadığım halde yine de boyut sorunu yaşıyorum ..

SX1 de mp3 zil sesi olmaz!!
olması için z:/system/libs teki .dll dosyalarının symbian7 dekilerle aynı olması gerekir ..

6600 da mp3 zil sesi yapmak için libs dosyaları nette var onu sx1 de deneyince olmuyor hatta daha önce donanımhaber de sordugumda sx1 in mmf olmadığı için bu dosyaların sx1 de yemediğini söylemişlerdi denemiştim olmamıştı ben biraz daha farklı şeylere ihtiyaç duycağını düşünüyorum

1de symbian 7 olan bir nokiadan bu dosyaları temin ettiğimizde çalışcakmı Big Grin oluyosa alalım para birleştirip bi symbian 7 li tel hepimizin derdine derman olsun
08-29-2006, 10:48 PM
Olay symbian v.7 olsa 6230-K700i gibi java desteginden baska birseyi olmayan Telefon bozuntularinda Big Grin ( sinir harbi ) Toungue nasıl mp3 zil sesi yapılabiliyor acaba Smile
09-01-2006, 03:55 AM
@HiJacker

Mesela smart answer da yüklü olsa.. Sonra ne biliim sx1 de symbian sistem yükseltmek mümkün olsa.. Başka başka mesela isteyen işlemciyi bilgisayar işlemcisiyle değiştirip teli 2.4 Ghz de çalıştırabilse.. Veya hep yabancı memleketlere giden noel baba bi yılda bizi görüp türkiyeyi ferrari ve mercedes doldursa, Sx1 sonsuz megapixel fotoğraf çekebilse...Big Grin

Dostum söylediklerin güzel ama sence de biraz olanaksız değil mi? Yani yaptığımız bakkaliye geliriyle Porche Carrera almak istemeye benziyo..Big Grin Ben de isterim söylediklerini ama cmertte insan sonuçta..Big Grin Bence olması gereken şeylerden birisi(ki hem önemli hemde imkanlı olsa gerek..) yükleme yaptığımız dosyaların c üzerinden değilde e üzerinden yüklenmesinin sağlanması.. Böylece 1.6mb lık program yüklemeye çalışınca telefonun "Hafıza az verilerden bir kısmını silin!" uyarısını 2.3mb yer varken vermemesini sağlamak...Big GrinBig GrinBig Grin Valla rüya gibi anlatmışın, güldürdün beniBig Grin Hepinize bol gülümsemeli ve neşeli fwler dilerim..Big GrinBig GrinToungue

Sx1 öldü... Hayat... Artık N73 var..
Uyku yok bu sıcaklardan... Küresel Isınıyoruz...
TASARRUUUFFFFF!!!!
09-01-2006, 07:57 PM
hocam,
1.smart profiles prosu olsun
2.su kazik real playeri a:dan cikaralim cok yer kapliyor.onu upload edip gerekirse e:ye kurariz.
3.photofix diye bi pro var.640x480 i 1024x768 yapabiliyor resmi cektikten sonra.bunu ekleyeblirsn.
4.resco viewer olabilir.hakkaten muthiş
5.zipman de lazim oluyor hocam
thanx...kolay gele cosku mert17 kardes

Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones
09-28-2006, 01:31 PM
STools türkçe+Sprofiles tr olsun gerisi önemsiz konu ,bunları tele koymasanız bile türkçesine sahipseniz foruma koyun yeter daha ne olsun..
09-28-2006, 01:44 PM (This post was last modified: 09-28-2006 01:45 PM by cmert.)
Program eklediğimiz sürücü ( A: ) yazma korumalı olduğu için her program maalesef çalışmıyor.özellikle program klasörü içinde ayar dosyaları (.dat,.ini vs.) barındıran programlar.bu sebeple imkanlar kısıtlı ...

09-29-2006, 09:08 PM
cmert Wrote:Program eklediğimiz sürücü ( A: ) yazma korumalı olduğu için her program maalesef çalışmıyor.özellikle program klasörü içinde ayar dosyaları (.dat,.ini vs.) barındıran programlar.bu sebeple imkanlar kısıtlı ...

Selam...Ben cepforumdan --DaNGeR--..Bazı arkadaşlar beni tanır..Yeni üye oldum..İnşAllah diğer arkadaşlarıma da yararlı olabilirim..

Bu arada Cmert..Yanılmıosam Nurani, v4 up fw sinde o bahsettiğin .ini , .dat vs uzantılı proların parçalarını c ye yönlendirmişti...Çünkü a da yuklü ola proların c/system/apps da kendi klasörünün altında .ini uzantıları filan mevcuttu...Eger bole bişi mümkünse sende bunu ögrenip fwlerine eklersen cok daha başarılı ulacaksın..(Gerçi su anki durumuna bile bişi diyen yok ama her zaman daha iisi için... Kolay gelsin.....)
09-29-2006, 09:42 PM
RE:   CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
o programların ayar dosyaları zaten c: ye kendinden aktarılıyordur.nurani fwlerini inceledim ve scriptInit.txt dosyasında böyle bir ayar görmedim.örneğin dimmer,clock,devman,fmtuner,radyo vs. gibi programlar bu dosyaları kendileri c: klasörü altına kopyalar ...

09-30-2006, 09:20 PM
cmert üstat bence SX1 senin fw ile zaten yeterince şık ve güsel görünüyor. benim düşüncem (yani hayalim) şu oficce ve en cok kullanılan en önemli programları fwye ekleyip a'da ve c'de hiç yer bırakmadan bi fw yazılamaz mı? yani bi fw kurayım başka bi program kurmayayım Smile

İcE BLuE SX1'in KaDeRi KiRLeNMeK, CaRBoN BLaCK SX1'in KaDeRi SuÇLaNMaKMış...

MADEM SX1 BİR KULLANDIK,SEVDALANDIK, KARDEŞLİĞİNDE SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ....
09-30-2006, 10:43 PM (This post was last modified: 09-30-2006 10:45 PM by HiJacker.)
KinG_ThieF_ Wrote:cmert üstat bence SX1 senin fw ile zaten yeterince şık ve güsel görünüyor. benim düşüncem (yani hayalim) şu oficce ve en cok kullanılan en önemli programları fwye ekleyip a'da ve c'de hiç yer bırakmadan bi fw yazılamaz mı? yani bi fw kurayım başka bi program kurmayayım Smile

Herkesin sx1 den beklentisi farklı. Böyle birşey mümkün değil. Mesela senin mp3 player ın farklı benim rahat kullandığım farklı olabilir. ben sx1speed kullanmak istemiyorumdur sen istiyor olabilirsin. ben eticamcoder kullanmıyorum sen kullanabilirsin. ben stools kullanırım sen farklı bir uygulamaya aşinasındır. Bence sonradan yüklemek en iyisi. bu tip uygulamalar fw pakedine ayrı bir klasörde dahil edilse daha avantajlı bir çözüm olur bence Wink
10-02-2006, 04:46 PM
eger böyle bir şey varsa Nurani, v4 up fw sinde o bahsettiğin .ini , .dat vs uzantılı proların parçalarını c ye yönlendirmişti...Çünkü a da yuklü ola proların c/system/apps da kendi klasörünün altında .ini uzantıları filan mevcuttu...Eger bole bişi mümkünse sende bunu ögrenip fwlerine eklersen cok daha başarılı ulacaksın cmert bize yardımcı olur .??

EFSANELER ÖLMEZ FW DEĞİŞTİRİR
                SX1 FW15
      ICE BLUE : B 136 32MB FLASH

SYMBİAN OS 6.1 .... LİNUX
Ayrılamadığım Tek Dostum SX1

SX1 Siyah Kapak Arıyorum...!
10-02-2006, 05:44 PM (This post was last modified: 10-02-2006 05:45 PM by cmert.)
yazdıklarım tam anlaşılmadı heralde ...

10-03-2006, 06:38 PM
cmert fw leri sen daha iyi bilirsin yinede teşekkürler

EFSANELER ÖLMEZ FW DEĞİŞTİRİR
                SX1 FW15
      ICE BLUE : B 136 32MB FLASH

SYMBİAN OS 6.1 .... LİNUX
Ayrılamadığım Tek Dostum SX1

SX1 Siyah Kapak Arıyorum...!
10-05-2006, 08:51 PM
yaww cmert dostum su sx1de menudeyken yada oyundayken fln batarya we sinyalin bulunduğu satırı kaldırabiliyormuyuz..oyundayken tam ekranın tadına waralım,,,
10-05-2006, 09:12 PM
RE:   CMERT'in Gelecekteki FirmWare ı için öneriler
HiJacker Wrote:
KinG_ThieF_ Wrote:cmert üstat bence SX1 senin fw ile zaten yeterince şık ve güsel görünüyor. benim düşüncem (yani hayalim) şu oficce ve en cok kullanılan en önemli programları fwye ekleyip a'da ve c'de hiç yer bırakmadan bi fw yazılamaz mı? yani bi fw kurayım başka bi program kurmayayım Smile

Herkesin sx1 den beklentisi farklı. Böyle birşey mümkün değil. Mesela senin mp3 player ın farklı benim rahat kullandığım farklı olabilir. ben sx1speed kullanmak istemiyorumdur sen istiyor olabilirsin. ben eticamcoder kullanmıyorum sen kullanabilirsin. ben stools kullanırım sen farklı bir uygulamaya aşinasındır. Bence sonradan yüklemek en iyisi. bu tip uygulamalar fw pakedine ayrı bir klasörde dahil edilse daha avantajlı bir çözüm olur bence Wink
dogru soze ne denir...

Nokia N95 (EURO2) ¤ v. 30.0.012 (B2.01) / 15.07.08 ¤ 2 GB microSD ¤ 64 MB RAM ¤ 330 MHz ARM11 TI OMAP2420 Main Processor + 220 MHz C55x Digital Signal Processor + PowerVR MBX 2D/3D Graphics Accelerator + IVA ¤ Carl Zeiss/TESSAR Optics, 5 MP Effective 2.8/5.6 AF Camera /VGA MPEG-4 Video Encoding 2796 kbps ¤ Symbian S60/9.2 v.3 ¤ Sennheiser earphones
10-11-2006, 02:01 AM
sanırım hayallerinin çoğu oldu dahasıda olurmu orasını zaman gösterir

THE KING OF FİGHTERS 97 BOSSS
                                       OROCHİ
                                DARKNESS LORD
10-12-2006, 04:00 PM (This post was last modified: 10-12-2006 05:00 PM by ocu77.)
arkadaşlar c ve d sürücülerini boş düşünün...tele fw atıldıktan sonra uygulamalar  çalışmaya başlayınca bu sürücüler uygulama uzantı dosyaları yada scriptinitten yönledirilen dosya klasörler ile açılır...Onun dışında zaten fwdede  c ve d sürücüleri için kısım yoktur...
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Vista için Sx1 Driverı??? --DaNGeR-- 15 1,987 12-17-2008 08:06 AM
Last Post: illegallll
  (14.02.2008) SX1.Cristal2F+v2c.by.nadiren Winswup Firmware nadiren 479 21,798 09-17-2008 04:08 PM
Last Post: nadiren
  Cristal2 Final+ Turkce Winswup Firmware by nadiren (alfa sürüm :) nadiren 58 5,299 04-06-2008 10:14 PM
Last Post: nadiren

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication