Post Reply 

Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SX1 Teknik Sorular -
09-10-2006, 02:51 AM
SX1 Teknik Sorular -
Geneli ilgilendirebileceği için topicte cevaplayacağım...
Benzeri sorularınızı PM yerine topicte sorarsanız daha çok SX1 kullanıcısına faydalı olabilir.

35cem35:
Öncelikle merhaba,
Benim bir iki sorum olacaktı ve eğer mümkünse benden bilgilerini esirgememeni rica ediyorum!
SX1 in Stand-By süresini uzatma imkanı nedir?
SX1 in bataryası 3.7 V. ve 1000 mA. Bu bataryayı değştirdiğimizde yani yine 3.7 V ama 1200mA. ya da 2000 mA. değerlerinde bir batarya taktığımızda SX1 de ne gibi sorunlara yol açar?
Ve eğer olurda ben 3.7 V. ve 2000 mA.'lik bir batarya bulurda SX1 e uygulamaya çalışırsam SX1 de değişmesi gereken ya da eklenmesi gereken (bir direnç, bir kondansatör) bir şey var mıdır?
Yardımcı olursan çok sevinirim
Teşekkürlerimi bir borç bilirim...

Cevap: Herhangi bir donanımsal sorun oluşturmaz. Kullanım süresi uzar. Ancak bununla birlikte 2 saatte dolabilen pil daha uzun şarj süresine ihtiyaç duyar. 1200 mA piller Sirkeci civarında mevcuttu hala var mı bilmiyorum. Ama alınan her 1200 mA pile güvenmeyelim mutlaka ölçtürün. çünkü üzerinde yazan değer sahte de olabiliyor. Eğer bataryayı başka bir pilden yapmak isterseniz devreye ihtiyaç duyarsınız SX1 bataryasındaki devre çok hassas.

Donanımsal konularda SiemensTecH daha net cevaplar verebilir. Yakında forumda olacak...

İyi çalışmalar...

Siemens Hardware ve Software Destek...
TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img]
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-10-2006, 01:45 PM
RE: SX1 Teknik Sorular -
iyi günler
sx1 e 6610 buzzeri taktığımzda ses kalitesi nasıl oluyor ses seviyesinde anlaşıılır bir bir biçimde artış oluyor mu ayrıca 6610 buzzerinin da ses patchi yapıldıktan sonra sx1 inorjinal hoarlörü gibi patlama oranı yüksek mi?
Find all posts by this user
09-10-2006, 01:51 PM
aklıma gelmişken bir sornu daha sorayım

benim sx1 iin saat ayarı bugunlerde sürekli bozuluyor bu biraz yazılımsal soru oldu ama yine de soracağım

mesala az önce telefonda saat 17.50 yi gösteriyordu azönce saat ayarını düzeltmeme rağmen bu neden olabilir bir haftadan beri bu sorunla uğraşıyorum çözüm ne olabilir
09-10-2006, 04:12 PM
RE:  SX1 Teknik Sorular -
berkant10 Wrote:aklıma gelmişken bir sornu daha sorayım

benim sx1 iin saat ayarı bugunlerde sürekli bozuluyor bu biraz yazılımsal soru oldu ama yine de soracağım

mesala az önce telefonda saat 17.50 yi gösteriyordu azönce saat ayarını düzeltmeme rağmen bu neden olabilir bir haftadan beri bu sorunla uğraşıyorum çözüm ne olabilir

Com kablon varsa E-Core at, yoksa winspuw ile firmware yüklerken E-Core seçeneği dışındaki bütün kısımlardaki işaretleri kaldır öyle at. sonrasında da yeniden normal firmware yüklemen lazım. Yani bütün kutucuklar işaretli olacak. SVN 15 winswup service software kullanmalısın; unofficial firmwareler de olur tabi ama en güvenlisi bu...

Bu dediğim işe yaramazsa bir daha görüşelim...

6610 buzzer'ını hiç denemedim. Ama uydurulabilirse sorun olmaz çalışır. Tabiki 10 Ohm olması lazım daha fazlası çalışmıyor

TEKNOLOJİ HAKKINDA HERŞEY: TEKNOMAG[img][img]http://www.cakmakina.com/sx/antinokia2.gif[/img]
09-10-2006, 04:17 PM
saat ayarı ile ilgili yardımın için teşekkürler hemen deneyeceğim +
09-10-2006, 06:45 PM
RE:   SX1 Teknik Sorular -
SiemensMania Wrote:6610 buzzer'ını hiç denemedim. Ama uydurulabilirse sorun olmaz çalışır. Tabiki 10 Ohm olması lazım daha fazlası çalışmıyor

hocam bizzat denedim sorun çıkarmıyor.gerçi sizin testleriniz gibi bir teste tabi tutmadık ama Smile
boyut olarakta buzzer kasasına 1/1 uyum sağlıyor.
yalnız biraz modifiye de etmek gerekiyor.6610 buzzerının ses çıkış kısmına yarım ay şekli(tıpkı orjinal buzzerdaki gibi) verecek şekilde bantla kapayıp,buzzer kasasına da sünger takviyesi yapınca + ses patchı ile kusursuz ve güçlü bir ses + dayanıklılık garanti Wink

[Image: glosnik7.jpg]
[Image: glosnik8.jpg]
resimde peçete koymuşlar ama sünger daha iyi sonuç veriyor

[Image: foto03lu8.jpg]

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
09-10-2006, 07:56 PM
RE:    SX1 Teknik Sorular -
cmert Wrote:
SiemensMania Wrote:6610 buzzer'ını hiç denemedim. Ama uydurulabilirse sorun olmaz çalışır. Tabiki 10 Ohm olması lazım daha fazlası çalışmıyor

hocam bizzat denedim sorun çıkarmıyor.gerçi sizin testleriniz gibi bir teste tabi tutmadık ama Smile
boyut olarakta buzzer kasasına 1/1 uyum sağlıyor.
yalnız biraz modifiye de etmek gerekiyor.6610 buzzerının ses çıkış kısmına yarım ay şekli(tıpkı orjinal buzzerdaki gibi) verecek şekilde bantla kapayıp,buzzer kasasına da sünger takviyesi yapınca + ses patchı ile kusursuz ve güçlü bir ses + dayanıklılık garanti Wink

[Image: glosnik7.jpg]
[Image: glosnik8.jpg]
resimde peçete koymuşlar ama sünger daha iyi sonuç veriyor

[Image: foto03lu8.jpg]

emeğine sağlık bunu söylediğin iyi oldu... Wink

09-14-2006, 12:05 AM
siemensmania abi benim saat sorun halen devam ediyor dediklerini aynen uyguladım ama sonuçta bi değişklik yok
09-14-2006, 12:10 AM
berkant10 Wrote:siemensmania abi benim saat sorun halen devam ediyor dediklerini aynen uyguladım ama sonuçta bi değişklik yok

ilginç... Hangi Firmware ile denedin?

09-14-2006, 12:52 AM
SiemensMania Wrote:
berkant10 Wrote:siemensmania abi benim saat sorun halen devam ediyor dediklerini aynen uyguladım ama sonuçta bi değişklik yok

ilginç... Hangi Firmware ile denedin?

orjinal fw de sorun olmuyor da cmertin son fwsinde saat sürekli değişiyor. saat 3 ken 5 oluyo 5 ken 8 oluyo kafayı yedirtecek insana
09-14-2006, 01:34 AM
abi bir sorum daha var sana benim elimde bir tane orjinal creative stereo kulaklık var benim sx1 kulaklığı da yavaş yavaş cozutmaya başladı neyse benim sorum sx1 in kulaklık girişini diğer kulaklğa monte edebilir miyiz?sen hiç denedin mi böyle bir şey?ayrıca şeması varsa paylaşırsan sevinirim.
09-14-2006, 02:16 PM
cmert in son fw sinde worldclock var...orjinaldede vardı sanırım ama saati worldclocktan ayarlarsan bazı sorunlar çıkıyor......sorunun bundan kaynaklanıyor olabilir...saat sıfırlanmıyorsa bence bundandır...

http://cecenistanda-rus-teroru.blogspot.com/
http://www.ihh.org.tr/
http://www.alancuma.com/
09-14-2006, 02:19 PM
berkant10 Wrote:abi bir sorum daha var sana benim elimde bir tane orjinal creative stereo kulaklık var benim sx1 kulaklığı da yavaş yavaş cozutmaya başladı neyse benim sorum sx1 in kulaklık girişini diğer kulaklğa monte edebilir miyiz?sen hiç denedin mi böyle bir şey?ayrıca şeması varsa paylaşırsan sevinirim.

bu işi yapan birçok kişi var..forumdada verilmişti sanıyorum..

http://cecenistanda-rus-teroru.blogspot.com/
http://www.ihh.org.tr/
http://www.alancuma.com/
09-14-2006, 03:10 PM
iyi günler önce kendimi tanıtayım ben koray samsun ulastırma bölge müdürlügünde çalışıyorum fen bilgisi ögretmeniyim size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum sx1 i pc ye gösteremiyorum donuyor kablo baglayınca daha önce fw attıgım kablo başka sx1 denedim ama ne kablo da nede pc de sorun yok başka sx1 i görüyor telefonun kablo girişini ve no tuşunun alt kısımlarını temizledim hala sorun aynı x55 kablosu ile flash atmakla sorun düzelir mi yada nasıl düzelir nurani harun ile yaptığım telefon görüsmelerinde flash la düzelmezse asla düzelmez dedi acaba başka yolu yok mu yardımlarınız icin teşekkürler simdiden
09-15-2006, 01:15 PM
daha önce başıma aynı durum gelmişti.
flash atsan bile değişen birşey olmaz , sorun donanımsal çünkü.

ne arkadaşlık, ne dostluk; varsa yoksa bu sahte mutluluk ...
09-15-2006, 05:33 PM
koray003321 Wrote:iyi günler önce kendimi tanıtayım ben koray samsun ulastırma bölge müdürlügünde çalışıyorum fen bilgisi ögretmeniyim size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum sx1 i pc ye gösteremiyorum donuyor kablo baglayınca daha önce fw attıgım kablo başka sx1 denedim ama ne kablo  da nede pc de sorun yok başka sx1 i görüyor telefonun kablo girişini ve no tuşunun alt kısımlarını temizledim hala sorun aynı x55 kablosu ile flash atmakla sorun düzelir mi yada nasıl düzelir nurani harun ile yaptığım telefon görüsmelerinde flash la düzelmezse asla düzelmez dedi acaba başka yolu yok mu yardımlarınız icin teşekkürler simdiden

MMI Bordu üzerinde bulunan flash entegresinde sorun oluşmuş büyük ihtimalle değiştirilmesi gerekiyor. bazen ısıtılmak suretiyle de kendisine gelebilir ancak, uzun soluklu kullanmak istiyorsan en azından entegreni değiştirt. bulabiliyorsan (ki şu ara çok zor) MMI boardın tümünü değiştir. bu yolla SX1'ini bir nevi sıfırlatmış oluyorsun. Çünkü cihazın kalbi tuş altında bulunan ve halk dilinde tuş boardı olarak tanımlanan MMI boarddur.

09-16-2006, 05:09 AM
Herkese Selamlar Bende Bir Sorun Oluştu. Isletim Systemi Olarak SMO yu Kullanıyordum CMERT Bende Hata Verdi 60 Kagıt Vermekten Zar Zor Yırttım ama Bu Sorun Bambaska Bir Türlü Halledemedim..

Telefon Açılırken Uygulama Kapandı. Diyor Tamam Diyorum Hemen Ardından Lütfen Telefon Satıcınızla Görüşün Falan Yazıyor. Bir Çok Isletim Systemini Kurdum Sorun Hala Devam Ediyor Hard Format Atıyorum Yemiyor. Acaba Ne Onerirsiniz. Sanırım Hafıza Kartında Yuklu Olan Bir Program Yuzunden Yaptıgını Düşünüyorum Bu Hafıza Kartına Nasıl Format Atabilirim ve Ne Onerirsiniz Saygılar.. Son Yuklediğim Isletim Systemi Nurani Ondada Yemedi.
09-16-2006, 05:41 AM
SsDecimaL Wrote:Herkese Selamlar Bende Bir Sorun Oluştu. Isletim Systemi Olarak SMO yu Kullanıyordum CMERT Bende Hata Verdi 60 Kagıt Vermekten Zar Zor Yırttım ama Bu Sorun Bambaska Bir Türlü Halledemedim..

Telefon Açılırken Uygulama Kapandı. Diyor Tamam Diyorum Hemen Ardından Lütfen Telefon Satıcınızla Görüşün Falan Yazıyor. Bir Çok Isletim Systemini Kurdum Sorun Hala Devam Ediyor Hard Format Atıyorum Yemiyor. Acaba Ne Onerirsiniz. Sanırım Hafıza Kartında Yuklu Olan Bir Program Yuzunden Yaptıgını Düşünüyorum Bu Hafıza Kartına Nasıl Format Atabilirim ve Ne Onerirsiniz Saygılar.. Son Yuklediğim Isletim Systemi Nurani Ondada Yemedi.

Hafıza kartını bir kart okuyucuya takıp bilgisayardan normal format at. Hızlı atarsan diski fiziksel silmez. Sonra aynı svn ile dene. Olmazsa orjinal svn 15 yükle. Sonucunu yazarsan sevinirim...

09-16-2006, 03:52 PM (This post was last modified: 09-16-2006 04:17 PM by SsDecimaL.)
Bende Maxell 5 in 1 Card Reader / Writer Var Elimde Fakat Driver'ı win95 / win98 / win2000 Xp Yok Aradım Taradım Bulamadım Zaten Ilk Defa Şimdi Kullanıyorum Yatıyordu Evde Diceğim O ki
Windows XP Uzerinde Bir Program Yukleyip O Programa Win98 Yukliyebiliyorduk O Programın Ismi Neydi Hatırlıyamıyorum.. Yardımcı Olursanız Sevinirim..

Hatırladım: VMware Workstation
09-16-2006, 04:20 PM
VMware kullanımı da basittir, problem yaşarsan yardımcı olurum

Sürekli Bilgi İçeriğiniz -> Teknoloji Magazin

I'll never look back, I've got no regrets 'Cause time doesn't wait for me, I choose to go my own way
09-16-2006, 06:04 PM
Big Grin RE: SX1 Teknik Sorular -
Sonic Wrote:VMware kullanımı da basittir, problem yaşarsan yardımcı olurum

Hallettim Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum..

[Image: 1lz3.th.jpg]

Nuraninin FW sini Yukledim Sanırım Eski Bir FW miş Ilk Yapılan FW15 Neyse Telefonu Kurtardım Ya Çok Sukur Dahada Birsey Istemiyorum Yine 100 Kagıttan Yırttım Hahah Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum..

Problem: "Uygulama Kapatıldı. Lütfen Telefon Satıcınızla Görüşünüz 3):"

Ibaresi Çıktı. Elimde Olan Ilk Çıkan Hafıza Kart Okuyucularından Maxell Card Reader / Writer Vardı. Fakat XP Driver'ı Yoktu Nettede Araştırdım Malesef Bulamadım. VMARE Workstation adlı Programı Kurup Win2000 Yukledim. Yukledikten Sonra USB de Takılı Olan Aygıtları Win2000 e Gostermeniz için

Wmare Penceresinde Ustteki Tabs lardan "VM » Removable Devices » USB Devices » Phison Electronics USB Device (Port1)" Aktif Hale Getirdiğimizde Win2000 Isletim Systemi Ustunde Donanım Yukle Uygulaması Karşıma Çıktı Oradan 5 in 1 Car Reader Driverını Seçip Yukledim Sorun Halloldu.

Yukarda Verdiğim Problemin Çözümü Bu Şekildedir. Herkese Tekrardan Teşekkür Ediyorum ^.^ Gelecek Problemlerle Görüşmek Dileğiyle Smile
09-16-2006, 06:09 PM
paramız cebimizde kalsın sıcaklık verir Smile

problemini nasıl çözdüğünü anlatman çok çok iyi olmuş eline sağlık Wink

Quote:"Gelecek Problemlerle Görüşmek Dileğiyle"
Big Grin

Sürekli Bilgi İçeriğiniz -> Teknoloji Magazin

I'll never look back, I've got no regrets 'Cause time doesn't wait for me, I choose to go my own way
09-16-2006, 06:11 PM
Ama Öyle Sonic Problemsiz Hayatta Yaşanmaz Değilmi? Smile
Sizlerin Bilgilerinizi Biz Kaparız - Sizlerden Aldıgımızı Bilmiyenlere Aktarırız ^.^
Neyse Ben Konuyu Dagıtmıyayım ^.^
09-20-2006, 01:14 AM (This post was last modified: 09-20-2006 11:07 PM by HiJacker.)
bende bir soru sorayim bari. uyarı sesi cok gıcık geliyor artık nasıl değiştirsem acaba Big Grin

iletim raporunu duymak için lazım

Kimse yokmuu
09-21-2006, 03:23 PM
Açıkcası ben varım ama inan bilmiyorum...

Küllenen Aşk SX1 !!!
Servis FW 15
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Exclamation Arızalı board için güvenilir iş bilen teknik servis? clooneyist 4 912 03-10-2008 01:30 PM
Last Post: nforcer
  Teknik Servis boldblaze 4 902 06-25-2007 09:39 PM
Last Post: fugitif95
  teknik bir soru??? --DaNGeR-- 4 690 06-15-2007 12:18 AM
Last Post: cmert

Forum Jump:

Contact Us | TeknoMag | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication