|
YARDIm - sx1 swup error sonra seri kablo ile core degisti - simdi usb de aygıt yok
|
|
09-09-2006, 02:25 PM
|
|||
|
|||
|
YARDIm - sx1 swup error sonra seri kablo ile core degisti - simdi usb de aygıt yok
Arkadaslar soyle bir konuda yardım isteyecegim sizlerden:
Swup ile 24mb flashlı sx1 telefonumun firmware yenılerken yarıda kesıldı ve swup mode da dahı acılmaz oldu bende serı kablo seması buldum ve kendıme bır kablo yaptım ve serı kablo ıle telefonun E-GOLD core u degistirdim. (diger kısımlar serı ıle degısmıyor usb kablo ıstıyor) Su anda telefon swup mode da acılıyor fakat temız wındows uzerınde dahı telefon usb ye takılınca wındows tarafından gorunmuyor. yanı swup usb drıver la felan alakası yok cunku hıc gormuyor dolayısı ıle herhangıbır usb drıver yukleyemıyorum NE swup ıle ne de orjınal fırmware ıle yuklemeye devam edemıyorum. ne yapmamı onerırsınız. |
|||
|
09-09-2006, 02:52 PM
|
|||
|
|||
|
RE: YARDIm - sx1 swup error sonra seri kablo ile core degisti - simdi usb de aygıt yok
SX1 için usb grişli bir data kablosu bulman gerekiyor. (DCA-540)
ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
09-09-2006, 02:59 PM
|
|||
|
|||
|
RE: YARDIm - sx1 swup error sonra seri kablo ile core degisti - simdi usb de aygıt yok
Tesekkur, o zaman soyle bir seyler daha sorayım
yani sorun usb kablonun orjinal olmasındanmı kaynaklanıyor. orjinal olmayan usb bir kabloyu dogubankın oralardan bır yerden bulsam hallolurmu?. cunku onceden kullandıgım usb kablonun bozuk olmadıgını bılıyorum 2 gun once kullandım. sx1 ıcın usb kablo alsam orjınal olmayan, dca 540 harıcınde farklı bır standartta cıkma ıhtmmımalı varmı. |
|||
|
09-09-2006, 03:03 PM
|
|||
|
|||
|
yan sanayi kablo işini görür.ama bazen " Update Not Succesfull " gibi hata verebilir.bunu da kabloyu bağladığın usb hubunu değiştirerek giderebilirsin.ama bulabilirsen orjinal al ...
ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
09-09-2006, 03:13 PM
|
|||
|
|||
|
hmm yanı usb data kablosu (dca 540) ıle sıemensın kutusunda gelen usb kablosu bırbırınden farklılar yanı (yanı su anda usb kablom var ama kutu ıle gelen onla basaramıyorum)
|
|||
|
09-09-2006, 03:21 PM
|
|||
|
|||
ercin Wrote:hmm yanı usb data kablosu (dca 540) ıle sıemensın kutusunda gelen usb kablosu bırbırınden farklılar yanı (yanı su anda usb kablom var ama kutu ıle gelen onla basaramıyorum) hayır dostum aynı.o da DCA-540 tır. ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
09-09-2006, 03:26 PM
|
|||
|
|||
|
o zaman ben sorunumu tekrar solım bende zaten calısan orjınal usb kablosu var kutu ıle ılk aldıgında yanında gelenden. ben usb kablo ıle 3 defa swup ıle telı yenıledım, sonra 4. yenıleyısımde update ıslemının yarısında ıken "update not successful" durumu yasadım ve telefon swup mode da dahı acılmaz oldu. bende devree seması ıle seri kablo yaptım ve serı kablo ıle sadece e-gold core u yenıleyebıldım. artık telefon swup mode da acılıyor. fakat bozmadan once kullandıgım usb kablomu taktıgımda %99 wındowstan en ufak bır tepkı gelmıyor. bazen unkown device olarak goruyor. fakat benden herhangıbır drıver felan ıstemıyor, o seferde elle swup driver ı kuramadım cunku kabul etmedı wındows (swup mode da telefon acıkken)(ayrıca wındowsa yenı format attım drıver karısıklıgıda yok)
|
|||
|
09-09-2006, 03:30 PM
(This post was last modified: 09-09-2006 03:31 PM by cmert.)
|
|||
|
|||
|
başka pc de diyicem ama ondan önce likte veriğim kendi kullandığım sorunsuz diriverı dene önce
> USB DRIVER < ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
09-09-2006, 03:36 PM
|
|||
|
|||
|
galiba baska bir pc de denemem gerekecek, cunku unknown devıce olarak goruyor fakat elle gonderdıgın drıver ı tanıtmak ıstedıgım zaman: "the specified location does not contain information about your hardware" uyarısını alıyorum ve wındowstan bıraz daha neftet edıyorum
![]() ayrıca seri kablo ıle e-gold core harıcınde dıger kısımları sankı usb kabloda ımıs gıbı yenılemenın bır yolu yok galiba ? |
|||
|
09-09-2006, 03:39 PM
|
|||
|
|||
ercin Wrote:ayrıca seri kablo ıle e-gold core harıcınde dıger kısımları sankı usb kabloda ımıs gıbı yenılemenın bır yolu yok galiba ? maalesef dostum seri kablo ile sadece E-Gold işlemcisine program yükleyebilirsin ... ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ... |
|||
|
09-09-2006, 04:30 PM
|
|||
|
|||
|
arkadaslar sorunumu cozdum tesekkurler:
cozum soyle oldu: temız wındows yukledım tanımadı daha sonra vıa 4in1 driver ve usb 2.0 driver ı yenıledım arkasından wındows tanıdı. belkıde sansa oldu tesekkurler
|
|||
|
09-10-2006, 12:50 PM
|
|||
|
|||
ercin Wrote:arkadaslar sorunumu cozdum tesekkurler: MMI Boardında Flash altında oksit, yol kopukluğu, boardda çatlak olabilir. zaman zaman temas eder ve kurtarır ama flashını değiştirtmen gerekebilir. Uzun sürede bu türlü kullanım ana işlemciye (OMAP) zarar verebileceği gibi aksesuar olarak kuillandığım MMC kartı yakabilir, ya da LCD ekranın zarar. Şansa kurtuldu diye baktırmayıp, her ihtimale karşı cihazını emniyetli bir serviste baktırman gerekiyor. Ben hep en kötü ihtimalleri yazıyorum. Bilginize... Siemens Hardware ve Software Destek... TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img] |
|||
|
09-10-2006, 02:50 PM
|
|||
|
|||
|
siemens mania:
4. yuklememde usb kablo ile (ki bu yuklemeler 2 gun ıcerisinde oldu hepsi) fw update not successful olduktan (mmc kartı ıcınde unutmustum) sonra seri kablo ıle core yenıledım ve dıger kısımları usb kablo ıle yenılemek cok zor oldu cunku telı bılgısayar sadece 1 kere gordu o sırada yenıledım (fakat bu basarısız fw update oncesınde pc nın telı usb ıle tanımasında hıc sorun cıkmamıstı) artık sureklı unknown devıce olarak gormeye devam edıyor. bu durumda oksıtlenme olması dedıgın gıbı soz konusu ıse dahı su anda cmert ın fırmware yuklu telde ve orjınal fırmware a donemezsem bu durumda kvk servısı ucret talep edecektır herhalde.. bıldıgın baska servis varmı ? (yada eger yıne sans eserı gorurse belkı orjınal fırmware a doner ve oyle gotururum servise cunku daha garantısı bıtmedı |
|||
|
09-11-2006, 07:46 PM
|
|||
|
|||
ercin Wrote:siemens mania: Dediğim gibi SiemensTecH arkadaşla bağlantı kurarsan sorunun kolay yoldan çözülür. Yoksa Kadıköy siemens'e de uğraya bilirsin bizim selamımızı söylersen yardımcı olurlar
Siemens Hardware ve Software Destek... TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img] |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Possibly Related Threads... | |||||
| Thread: | Author | Replies: | Views: | Last Post | |
| Isıl İşlemden Sonra Kulaklık Tanımıyor | schöntürk | 5 | 761 |
03-28-2008 10:34 PM Last Post: Activate |
|
| Tamirciden sonra sürekli kapanan telfon | luckyesref | 11 | 1,131 |
12-13-2007 06:56 PM Last Post: luckyesref |
|